Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 160 kJ / 1 472 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 65,85 g |
Tuky | 112,61 g |
Vláknina | 15,16 g |
Cholesterol | 1,07 g |
Sodík | 1,71 g |
Sůl | 2,64 g |
Sacharidy | 41,26 g |
Postup přípravy
Nebo použijeme vývar připravený předem, nebo třeba i rychlý vývar z kostky, jsme-li tak zvyklí. Krok 2: Sýry nameleme na masovém strojku, nebo jemně nastrouháme. Krok 3: Dopředu nakrájíme housky na co nejmenší kousky. Krok 4: Pórek nakrájíme velmi najemno a orestujeme ho na jedné lžíci másla. Necháme vychladnout a promícháme s mletými sýry. Krok 5: Přidáme vejce, mléko a třikrát k němu "strouhneme" muškátový oříšek. Krok 6: Vše dobře promícháme a přisypeme nadrobno nakrájené housky. Osolíme, opepříme, promísíme a necháme asi 15 minut nasáknout.
Z této hmoty vytváříme kuličky velikosti golfového míčku a nakonec je trochu rozplácneme namočenou lžící.
V pánvi rozehřejeme zbytek másla (můžeme přidat pár kapek oleje, aby máslo neprskalo) a knedlíčky opečeme z obou stran. Necháme vychladnout a odmastit na papírové utěrce a poté vkládáme do vroucí osolené vody a vaříme 5 minut.
V kastrolku rozehřejeme 2 lžíce másla a zasypeme stejným množstvím mouky. Zalijeme připraveným vývarem do hustoty řidší omáčky a na mírné teplotě prováříme 20-30 minut.
Hotové knedlíčky podáváme přelité zahuštěným vývarem a konzumujeme lžící.
Knedlíčky je možné konzumovat i v polévce s nezahuštěným vývarem, nebo přelité přepuštěným máslem a posypané jemně strouhaným parmazánem.
Zveřejněno 28. 1. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tyrolské sýrové knedlíky v zahuštěném vývaru
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9O63
Moje poznámka
Tyrolské sýrové knedlíky v zahuštěném vývaru
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9O63
Nejnovější recepty
Boží milosti
Přidáno před 4 hodinami
Hrášková pomazánka s Lučinou
Přidáno před 6 hodinami
Velikonoční nádivka s kopřivami
Přidáno před 15 hodinami
Velikonoční minizákusky
Přidáno před 15 hodinami
Obložené vejce
Přidáno před 23 hodinami
Vajíčková pomazánka s pažitkou
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Gnocchi s brokolicí, nivou a zakysanou smetanou
Vacice93 před 52 minutami
Velikonoční beránek
Praizlerka před 1 hodinou
Babiččina třená bábovka
Atata27 před 2 hodinami
Mini Pavlova
bousovka před 2 hodinami
Velikonoční jidáše
zujara14 před 3 hodinami
Sloní žrádlo
Kamiku před 4 hodinami
Mazanec pro Irenku
MirkaTioka před 4 hodinami
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
alena.sam před 4 hodinami
Babiččina drožďová pomazánka
zizimar před 6 hodinami
Tématické fráze:
tyrolský knedlík,
tyrolský knedlíček,
tyrolské knedlíky se sýrem,
sýrové knedlíčky,
sýrové knedlíky,
sýrový knedlík do polévky,
tirolský knedlik,
tyrolské knedle,
tyrolský knedlík do polévky,
tirolský knedlíček,
tyrolské sýrové knedlíčky,
tyrolské speciality,
zahuštěný kuřecí vývar,
sýrový knedlík,
tyrolský štrudl,
tyrolské recepty,
sýrový knedlíky,
dlouze tažený vývar,
tažený vývar,
špenátové knedlíky
Suroviny:
houska,
vejce,
pórek,
gorgonzola,
sýr,
mléko,
máslo,
ořech muškátový,
pepř černý,
sůl,
žebro hovězí,
mrkev,
celer,
petržel,
rajče,
koření nové koření,
bobkový list,
pepř,
sůl,
máslo,
mouka hladká
Komentáře (14)