Pečené medailonky z candáta na grilu v uzené slanině
Candát patří mezi ryby s velmi jemným masem, které má příjemnou chuť. V tomto receptu najdete inspiraci na jeho přípravu na grilu. Jednotlivé kousky candáta stačí obalit ve slanině, opéct a podávat se zeleninou v bylinkovém oleji.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 418 kJ / 2 968 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 196,30 g |
| Tuky | 82,40 g |
| Vláknina | 201,60 g |
| Cholesterol | 356 mg |
| Sodík | 1,60 g |
| Sůl | 3,74 g |
| Sacharidy | 309,48 g |
Postup přípravy
Krok 1: Filet bez kůže a kostí nakrájíme na jednotlivé porce a obalíme v plátcích slaniny. Okořeníme pepřem a pokud je málo slaná slanina tak i solí. Opečeme nebo grilujeme tak, aby bylo maso šťavnaté, ne vysušené.
Krok 2: Čerstvé bylinky nasekáme a vmícháme do olivového oleje v poměru 3 díly oleje a jeden díl sekaných bylinek.
Krok 3: Očištěnou zeleninu nakrájíme na plátky a marinujeme v bylinkovém oleji. Potom jí okořeníme a opékáme po jednotlivých kusech. Podáváme jako přílohu.
Zveřejněno 16. 2. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečené medailonky z candáta na grilu v uzené slanině
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nx4
Moje poznámka
Pečené medailonky z candáta na grilu v uzené slanině
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nx4
Nejnovější recepty
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 13 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 20 hodinami
Babiččina vánočka
Přidáno před 21 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno 21. 12. 2025 07:01:01
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční věnec
Stefi.f před 2 hodinami
Kokosová očka
Sima1996 před 9 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 11 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 11 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 11 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 11 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 12 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 13 hodinami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 13 hodinami
Tématické fráze:
ryby na grilu,
candát filet recept,
sumec na grilu,
švestkové víno recept,
filet z candata,
recept na filet z candáta,
candát filet,
filet z candáta recept,
candát filet recepty,
filet candát recepty,
uzene ryby,
filet z candáta recepty,
recepty ryby candát,
čerstvý filet candát cena,
recepty s candátem,
uzení ryb,
candát se slaninou,
grilování candáta,
uzený sumec,
recept candát filet
Suroviny:
candát,
slanina anglická,
sůl,
pepř mletý,
paprika čerstvá červená,
lilek,
cuketa,
bazalka čerstvá,
olej olivový,
česnek
Komentáře (5)