Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vídeňské žemlové knedlíky

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 073 kJ /
1 691 kcal
Bílkoviny60,39 g
Tuky59,97 g
Vláknina9,90 g
Cholesterol 635 mg
Sodík 2,21 g
Sůl5,17 g
Sacharidy222,37 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Žemle rozkrájíme na kostičky a zvlhčíme mlékem rozšlehaným se žloutky, rozehřátým máslem a solí a necháme prosáknout. Krok 2: Po té vmícháme mouku a sníh z bílků. Krok 3: Těsto ve tvaru větších koulí vložíme do vroucí osolené vody. Krok 4: Vaříme asi 10 min.

Zveřejněno 19. 2. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2qM

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2qM

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Majolenka1: Dobrý den, tyto knedlíky jsou přílohové. :-K

Dahlia: Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, ty knedlíčky se používají jen do polívek nebo i jako přílohové ? děkuji Lenka

Lepší jsme nejeli 😊

Recept na skoro stejné mám po babičce. Dělám je a jsou super.

Knedlíky jsou mnohem lepší,když se před zalitím kostičky žemle do křupava osmaží na troše tuku. Viz Velká kuchařka Viléma Vrabce.

Dělala jsem skoro stejně, místo hrubé mouky je dětská krupička, nedávala jsem tuk a přidala petrželku. Knedlíky jsem vařila v páře zhruba 8 minut. Byly ale trochu menší. Dovolím si přidat foto:-8 a dávám bodík, knedlíky jsou :yes:

Tématické fráze:
zemlove knedlicky do polevky, vídeňský bramborový knedlík, vídenský houskový knedlík, žemlové knedlíčky, vídeňské houskové knedlíky, špekové knedlíky pohlreich, houskovy knedlik vidensky, vídeňské bramborové knedlíky, jemný vídenský bramborový knedlík, recepty-vídeňské knedlíky, žemlové koule, jemný vídeňský knedlík, žemlové, žemlové knedlíčky od pohlreicha, videnske knedlicky do polevky, domácí houskový knedlík zdeněk pohlreich, zemlove-knedliky, vídenskýknedlík, bramborové knedlíky s žemlí, knedlik pohlreich

Suroviny:
žemle, mléko, máslo, vejce, mouka hrubá, sůl

Přidat fotografie receptu