Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 103 274 kJ / 24 683 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 141,25 g |
Tuky | 206,66 g |
Vláknina | 65,25 g |
Cholesterol | 2,25 g |
Sodík | 1,55 g |
Sůl | 2,89 g |
Sacharidy | 5 531,99 g |
Postup přípravy
Krok 1: Náplň vaříme v páře (hrnec s vodou) do té doby, dokud nezačne houstnout, vaří se cca 25 minut, když je náplň zchladlá zašleháme do ní máslo a rum.
Krok 2: Rozpálíme si troubu na 220°C a dáme dovnitř hrnec vody.
Krok 3: Vodu s tukem a solí dáme vařit, vaříme pokud se tuk nerozpustí, když je tuk rozpuštěný a začínají se tvořit bublinky, tak postupně přidáváme mouku a mícháme, do té doby, pokud se přestane hmota lepit na vařečku.
Krok 4: Pak hmotu přendáme do jiné mísy a necháme na chvilku vychladnout cca 5 minut. Po 5 minutách vezmeme hmotu a zašleháme do ní 6 vajíček a dáme do chladna.
Krok 5: Připravíme si plech, uděláme si vykrajovátkem (kolečko) moukou označené kolečko. Když máme označený plech, tak vezme hmotu, kterou přendáme do cukrářského sáčku s vroubkovatou špičkou, na vyznačených místech-kolečkách-děláme se sáčkem kolečko. Zakončení kolečka vždy přetáhneme přes začátek a trochu přimáčkneme.
Krok 6: Plechy dáme do trouby, zmírníme teplotu na 170°C a pečeme 8 minut (bez otevření trouby). Po 8 minutách se koukneme do trouby a pokud je korpus nahnědlý, vyndáme a rozřízneme na půlku. Necháme do druhého dne vychladnout.
Krok 7: Druhý den si uděláme náplň (postup náplně nahoře). Když je náplň hotová, necháme vychladit cca 5 minut a připravíme si vychladlý korpus.
Krok 8: Náplň dáme do cukrářského sáčku s ozdobnou špičkou a plníme prostředek korpusu, cca 4 uděláme kopeček. Když máme všechny korpusy naplněné náplní, dáme nahoru druhou část korpusu a potřeme rumem a posypeme moučkových cukrem.
Zveřejněno 1. 2. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Věnečky ( pálená hmota )
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6267
Moje poznámka
Věnečky ( pálená hmota )
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6267
Nejnovější recepty
Těstovinový salát s lososem a olivami
Přidáno před 3 hodinami
Bábovičky z dětské krupičky
Přidáno před 3 hodinami
Placičky ze salátu s vejcem
Přidáno před 3 hodinami
Jarní bramborový salát s ředkvičkami a koprem
Přidáno před 5 hodinami
Polský mazurek
Přidáno před 6 hodinami
Pomazánka z medvědího česneku
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tvarohová pomazánka se šunkou a vejci
adelaku před 1 hodinou
Hovězí po burgundsku - Boeuf Bourguignonne podle Julii Child
Zuzkamo před 2 hodinami
Čočková polévka z červené čočky trochu jinak
Bubik001 před 2 hodinami
Jablkový perník
vera64 před 3 hodinami
Nakládané ředkvičky
Capri1412 před 3 hodinami
Pečené vepřové koleno
Kveta58 před 3 hodinami
Rychlá buchta s tvarohem a povidly - chuť jako hanácké koláče
VeraPra před 3 hodinami
Banánové vafle
PetrZappa před 3 hodinami
Kaše z ovesných vloček
PetrZappa před 3 hodinami
Tématické fráze:
palena hmota,
náplň do věnečku,
pálená hmota recept,
cukrářské recepty věnečky,
náplně do věnečků,
věnečky recept,
pálená hmota věnečky,
pálená hmota recepty,
cukrařske věnečky,
náplň na věnečky,
recept na věnečky,
slaná nápln do věnečků,
palena hmota na venecky,
venecky napln,
odpalovana hmota,
venečky z palene hmoty,
věnečky s náplní,
postup na pálenou hmotu,
věnečky se slanou náplní,
recept věnečky
Suroviny:
mouka hladká,
tuk 100%,
voda,
vejce,
sůl,
mléko,
pudink vanilkový,
cukr krupice,
žloutek,
máslo,
vanilka,
rum,
Komentáře (19)