Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tataráček z lososa a rajčat

Hodnocení receptu je 5,0 (27×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

rebeka rebeka

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 698 kJ /
406 kcal
Bílkoviny3,30 g
Tuky34,85 g
Vláknina4,60 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 378 mg
Sůl0,90 g
Sacharidy17,47 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Čerstvý lososový filet i uzené lososové plátky nakrájíme na drobné kostičky. Rajčata oloupeme, zbavíme jadérek a taktéž překrájíme na kostičky. Toto všechno dáme do misky, promícháme a odložíme do lednice. Krok 2: Mezitím připravíme zálivku: do misky dáme olivový olej, citronovou šťávu, hořčici, sůl, pepř a řádně prošleháme. Nakonec přidáme na jemno nakrájenou cibulku a kopr. Krok 3: Zálivkou přelijeme tataráček a promícháme. Můžeme dosolit a připepřit dle chuti. Necháme cca 30 minut v chladu odpočívat. Krok 4: Podáváme na opečené bagetě. Tu můžeme opéci nasucho v toustovači nebo na pánvi. Taky lze bagetky pokapat olivovým olejem a opéci v troubě s funkcí "gril". Můžeme dozdobit kopečkem kysané smetany a snítkou kopru.

TIP: Jak oloupat rajčata

Zveřejněno 3. 2. 2012

Poznámka autorky rebeka

Přátelé, mohu vám říci.. je to fantasticky lahodné..

Dobrou chuť.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tataráček z lososa a rajčat

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Oqyg

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tataráček z lososa a rajčat

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Oqyg

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (29)

Děkuji za skvělý recept, díky kterému jsme si pochutnali a ještě jsem byla ve společnosti za hvězdu :-)

Tataráček super!:-K

další lososové čarování - skvělé:yes::-D

To bych si dala, vypadá jako vždy úžasně Rebi:-K:yes::yes::yes:

Nadi, tak tohle se ti fakt velice povedlo,paráda:-K:yes::yes:. Určitě si taky udělám, až bude z čeho;-)

ivulinka: díky:-K byla to dobrota.. určitě ještě zopáknu;-):-)

Ať přemýšlím jak přemýšlím, tak celkový dojem z tohoto receptu je dosažen díky skvělé spolupráci šikovných rukou a kvalitního fotoaparátu.
Rebi, nemohu jinak než poslat bod a polknout naprázdno:yes::-)

DOKONALE...
:yes: obrovsky bod.

rebeka: no, nemysli si, až si koupím lepší foťák a já si ho koupím;-), budu tě válcovat.:-D:-D:-D Jestli se s tím někdy naučím;-)

Jana Remkova: moc děkuji, vážím si toho a těší mě, že se vám fotky a snad i recepty líbí.. prostě mě to chytlo, baví mě to, jenom času je málo:-//
a všem moc děkuji, potěší to:-K:-K

Rebi, tvé focení rovná se..profík!! Nádhera a o chuti nepochybuji. Vidím, že ses zdokonalila;-):yes::yes:

Eliza: děkuji El, nebudeš litovat.. je to moc chutné:-p a prosila bych si tvé obrázky ..pak..předem děkuji:-8:-);-)

Tak to vypadá naprosto báječně a rozhodně vyzkouším...až budu mít na lososa a uzeného lososa ;-). Zatím ode mně bodík, protože to bude dokonalé, už od pohledu.:yes:+

Rebí, už mám uloženo;-) Musí to být strašně moc zdravé:-)

BILKOVAI: děkuju.. mám.. pro začátečníky:-8
Ivet.. zkus ho.. je to úžasně jedlé.. já jsem si ho kdysi dala v restauraci.. ale tento mi chutná víc:-)

Načíst další komentáře (14)

Tématické fráze:
tatarák z lososa kluci v akci, tatarák z uzeného lososa, lososový tatarák kluci v akci, kluci v akci lososový tatarák, tatarský biftek kluci v akci, kluci v akci tatarák z lososa, tatarák z lososa, tatarák z uzeného lososa recept, rajčatový tatarák, recept na tatarák kluci v akci, tatarak z lososa recept, mail neman.by loc:cz, lososový tatarák, losos na rajcatech, tatarák kluci v akci, bruschetta s rajčaty kluci v akci, recept tatarák z lososa, kluci v akci tatarský biftek z lososa, tatráček z lososa, bruschetta recept kluci v akci

Suroviny:
losos, losos uzený, rajče, citron, olej olivový, hořčice dijonská, kopr, cibulka jarní, pepř mletý, sůl

Přidat fotografie receptu