Zapečená krkovička podle magazínu Albert
Krkovice je velmi oblíbený kousek vepřového masa zejména díky své šťavnatosti, chuti i přívětivé ceně. Ať už ji připravíte jakkoliv, vždy si na ní pochutnáte. Zkuste ji upéct třeba s česnekem a medovou marinádou.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 110 kJ / 504 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,01 g |
Tuky | 22,71 g |
Vláknina | 10,61 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 2,63 g |
Sůl | 6,30 g |
Sacharidy | 65,81 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso naklepeme, osolíme a potřeme utřeným česnekem. Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlměsíčky.
Krok 2: Pekáček vymažeme tukem a plátky masa do něj vložíme. Cibuli poklademe na maso.
Krok 3: Marinádu uděláme z uvedených surovin a přilijeme 50 ml vody.
Krok 4: Maso zalijeme marinádou a dáme do trouby, pečeme asi 1 hodinu při teplotě 180 °C.
Zveřejněno 24. 4. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zapečená krkovička podle magazínu Albert
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Zwjv
Moje poznámka
Zapečená krkovička podle magazínu Albert
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Zwjv
Nejnovější recepty
Koláčky s krouceným okrajem
Přidáno před 54 minutami
Koláčky z listového těsta s malinami a borůvkami
Přidáno před 1 hodinou
Jarní salát s raným zelím
Přidáno před 1 hodinou
Máslová dýně s lilkem, paprikami, mrkví a cizrnou
Přidáno před 10 hodinami
Dančí kýta na smetaně s karlovarským knedlíkem
Přidáno 22. 4. 2025 10:05
Plněné těstoviny se špenátem
Přidáno 22. 4. 2025 06:00
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová plec na hořčici
vakl1 před 1 hodinou
Bramboračka č. 3
vakl1 před 1 hodinou
Tagliatelle se špenátem a kuřecím masem
Jasminka4 před 2 hodinami
Bavorské špecle - základní těsto (Spätzle)
Bretik před 3 hodinami
Koprová omáčka
starky59 před 4 hodinami
Šlehačkový beránek
TerezaD před 6 hodinami
Závin se zelím a anglickou slaninou
Alicia8 před 9 hodinami
Uzená cibulačka se šalvějí
Raymond před 9 hodinami
Vajíčkový salát
Slavista62 před 11 hodinami
Pochválená játra
Slavista62 před 12 hodinami
Tématické fráze:
zapečená krkovice,
zapečená krkovička,
albert recepty z časopisů,
recepty z časopisu albert,
albert magazín,
albert recepty,
recepty zapečená krkovička s,
recepty albert,
magazín albert,
časopis albert únor,
krkovička podle albertu,
časopis albert recepty,
recepty z krkovice,
albert magazín únor,
albert magazín od 1. 10.,
časopis albert březen,
albert magazín recepty,
časopis albert,
najít recept na zapečenou krkovici,
albert kuchařka recepty
Suroviny:
krkovice vepřová,
česnek,
cibule,
sůl,
olej,
omáčka sojová,
kečup sladký,
med,
paprika sušená sladká,
pepř,
máslo
Komentáře (70)