Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krém na dort

Hodnocení receptu je 4,8 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Klarka

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 25 min

40 min (15 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Tento výborný krém připravíte ze směsi mouky, mléka, cukru a žloutků. Po zchladnutí do krému zašleháte máslo, případně i skořici pro dochucení. Tento jemný krém dodá vašim dortům skvělou chuť, díky které si ho jistě oblíbíte.

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 952 kJ /
3 335 kcal
Bílkoviny47,09 g
Tuky236,11 g
Vláknina2,64 g
Cholesterol 1,32 g
Sodík 345 mg
Sůl0,85 g
Sacharidy254,03 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V kastrolu svaříme 3/4 l mléka s cukrem. Trochu mléka odlijeme do misky, do které přidáme žloutky, polohrubou mouku a smícháme. Jakmile bude mléko v kastrole horké (nesmí vřít), vlijeme opatrně moučnou směs do kastrolu k mléku a mícháme, dokud to nezhoustne. Krok 2: Po zhoustnutí povaříme ještě asi 2 minuty a sejmeme z ohně. Necháme chvíli odstát. Krok 3: Připravenou směs vlijeme do mixéru a šleháme do vychladnutí. Když je krém vlažný, přidáme na kousky nakrájené máslo (celou kostku nebo 3/4), šleháme, dokud se máslo zcela nevyšlehá. Krok 4: Pro zmírnění máslové chuti můžeme během šlehání přidat mletou skořici. Krém musí být hladký.

TIP: Další recepty na krémy

Zveřejněno 9. 7. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krém na dort

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3lMx

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krém na dort

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3lMx

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (27)

Muzu tim kremem promazat dort a namazat ho zvrchu a pak na nej polozit fondat? Jak moc ztuhne? Dekuji moc za odpoved. Nejsem tak dobra kucharka. Dekuju

Dekuji moc za radu. Dekuju :yes:

Zobrazit 3 starší odpovědi

Výborný krém,rozmíchané žloutky s moukou a mlékem přelívám přes sítko,někdy se stane že jsou v krému zbytky žloutkové blány.:-)

:yes: prave delam....tak jsem zvedava....:-K

Ahojky, chci dělat dort, cik-cak a potřemuju něčim slepit, půjde to tím krémem?? Díky ;):yes::-K;-):-p:-)

Ahojky vsem,zitra ho zkusim udelat:-) a jsem na to hodne zvedava:-?.Rada zkousim nove recepty ale vetsinou se mi nic nepovede:no:Takze zitra pisnu jak to dopadlo,papapa a diky za dnesni dobu internetu:-D

Dobrý den,
chtěla bych se zeptat jak ten krém asi dlouho vydrží.Děkuji za odpověd

Dnes jsem dělala poprvé krém dle Vašeho receptu, vždy jsem dělala osvědčený po mé babičce paříský. Musím říct, že je vynikající, zítra máme oslavu, tak jsem zvědavá jaký bude mít úspěch. hezký den

Verush.ka: když to máslo přepustíš, už to neztuhne, jak potřebuješ :) já dávám místo mouky dětskou krupičku.

Verush.ka 8. 2. 2012 21:07
Proč nemůžu vařit to máslo s tím mlékem? :-/

Dá se tim krémem slepovat dort ? :)

může se to dát na koláč ?:-?

Klárko, děkuju za receptík. Dnes jsem vyzkoušela, krém se povedl, byl moc chutný, jiný už snad ani dělat nebudu.;-)

Tiez som na kremy nemozna,ale skusim. Bodik

Naďo,díky,právě jsi mi zachránila krém...dělám rychlovku- dezert ze zbylého zkaramelizovaného slazeného mléka a po přidání rumu se mi krém srazil,ale už je O.K....toto si už budu pamatovat navždy:-)www.toprecepty.cz

Takyto krem varievam a niekedy sme ho volali 'NADSTAVOVANY' alebo je toto nieco novodobe?
Ale nech nema nikto obavy ze je tam muka. Je to ovela chutnejsie ako pouzit len sam puding a takto sa nikdy nezhrcka! Ja niekedy robim tak pol/na pol (muka+puding)
Je vzdy lahky a kazdy sa divi, ze je chutny a pritom nie MASTNY!
BODIK DAVAM RADA.

No teda. Vazne to vypada dobre, az se mi delaji chute na jazycku.
Dosla mi cekulada a rozhodl jsem se upict buchtu. A potreboval jsem na ni nejaky krem.
Tak, na vanilkovou buchtu tento krem pujde urcite dobre.
Zdravim a zatim packo! :-K

Super zkusím :yes:...a holky když se vám srazí krém tak mám fakt dobrou radu (asi už je stará,ale pro ty co neznají)...ztužený tuk rozpustit a ještě vřelé postupně zašlehávat do krému...a uvidíte ten zázrak.;-)

Vypadá to výborně. Určitě zkusím. Myslíte, že by šel ten krém použít i s marcipánem?:-):-?:-?:-p:-p

Nesrazil se a fakt dobrý:-p. Není tak přeslazený, jako salkokrém, takže dobrá změna ;-)

Market, nesrazí se ta vajíčka? Já na ty krémy jsem taky idiot, vždycky se mi srazí, ale ta vajíčka v tom horkém mléku...:-?

Nikdy jsem nedělala žloutkový krém (já se těch syrových vajec opravdu bojím:-( ), ale tady to projde varem, takže OK. Krém je opravdu krásně hladký a má ze žloutků pěknou barvu, jen jsem neodhadla, že ho bude tolik:-//, i když ze 3/4l mléka mi to mohlo dojít:-8:-D. +;-)

Výbušná, určite. Veď je to klasika - maslo+kaša, len komplikovane opísané.

vyslaha sa to???

Tématické fráze:
krém na dort, krém do dortu, máslový krém na dort, dortovy krem, krem do dortu recept, maslový krem na dort recept, recept na dortový krém, krem na dort recept, máslový krém do dortu, krém na zdobení dortu, recept na krem do dortu, krémy na dort, krém dort, parisky krem recept, kremy na dorty recept, dortové kremy, recept na krem na dort, krémy na dorty recepty, pařisky krem, dortový krém recept

Suroviny:
mléko, cukr, žloutek, mouka polohrubá, máslo, skořice mletá

Přidat fotografie receptu