Medová vepřová pečínka s teplou zeleninou
Pokud máte chuť na luxusní pečeni z vepřového bůčku, postupujte podle našeho receptu. Výsledkem přípravy bude šťavnatý, propečený a chutný kus masa. Doplňte ho dobrou variantou knedlíků a kysaným zelím, pochutnáte si!
Suroviny pro 8 porcí
8porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 356 kJ / 2 475 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 329,14 g |
Tuky | 68,98 g |
Vláknina | 22,47 g |
Cholesterol | 626 mg |
Sodík | 958 mg |
Sůl | 1,80 g |
Sacharidy | 115,43 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso omyjeme, pečlivě osušíme a kůži nařežeme do mřížky.
Krok 2: Marinádu připravíme tak, že smícháme 2 lžíce piva, med, pepř, koriandr, sůl a jeden stroužek prolisovaného česneku. Touto směsí řádně potřeme maso, které potom zabalíme do potravinové fólie a necháme uležet v chladu do druhého dne.
Krok 3: Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, vložíme do pekáčku, přidáme oloupaný zbylý česnek, naložené maso (už bez fólie), podlejeme polovinou piva, přiklopíme a vložíme do trouby, vyhřáté na 180 °C.
Krok 4: Pečeme cca hodinu, sem tam podléváme výpekem a zbývajícím pivem.
Krok 5: Až je maso téměř měkké, sundáme pokličku a dopečeme křupavou kůrčičku.
Krok 6: Zeleninu očistíme, nakrájíme na libovolné tvary a dáme chvíli napařit nebo převaříme v osolené vodě. Scedíme a před podáváním orestujeme na másle a olivovém oleji v pánvi. Dosolíme a dokořeníme podle svých chutí.
Krok 7: Vhodnou přílohou jsou různé knedlíky, brambory v různých úpravách, my jsme měli špecle.
Zveřejněno 5. 2. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Medová vepřová pečínka s teplou zeleninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BQNn
Moje poznámka
Medová vepřová pečínka s teplou zeleninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BQNn
Nejnovější recepty
Knedlíky ze žluté cukety s cuketovým zelí
Přidáno před 12 hodinami
Fazole na mexický způsob
Přidáno před 12 hodinami
Jarní kuřátka s mandlovou nádivkou
Přidáno před 18 hodinami
Kuřecí kapsa se zeleninovým salátem (pro diabetiky)
Přidáno 15. 4. 2025 18:20
Škubánky se zelím z červené řepy
Přidáno 15. 4. 2025 17:53
Kapustový závitek s houbami a vejcem
Přidáno 15. 4. 2025 17:03
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Budapešťská pomazánka II.
PetrZappa před 3 hodinami
Babiččin trhanec s jablky
eviii před 7 hodinami
Martinské rohlíčky
Fitulka před 8 hodinami
Moravský vrabec
Fitulka před 8 hodinami
Máslové opečené gnocchi se šunkou, pórkem a sýrem
Katka K. před 9 hodinami
Minutkové žampiony
Janet.P před 10 hodinami
Dobrá frankfurtská polévka
charlie.pv před 12 hodinami
Sedmikráskový sirup
Marylka před 12 hodinami
Tvarohovo-pudinková bábovka s čokoládou
kiwi40 před 13 hodinami
Jidáše, jidášky…
veronika_straka před 14 hodinami
Tématické fráze:
vepřová pečeně se zeleninou,
medová vepřová pečeně,
pečinka v křížovce,
vepřová pečínka,
vepřové pečeně se zeleninou,
medová pečínka,
časopis claudie recepty,
veprova pecinka recept,
pečínka křížovka,
vepřová pečeně s medem a zeleninou,
recept na vepřovou pečeni se zeleninou,
pecinka medova,
pecene veprova pecinka,
vepřová pečeně se zelezinou,
naložená vepřová pečeně se zeleninou,
vepřová pečeně ze zeleninou,
pecinka veprova,
vepřová pečeně na zelenině recepty,
vepřová pečeně recepty,
vepřová pečeně čina
Suroviny:
maso vepřové,
med tekutý,
pepř černý,
koriandr,
česnek,
sůl,
pivo světlé,
cibule,
kapusta růžičková,
mrkev,
pórek,
máslo,
olej olivový
Komentáře (15)