Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čínská vejce s cibulovou omáčkou

Hodnocení receptu je 4,4 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 424 kJ /
1 296 kcal
Bílkoviny77,33 g
Tuky89,48 g
Vláknina9,32 g
Cholesterol 2,07 g
Sodík 6,01 g
Sůl14,47 g
Sacharidy43,18 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Dobře umytá vejce vložíme do studené vody, přivedeme k varu a vaříme 6 minut. Krok 2: Poté je vyjmeme, po celém povrchu naťukáme skořápku, ale neloupeme. Krok 3: Do vroucí vody nasypeme sůl, předáme sáčky s čajem, sójovou omáčku a badyán. Vložíme zpět vejce a zvolna vaříme dalších 25 minut. Krok 4: Poté odstavíme z ohně a necháme vejce stát v odvaru dalších 8 hodin. Krok 5: Poté je vyjmeme a oloupeme. Krok 6: Na talíři přelijeme cibulovou omáčkou a podáváme s vařenými brambory. Krok 7: Cibulová omáčka: Na tuku osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli, posypeme moukou a za stálého míchání připravíme cibulovou jíšku. Krok 8: Zalijeme ji vodou a dobře prošleháme. Krok 9: Přidáme masox a vaříme asi 20 minut. Krok 10: Hotovou omáčku osolíme, opepříme a dochutíme citrónovou šťávou. Někdy můžeme pro změnu omáčku rozmixovat a přidat 2 lžíce kopru nebo najemno postrouhaného křenu.

Zveřejněno 16. 2. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čínská vejce s cibulovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9rx

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čínská vejce s cibulovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9rx

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

vejce vařím mnoho let, ale nedávám k tomu omáčku.polovařená vejce hodně natukám až ke žloutkům, přidávám trochu skořice.místo soli víc sojovky. a v nálevu nechávám 24 hodin. ochunejte, jsou super

cathleen:yes::yes::yes:

cathleen :yes:

Takže jedna fotka s vejcem a omáčkou, ať se mají bylinka a babenka čím kochat;-)Víte, holky, včera jsem až u pc zjistila, že tyhle fotky, vcelku, mám hodně rozmazané a nepoužitelné...no a pro mě není - tak jako pro vás - jednoduché zajít znovu do kuchyně...:-//
A bylinko, pokud by sis dala tu námahu a mrkla ke mně do fotek, asi bys zjistila, že tam nemám fotky zadara, stažené od svých receptů jinde na netu (že?), ale poctivě vařené a pečené. A ono je rozdíl piplat se s chlebem, který pečeš v troubě a dá ti práci a čas 2-3hodky nebo si vzít své recepty odjinud a strčit je sem. (Tohle zbytečný dohadování mě fakt neba a není nás, ani jedné, důstojné).
Jo:-D a ta omáčka se k vejcím velice dobře hodí, ač jsem tomu zpočátku nevěřila. Jedli jsme to s čerstvým chlebem. Takže bodík:yes:

bazalka, súhlasím. Tieť sa mi to nepáči, každé jedlo, ku ktorému pridám fotku, skutočne varím. A tie varené vajcia by sa hodili k mnohým receptom, nie ? :-//

Ano, jistě. Ale mně prostě vadí, i když se mě to vůbec netýká, zadarmo získané body do soutěže. Zvlášť když vím, že někdo se s tím jídlem opravdu vaří a piplá s fotkou a někdo jen tak přihodí vejce v kastróle a hned má bod. :-//
Jinak tahle kombinace čínských čajových vajec, brambor a cibulové omáčky s křenem či koprem je opravdu zvláštní, skoro až komická :-D

No, tak si tady k té omáčce přidáme ta vejce a bude to, ne? Mi se líbí ta vajíčka a k té cibulovce by byla super;-):yes:http://www.toprecepty.cz/recept/5654-cibulova-omac...

A nějak nám zmizely ty vařené brambory a cibulová omáčka s koprem a křenem ! No, k čajovým vejcím to opravdu nemusím, ale je to recept a soutěž je soutěž. Jinak čajová vejce jsou výborná, občas je dělávám. Bod ovšem nedávám.:no:

Myslím, že by šel tento recept využít na vykoledovaná vejce.

Tématické fráze:
černé vejce, jídla z vajec, vejce recepty, levná jídla recepty, cibulové kroužky pohlreich, cerne vejce recept, peklo na talíři čínská polévka, cerna vejce, polivky recepty, vejce, jídlo z vajec, recept na černé vejce, bezmasé omáčky, jak udělat černé vejce, bezmasá jídla čínská kuchyně, cibulová marmeláda pohlreich, vejce recept, recept na černá vejce, vejce benedikt pohlreich, recept na cinskou polivku

Suroviny:
vejce, voda, čaj černý, sůl, omáčka sojová, badyán, cibule, tuk, mouka hladká, masox, pepř, sůl, šťáva citronová, voda

Přidat fotografie receptu