Suroviny
Porce: 9.velkých rohlíku
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 939 kJ / 2 853 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 99,53 g |
| Tuky | 45,67 g |
| Vláknina | 63,68 g |
| Cholesterol | 277 mg |
| Sodík | 237 mg |
| Sůl | 0,51 g |
| Sacharidy | 479,24 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 8. 2. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Výborné rohlíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9O94
Moje poznámka
Výborné rohlíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9O94
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 19 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 20 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 20 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 22 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 30 minutami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 34 minutami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 35 minutami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 39 minutami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 1 hodinou
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 2 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 2 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 3 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 4 hodinami
Tématické fráze:
výborné domácí rohlíky,
rohlíky ze zakysané smetany,
výborné domácí rohlíky recept,
recept na rohlíky,
smetanové rohlíky,
domácí rohlíčky ze zakysané smetany,
rohlíky z Majolky®,
domaci rohliky se zakysanou smetanou,
rohlíky ze zakys.smetany,
rohliky se zakysane smetany,
rohlíky s otrubami,
výboné rohlíky,
rohlíky se se smetanou,
domaci výborne rohlíky,
výborný rohlík recept,
domácí rohlíky se zakysané smetany,
rohlíky ze smetany,
recept rohliky,
psenicne rohliky vyborne,
rohlík ze zakysané smetany
Suroviny:
mléko,
olej,
smetana zakysaná,
vejce,
sůl bylinková,
mouka polohrubá,
mouka chlebová pšeničná,
otruby pšeničné,
kaše bramborová sušená,
cukr,
droždí čerstvé
Komentáře (16)
Poznámka k těm otrubám: Otruby obsahují hodně vlákniny. To je výhodné pro diabetiky, protože vláknina a bílkoviny "tlumí" nepříznivý vliv sacharidů, snižují tzv, glykemický index. Diabetici tak mohou jíst pečivo a třeba si i přisladit.
já je peču rodině jednou týdně jak si přeje a nevydrží do druhého dne.
Hezky den
Otruby jsou moc fajn, ale jejich větší množství zroveň i "staví", takže ten, kdo má sklony k zácpě, by je měl používat *přiměřeně...přiměřeně*