Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 639 kJ / 3 977 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 62,89 g |
Tuky | 173,18 g |
Vláknina | 9,40 g |
Cholesterol | 1,04 g |
Sodík | 726 mg |
Sůl | 2,96 g |
Sacharidy | 537,01 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bílky se špetkou soli vyšleháme do tuhého sněhu.
Krok 2: Ve větší míse šleháme žloutky s cukrem, dokud hmota nezbělá a nekolikanásobně nenabude, pak přidáme po lžících horkou vodu, každou zašleháme, poté stejně přidáme olej. Konečná hmota by měla být téměř bílá a neměly by v ní být cítit krystalky cukru (pokud tam ještě jsou, stále šlehejte, dokud se nerozpustí).
Krok 3: Do žloutkové směsi přimícháme vařečkou mouku smíchanou s práškem do pečiva, pořádně promícháme a nakonec přidáme sníh. Ten se vmíchává velmi jemně, jen se hmota zespoda překlápí přes sníh pořád dokola, dokud se nesmící. Pokud budete míchat příliš razantně, vyžnete ze sněhu vzduch a korpus nevyběhne.
Krok 4: Dortovou formu vyložíme na dne pečicím papírem, pokud máte olej ve spray, stačí papír a boky vystříkat, jinak vymažte sádlem a vysypte hrubou moukou.
Krok 5: Do formy nalijeme těsto, urovnáme a dáme do trouby předehřáté na 175°C. Teplotu ztlumíme na 150°C a pečeme cca 40min.
Krok 6: Po 40 min. zkusíme špejlí, jestli se na ni nelepí těsto, vyndáme z trouby a necháme ve formě cca 5min. odpočinout.
Krok 7: Pak nožem oddělíme případně přilepené boky, z korpusu oddělíme postranní kruh a korpus necháme vychladnout.
Krok 8: Postup na krém:
Pudink svaříme ve vodě do husta. Do horkého vmícháme nalámanou čokoládu a mícháme do rozpuštění.
Přikryjeme fólií a necháme schladnout.
Změklé máslo vyšleháme s cukry do pěny a pomalu všleháváme pudinkovou směs Krok 9: Vychladlý korpus dvakrát lehce dokola nařízneme a pomocí nitě jej překrojíme, jako se krájí knedlíky. Krok 10: Spodní části namažeme krémem, poklademe višněmi. Příklopnou část lehce pokropíme šťávou z kompotu s trochou rumu. Potřeme jí slabě krémem a přiklopíme. Krok 11: Skompletovaný korpus pomažeme zbytkem krému, vyrovnáme nerovnosti, uhladíme a dáme stuhnout. Krok 12: Ztuhlý korpus potáhneme rozválenou potahovkou, uhladíme. Dozdobíme dle možností a fantazie, pokud máme nějaká vykrajovátka. Kvítky přilepujeme rozehřátými kousky potahovky. Krok 13: Na polokopulku rozválím kousek hmoty a na třeba otočené mističce vytvarujeme. Naděláme otvory na kvítka a necháme zaschnout. Po uschnutí posadíme na dort, přichytíme na povrch kvítky a lístečky. Krok 14: Kolem dortu uválíme váleček, dle možností vymačkáme ozdobný lem a doladíme vzhled dortu.
Pudink svaříme ve vodě do husta. Do horkého vmícháme nalámanou čokoládu a mícháme do rozpuštění.
Přikryjeme fólií a necháme schladnout.
Změklé máslo vyšleháme s cukry do pěny a pomalu všleháváme pudinkovou směs Krok 9: Vychladlý korpus dvakrát lehce dokola nařízneme a pomocí nitě jej překrojíme, jako se krájí knedlíky. Krok 10: Spodní části namažeme krémem, poklademe višněmi. Příklopnou část lehce pokropíme šťávou z kompotu s trochou rumu. Potřeme jí slabě krémem a přiklopíme. Krok 11: Skompletovaný korpus pomažeme zbytkem krému, vyrovnáme nerovnosti, uhladíme a dáme stuhnout. Krok 12: Ztuhlý korpus potáhneme rozválenou potahovkou, uhladíme. Dozdobíme dle možností a fantazie, pokud máme nějaká vykrajovátka. Kvítky přilepujeme rozehřátými kousky potahovky. Krok 13: Na polokopulku rozválím kousek hmoty a na třeba otočené mističce vytvarujeme. Naděláme otvory na kvítka a necháme zaschnout. Po uschnutí posadíme na dort, přichytíme na povrch kvítky a lístečky. Krok 14: Kolem dortu uválíme váleček, dle možností vymačkáme ozdobný lem a doladíme vzhled dortu.
Zveřejněno 3. 2. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dort s hortenziemi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Wm7W
Moje poznámka
Dort s hortenziemi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Wm7W
Nejnovější recepty
Jarní polévka s růžičkovou kapustou
Přidáno před 4 hodinami
Mini mazance s meruňkami
Přidáno před 4 hodinami
Biskupský beránek
Přidáno před 19 hodinami
Barevná vajíčka
Přidáno před 21 hodinami
Pikantní segedínský guláš
Přidáno před 21 hodinami
Extra rychlé rohlíkové knedlíky
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Biskupský beránek
janina8 před 5 minutami
Knedlík z polenty
Denade před 12 minutami
Kokosový beránek
Mikinka30 před 27 minutami
Velikonoční nádivka - jak ji dělám já
Blazenka před 1 hodinou
Hrníčková bábovka
káťa před 1 hodinou
Mazanec
VeraStranska před 1 hodinou
Segedínský guláš
Dasa89 před 1 hodinou
Klasický ruský boršč
Dasa89 před 1 hodinou
Nádivka velikonoční
AnulkaB před 2 hodinami
Velikonoční beránek s vaječným koňakem
misinka2537 před 2 hodinami
Tématické fráze:
dort košík fotopostup,
čím přilepit fondán,
úžasné dorty videa,
práce s potahovou hmotou,
hortenzie postup,
svatební dort s hortenzií,
čím přilepit ruze na dort,
dort vařečka,
fotopostup na dort loď,
dorty s potahovkou,
svatební dort hortenzie,
cim prilepit ozdoby na fondan,
dort řád zlaté vařečky,
kolik potahovky na dort,
svatební dort s hortenziemi,
fotopostup hortenzie,
jak ozdobit dort,
práce s potahovou hmotou na dorty,
kolik potahove hmoty na třípatrový dort,
úžasné dorty
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr písek,
vejce,
prášek do pečiva,
olej,
voda,
tresť rumová,
sůl,
máslo,
pudink vanilkový,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
voda,
čokoláda bílá,
kompot višňový,
rum,
smartflex
Komentáře (64)