Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Máslové hřebeny se skořicí

Hodnocení receptu je 5,0 (63×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Suroviny

Porce: 10 kusů

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 043 kJ /
3 117 kcal
Bílkoviny59,98 g
Tuky112,00 g
Vláknina16,26 g
Cholesterol 255 mg
Sodík 12 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy459,28 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Suroviny na omládek necháme pekárnou jen vymíchat, bez předehřevu a pak, v zavřené pekárně, i 45 minut nakynout. Krok 2: Přidáme zbytek všech surovin (vajíčko rozšleháme a než ho vylijeme do těsta, odebereme z něj asi dvě lžíce na potření hřebenů před pečením) a opět necháme bez předehřevu těsto jen umíchat a pak vykynout. Vykynuté vytáhneme na pracovní desku, propracujeme a lehoulince podsypnuté vyválíme. Krok 3: Potřeme změklým máslem, posypeme skořicí a na čtyřikrát složíme. Mírně rozválíme, nakrájíme na 10 dílků, každému nakrájíme "zuby" jako na hřebenu a všechny dáme vykynout na plech s pečícím papírem nebo fólií. Krok 4: Vykynuté potřeme odloženým vejcem, posypeme lupínky mandlí a upečeme (190°C/17-20min) - při pečení hlídáme, není dobré vypéct dokřupava. Hotové na talíři pocukrujeme.

Zveřejněno 7. 2. 2012

Poznámka autorky cathleen

Hřebeny jsou lehounké, nadýchané, ne moc sladké a krásně voňavé.

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Máslové hřebeny se skořicí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Jl8l

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Máslové hřebeny se skořicí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Jl8l

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (75)

Johanka128: díky <3 i za fotku :-K Jsem ráda, že jste si pochutnali!

Jsou paradni :-)

magdalenka: stejné jako u mišošek - také někdo vymazal dělící slůvko, které jsem včera doplňovala. :-(( (včera mě nenapadlo kouknout, myslela jsem, že je to moje chyba).

magdalenka: už jsou...díky za upozornění :-*

cathleen: prosím, v surovinách nie sú oddelené omládkové suroviny...

Petra Dvor.: děkuji :-K

Dobrý den, přidala jsem fotečku. Jsou moc dobré. :yes:

Teda - nemám slov :-8 :-8 :-8 . Musela jsem přidat vodu a to poměrně dost, aby těsto bylo hebké (ale mám to tak s každým těstem), ale za to jsem teď odměněna nebem v hubě. Škoda jen, že hromada másla skončí na plechu :-( . S těstem se báječně pracovalo, krásně se táhlo, ani moc nelepilo. Ukládám a budu používat i na jiné buchty. :yes: :yes: :yes A rovnou z dvojité dávky.

gabrusa: :-O přidat vodu? To se opravdu divím....hřebeny jsem naposledy pekla před rokem, kdy jsem je potřebovala vyfotit do knihy, a určitě jsem vodu nepřidávala (to bych recept pozměnila).
Vkládalas péct do rozpálené trouby? Pak by by nemělo vytéct máslo z hřebenů ven, popř se při pečení vsákne do těch nakrájených "zubů" :-)

Veronika.Panai: to mě těší, Verčo :-8

Dnes odzkoušeno a jsou naprosto vynikající:yes::-K jako ostatně všechny Tvoje recepty...

Alžbětina Prk.: :-) děkuji, jsem ráda, že jsi spokojená. Příště můžeš místo sladěnky dát lžičku medu nebo ji i zcela vynechat.

Alžbětina Prk. 15. 10. 2013 13:11
Neměla jsem sladěnku a bála jsem se, aby se to nepokazilo, tak jsem pro jistotu udělala tohle těsto http://www.recepty.cz/recept/svycarky-19079, ale stvořila jsem ty hřebeny. A nemajíc ještě mandlové lupínky :-)), tak jsem hřebeny před pečením posypala hnědým krystalovým cukrem. Výsledek? Lahůdka! Krásně křehoučké hřebeny s křupavou krustičkou. Nejlepší je ten nápad, jak hřebeny umotat a na tyhle kreativní věci hlavu nemám, takže díky Cathleen! :-):yes::yes:

Tak jsem úspěšně dopekla a byla jsem opravdu nadšená. S těstem se skvěle pracuje a chuťově je prostě famózní :-8. Hřebeny jsem plnila napůl s domácí rybízovou marmeládou a už se těším, jak budu pochválená :-D. Posílám bodík, přidávám fotečku a děkuju :yes:

Skusím to také:yes::-p

cathlen:já nenapsala od které kamarádky to je,ale to byla kamarádka Iveta;-)Irenka mi ještě nedodala foto;-)

marcelka395: Irence? :-8 Díky! :-K

cathlen:doporučila jsem tvoje hřebeny kamarádce aby je vyzkoušela;-)a vyfotila;-)tak přidávám její fotku;-)

tak jsem taky průbla jsou mooc dobré:-p neměla jsem teda mandličky na posyp, ale i tak to vonělo jako hrom a chutnalo ještě líp:-p na to nařezání jsem použila rádýlko na pizzu a šlo to náramně:yes::yes:
foto dodávám:-)

Irrena, cardanka: díky:-K:yes::yes:

Milá Cathleen:-K v sobotu jsem pekla Tvé hřebeny a jak jsem psala níže v komentíku dle předpokladu jsou skutečně bezkonkurenční:-p:-p:yes::yes::yes:
S těstem se krásně pracovalo:yes:, pekla jsem skutečně 17 min na 190°C, přesně jak píšeš:-!:yes::-K
Bodík jsem dala dříve;-), dnes tedy jen foto:-8.
Děkuji:-K:yes::-K:yes::-K:yes:

spagetka:Přesně,však neni to jediný společný jejich dílo,viď?:-D:-D:-D

Caty,jinak recept parádní,asi rozjedu pekárnu,myslím tu svojí na lince.:-D Skořice,tedy když se mi podaří ji tam dát:-)):-8 Irčo):-D to jistí.:yes::yes::-K

Pajaska:Páji, dyk říkám že ti naši chlapi jsou dvojčata a navíc z Marsu. Miláčkovi se povedlo navlas to samý:-D:-D:yes::yes:

Irrena::-D:-D No cizí neštěstí potěší...:-D:-D To mně se zase stalo,že jsem vařila vývar,pěkně hovězí a silný a když jsem ho chtěla scedit,muž se nabídl a scedil :-))nedal pod síto hrnec.Cedil ve dřezu...Nezachránil ani decku vývaru.:-D:-D To jsme pak jen ohlodali kosti.:-D:-D
A že nedáš občas někam něco a nebo dáš víckrát,to se stane každému,ale krom toho,že to zprvu naštve,tam se zase zasmějem ne?:-D:-D

Dneska jsem je upekla:-pa představte si co jsem provedla, když už jsem je měla nakrájené jsem si všimla, že skořici co jsem si připravila, jsem tam zapomněla dát:-8:-8tak jsem je alespoň pocukrovala skořicovým cukrem:-8Jsem to ale pako:-D

Krásné:yes:

senky: :-OJani, máš je výstavní!:-K

Skvostné:-K:yes:s těstem se pracovalo bez nejmenšího problému:yes: vyšlo mi 12 kousků, rozpočítáno na kusy na osobu:-8:-D aby nevznikly třenice :-D:-D Dodávám boďana a foťana:-8

:-O:-O:-O.+1:yes:

Coleta: :-Kto mě těší. Těsto jsem tuhé neměla...buď jsi měla sušší mouku, nebo nestačily ty dvě lžíce oleje. Vážilas ho nebo odměřila?:-))

Vyzkoušeno, jsou moc dobré. Jen másla jsem dala trochu více. Jinak ten, kdo bude dělat těsto ručně a ne v pekárně, připravte si 2 lžíce vody na víc. Těsto bylo lze přesně daných surovin dost tuhé, bála jsem se, aby vykynulo. Ale zřejmě to byla chyba mouky, ne receptu.

Uděluji zasloužený bod.

kudlova3: :-)doufám, že budou chutnat:-p

bystrouska: ani jsem nepoděkovala za fotky:-8krásné:yes:

:yes:tyhle jsem našla včera na primapekárně a chystám se na ně, už jsem dnes koupila skořicí a v týdnu hurá na ně:-D:-D:-D
Máš je krásné dávám 100 bodů

Coleta: pastovaný být může, pokud vím, není nijak upravený (jen mechanicky). A 20 g oleje budou určitě 2 lžíce, možná i 2,5.

Coleta: jak psala Marcelka...sladěnka pomáhá při kynutí a s medem se prý omládek chová velice podobně.
Třeba vyzkoušíš a jestli se ti bude těsto s omládkem líbit, sladěnku (nebo sladovit) si koupíš...:-8

Holky a může být pastovaný? Vím, že se ptám asi blbě, ale budu je dělat prvně a moc se mi líbí, tak aby se povedly;-) 20g oleje je 1 polévková lžíce?

Coleta:Sladěnku nahradíš medem;-)
cathlen:příště se polepším:-8;-)

Děkuji za odpověď a sladěnka je nutná, že? zlepšuje kypření. Lze ji případně něčím nahradit?

Coleta:pekárnu nemusíš použít,já pekárnu mám a přesto jsem zadělávala v míse;-)

Coleta: určitě nemusíš. Uděláš v misce omládek podle postupu a po jeho vykynutí přidáš zbytek surovin a vypracješ těsto.;-)
V pekárně je to pouze bezpracnější.

marcelka395:díky díííky:-)):yes::yes:

Chtěla jsem se zeptat, zda-li je nutné pro vykynutí těsta použít pekárnu? má to vliv na výslednou chuť či "nadýchanost" hřebenů? Chtěla bych je zkusit, ale pekárnu nevlastním. Děkuji za odpověď.

Hřebeny jsou moc vynikající:yes:trošku jsem spletla motání,tak jsem udělala menší:-8;-)
poslala jsem nejprve fotku cathlen a ta mi odpověděla ať sem fotku přidám;-)

Hřebeny jsou moc dobré:yes:.Jen do náplně jsem přidala trochu nahrubo nasekaných ořechů:-p. Uděluji zasloužený bod a dovolila jsem si přidat ne zrovna podařené fotky. Tedy fotky nejsou nejhořší, ale ty hřebeny na nich se nedají s originálem srovnávat:-D.

Ivi, pořád překvapuješ;-):yes: Perfektně nafocený postup:-!:yes: Hřebeny vypadají nádherně:yes::-*:-K

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
kouzleni s těstem, sladké hřebeny, skořicové hřebeny, hřebeny recepty, domácí hřebeny, kouzlení z těstem, plundrovane testo z domaci pekarny, recept na hřebeny, pečivo hřeben, hřeben s marmeládou, pečení hřebenů, domácí pečené hřebeny, www kuzlení s těstem, máslové zuby, neco se skorici, hrebeny s marmeladou, peceni hrebeny, recept na něco se skořicí, recept na prky v teste, můžou diabetici sladěnku

Suroviny:
voda, sladěnka, droždí, mouka hladká, voda, olej, vejce, sůl, cukr, mouka hladká, olej, máslo, skořice

Přidat fotografie receptu