Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sladěnka - suroviny a ingredience

Nutriční hodnoty

Energie1 536 kJ / 367 kcal
Bílkoviny10,00 g
– z toho živočišné bílkoviny0,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny10,00 g
Tuky1,43 g
– nasycené0,29 g
– nenasycené1,14 g
–– mononenasycené0,29 g
–– polynenasycené0,86 g
––– omega 30,00 g
Vláknina14,29 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 29 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy71,43 g
– cukry35,71 g
––– laktóza0,00 g

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Recepty s touto surovinou

Švýcarky

Švýcarky

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Suroviny na omládek dáme do pekárny a na program Koláč (Dort) necháme asi 5-7 min umíchat.Omládek pak necháme v zavřené pekárně asi 35 min kynout.Přidáme ostatní…

Podmáslové raženky

Podmáslové raženky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Ze 100 ml vody, 130 g hladké mouky, lžičky sladěnky a droždí (vše vezmeme z odváženého množství) umícháme omládek, který necháme v teple 45-60 minut kynout. Pak přidáme…

Nedělní rohlíky

Nedělní rohlíky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Nejdříve si připravíme kvásek. Do 250 ml vlažné vody rozdrobíme droždí, přidáme sladěnku, polovinu mouky a umícháme kaši, kterou necháme přibližně 25 minut kynout.Do…

Bačovy šátečky

Bačovy šátečky

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Suroviny na omládek necháme pekárnou bez předehřevu jen umíchat a pak, ve vypnuté a zavřené pekárně, necháme asi 45 minut kynout.Zatím připravíme náplň - na lžíci oleje…

Anglické rohlíky

Anglické rohlíky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

K omládku přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které necháme vykynout. (Soli dáme do těsta méně, rohlíky jsou dosoleny použitým grilovacím kořením a také slanina a…

Pšenično-žitné rohlíky

Pšenično-žitné rohlíky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Suroviny na omládek dobře promícháme a necháme 45 minut kynout.Přidáme zbytek surovin, vymísíme těsto a necháme ho nakynout.Vykynuté propracujeme, rozdělíme na díly (9…

Makový chléb

Makový chléb

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Máte-li rádi mák, zkuste ho někdy přidat do chleba. Makový chléb je poměrně hodně nadýchaný, s křupavou kůrkou a měkkou a pružnou tečkovanou střídou. Mák při jídle mezi…

cathleen

215 min

Sladké rohlíčky s tangzhongem

Sladké rohlíčky s tangzhongem

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

Nejdřív připravíme omládek - ve vodě rozmícháme sladěnku, pak droždí a mouku. Zakryté necháme 45 minut kynout.K vykynutému omládku přidáme zbytek surovin včetně…

Dalamánkové bagety

Dalamánkové bagety

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Lehoučké bagetky, zadělané odvarem z melty, s přídavkem trochy strouhaných vařených brambor, které prodlouží trvanlivost pečiva. Melta zařídí střídě barevně trochu…

cathleen

230 min

Pivní celozrnné bagety

Pivní celozrnné bagety

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

K vykynutému omládku přidáme zbytek surovin a vypracujeme těsto, které necháme přibližně hodinu kynout.Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na čtvrtiny, z každého kusu…

Královské rohlíky

Královské rohlíky

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Nadýchané a velice voňavé jemné rohlíky, s lákavou vůní a delikátní chutí. Výborně chutnají třeba ke kávě, nejen s tenkou vrstvou másla, ale i samotné. Upečené rohlíky…

cathleen

45 min

Šumavské dalamánky

Šumavské dalamánky

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Složení dalamánků je podobné tolik oblíbenému chlebu šumava, nejjednoduššímu a možná i proto nejchutnějšímu. Bílý jogurt v klasickém chlebovém těstě sice nenajdete, v…

cathleen

200 min

Vločkové housky

Vločkové housky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Suroviny na omládek necháme pekárnou jen vymíchat, bez předehřevu a pak, v zavřené pekárně, i 45 minut nakynout. Přidáme zbytek všech surovin a opět necháme bez…

Makovky – šneky

Makovky – šneky

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Podobné makovky můžete občas potkat v obchodě. Nadýchané, měkounké, do červena vypečené a sypané mákem. Upéct je doma není nic složitého, a na makovkách si pak budete…

cathleen

230 min

Karlovarské rohlíky s omládkem

Karlovarské rohlíky s omládkem

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Smícháme 190 ml příjemně vlažné vody + Sladěnku + droždí + 250 g z odvážené mouky a necháme 60 minut kynout.Pak přidáme ostatní suroviny a vymísíme těsto, které necháme…

Briošky - ježci

Briošky - ježci

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Z bulek uválíme oválné "šišky", opět necháme téměř nakynout, nastříháme bodliny a po krátkém dokynutí upečeme.Tím, že ježky potíráme ještě před nástřihem, mají po…

Bulky chudého vandrovníka

Bulky chudého vandrovníka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

K vykynutému omládku přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které necháme přibližně hodinu kynout.Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na díly (8-10) a z každého…

Sladké rohlíky s drobenkou

Sladké rohlíky s drobenkou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Suroviny na omládek vymícháme do hladka a zakryté necháme 45-60 minut kynout.Přidáme zbytek surovin a vše vymícháme, uhněteme do hlaďounkého těsta, které necháme…

Máslové raženky (bulky)

Máslové raženky (bulky)

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Suroviny na omládek umícháme a necháme 45 mint kynout.Poté přidáme zbytek surovin (máslo rozpuštěné) a uhněteme těsto, které necháme vykynout v míse.Pak prohněteme,…

1 2 3 5

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více