Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 314 kJ / 553 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 83,62 g |
Tuky | 16,55 g |
Vláknina | 2,20 g |
Cholesterol | 218 mg |
Sodík | 199 mg |
Sůl | 0,49 g |
Sacharidy | 16,29 g |
Postup přípravy
Brambory oloupeme, uvaříme doměkka v osolené vodě, slijeme je, přidáme k nim máslo, bylinky, sůl, pepř, protřepeme a pak několikrát vidličkou zmáčkneme (ale tak, aby nevznikla bramorová kaše). Udržujeme v teple. Krok 2: Steak:
Kuřecí prso omyjeme, osušíme papírovou utěrkou, osolíme a opepříme (neklepeme)! Krok 3: Troubu si předehřejeme na 200 °C a dáme do ní menší teflonový plech či jinou vhodnou nádobu. Postačí ale i pekáček, na který položíme čtvereček alobalu (větší než maso). Krok 4: Rozpálíme si pánev (nejlepší je litinová grilovací), potřeme olejem a po obou stranách opečeme maso, dokud nezčervená. Nepícháme do něj, vytekla by nám šťáva! Poté steak přeložíme do vyhřáté trouby. Po cca 6 minutách na něj jemně přimáčkneme prst, a pokud pod ním maso nepruží, je hotový. V opačném případě ještě chvíli počkáme a postup zopakujeme. Krok 5: Omáčka:
Zatímco je maso v troubě, v malém kastrolku zahřejeme smetanu se zeleným pepřem a nálevem, lehce osolíme a na středním plameni za častého míchání čekáme, až omáčka zhoustne. Pak ji odstavíme a udržujeme v teple. Krok 6: Když je steak v troubě hotový, vyjmeme jej. Pokud si nejsme jisti, zda je propečený, překrojíme jej pro kontrolu na prkénku na dvě části a v případě potřeby ještě chvíli v troubě dopečeme. Krok 7: Servírování:
Pro lepší efekt můžeme menší nádobku - misku vypláchnout studenou vodou, vmáčknout brambory a potom obsah vyklopit na připravený talíř. Lehce zmáčkneme rukou, aby byl kopeček plošší, na něj rozložíme maso a přelijeme horkou omáčkou. Ihned podáváme.
Zveřejněno 12. 2. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuřecí steak se zeleným pepřem a šťouchanými brambory
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DP8A
Moje poznámka
Kuřecí steak se zeleným pepřem a šťouchanými brambory
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DP8A
Nejnovější recepty
Velikonoční zajíček s vaječňákem
Přidáno před 10 hodinami
Tvarohovo-makové švestkové knedlíky
Přidáno před 12 hodinami
Zapečený camembert s hruškou a šunkou
Přidáno před 12 hodinami
Malinová bublanina
Přidáno před 12 hodinami
Zapečené brambory se šunkovými rolkami a zeleninou
Přidáno před 12 hodinami
Květák s koprovým přelivem
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Langoše jednohubky
Marcela0123 před 2 hodinami
Jarní salát s vajíčky a zálivkou
JaromiraVlasakova před 6 hodinami
Kuřecí roláda se šunkou a hráškem
Sahula před 8 hodinami
Mazanec bez vajec
EvaMl před 10 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
cernar před 11 hodinami
Sekaná v anglické slanině
Tystynka před 11 hodinami
Rýžové placičky "co lednice dala"
Wanilor před 11 hodinami
Zapečené brambory se šunkovými rolkami
Handour před 13 hodinami
Nejlepší špenát
joanam před 16 hodinami
Tématické fráze:
smetanova omacka se zelenym peprem,
omáčka se zeleným pepřem,
kureci steak v troube,
omáčka na zeleným pepři na stejk,
kuřecí steak na zelenem pepri,
kuřecí na zeleném pepři,
kuřecí maso se šťouchanými brambory,
servírování šťouchaných brambor,
smetanová omáčka se zeleným pepřem recept,
omacka s zelenym peprem,
servírování brambor,
kuřecí steak s bramborem,
kuřecí plátek se zeleným pepřem,
formička na šťouchané brambory,
se zeleným pepřem,
kuřecí maso štouchané brambory,
recepty se zeleným pepřem,
jak se vaří kuřecí steak,
steak s bramborem,
steaková omáčka se zeleným pepřem
Suroviny:
prsa kuřecí,
olej olivový,
pepř drcený,
sůl,
smetana ke šlehání,
pepř zelený sterilovaný,
sůl,
brambory,
máslo,
petrželka,
sůl,
pepř
Komentáře (21)