Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 849 kJ / 3 310 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 180,64 g |
Tuky | 227,41 g |
Vláknina | 25,80 g |
Cholesterol | 504 mg |
Sodík | 4,40 g |
Sůl | 10,70 g |
Sacharidy | 48,28 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hovězí jsem vyválel v celém pepři, novém koření a bobkovém listu, dal do lednice. Po dvou dnech jsem na něj nalil asi 0,5 l červeného vína, a nechal marinovat. Průběžně jsem kontroloval a obracel.
Krok 2: V den přípravy jsem maso opláchl, na malém oříšku sádla celý kus osmažil na pánvi ze všech stran, dokud se neudělala hnědá kůrčička. Mezitím jsem v kastrolu na oříšku sádla orestoval 4 cibule, 0,5 skleničky hříbků v sádle a do toho pokrájel 25 dkg anglické slaniny.
Krok 3: Až byla cibulka v kastrolu zlatá, a ten uzené pouštělo rosol, přidal jsem osmažené maso, podlil litrem vývaru, přidal scezenou vinnou marinádu, zavařil a nechal na minimální teplotu z poloviny zakryté probublávat. Jednou za cca za 0,5 hodinky jsem míchal.
Krok 4: Po víc jak 3 hodinách jsem maso vyndal, nakrájel na silnější plátky. Omáčku jsem mírně zahustil moukou, a ponorným mixerem rozmixoval dohladka.
Krok 5: V jednom kastrolku jsem uvařil hrst čočky, 5 minut před koncem vaření přihodil hrst mražené zeleniny. Zvlášť v okořeněné a osolené vodě, jsem uvařil dva sáčky rýže a smíchal. .
Zveřejněno 9. 2. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kadlíkovo dušené hovězí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jLYz
Moje poznámka
Kadlíkovo dušené hovězí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jLYz
Nejnovější recepty
Štrúdl s cuketovou náplní
Přidáno před 10 hodinami
Řezy s pudinkem a švestkami
Přidáno před 10 hodinami
Jahodový kakaový tunel
Přidáno před 10 hodinami
Ředkvičkový salát
Přidáno před 11 hodinami
Koláč s rebarborou a pudinkem
Přidáno před 11 hodinami
Čočkové placky se sýrem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Gnocchi s kuřecím masem zapečené s hořčičnou smetanou
KetyHu před 8 hodinami
Nadýchaný perník
eva.slivova před 8 hodinami
Kakaový drobenkový fofr koláč s tvarohem
lackulka před 8 hodinami
Vázané koláčky nekynuté
Hanulka@ před 10 hodinami
Mrkvovo - kefírové muffiny (hrnkové)
Iwana666 před 10 hodinami
Nejrychlejší tvarohový koláč
Mondik před 11 hodinami
Křupavé zapečené brambory
Klarina. před 11 hodinami
Vanilková zmrzlina
Ennia před 11 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
bartka_47 před 11 hodinami
Hrnková buchta (s čímkoliv)
Sarinkad před 13 hodinami
Tématické fráze:
iberijský špek,
co je iberijský špek,
dušené hovězí,
iberijské sádlo,
iberijský špek recept,
iberijske hovezi,
dušené hovězí recept,
co to je iberijský špek,
hovezí dusené,
špek iberijský,
recept iberijský špek,
kadlikovo recepty,
hovězí čína v parním hrnci,
tiberieské sádlo,
dušené hovězí s hříbky,
recepty na iberijsky spek,
dusene hribky,
uzený iberijský špek recept,
hovězí plátek na hříbkách, dušená rýže,
recept na iberijský špek
Suroviny:
hovězí zadní,
slanina anglická,
cibule,
víno červené,
vývar,
houba hřib,
bobkový list,
koření nové koření,
jalovčinky,
pepř celý,
tymián,
sůl,
česnek,
rýže předvařená,
čočka,
mražený hrášek s mrkví
Komentáře (7)