Suroviny
Porce: + - 20
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 32 798 kJ / 7 839 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 152,10 g |
| Tuky | 453,95 g |
| Vláknina | 22,80 g |
| Cholesterol | 3,30 g |
| Sodík | 1,11 g |
| Sůl | 2,41 g |
| Sacharidy | 774,89 g |
Postup přípravy
Oddělím bílky od žloutků, žloutky ušlehat se 4 lžícemi horké vody a z bílků ušlehat tuhý sníh se 4 lžícemi studené vody. Ke žloutkům přidám 250 g cukr moučka, 250g polohrubé mouky, 80 g ořechů a prášek do pečiva a pak jemně vmíchám tuhý sníh. Formu vymažu olejem a vysypu polohrubou nebo hrubou moukou. Peču v horkovzdušné troubě 170-175°C, 50-60 minut. Krok 2: Pařížský krém:
3 dkg másla a 3 dkg hladké mouky udělám jíšku a pak k ní přidám 2 dcl mléka a míchám až mi to zhoustne jako pudink, dám z plotýnky, přikryju a občas promíchám, čekám až vychladne. Pak ušlehám 10 dkg másla, 10 cukr moučka, 4 dkg kakaa a žloutek a za stálého míchání přidávám po lžičkách vychladlou jíšku. Krok 3: Pudinkový krém:
2 vanilkové pudinky vařit v 0,5 l mléka do toho 6-8 lžic cukru. Nechám vychladnout a tvrdou kůži stáhnu. Celé máslo ušlehám a pudink rozmixuju a po lžičkách přidávám za stálého míchání pudink do másla, pak přidám trochu rumu. Krok 4: Rozkrojím korpus, pokapu rumem, potřu marmeládou a namažu krémem, vrchní díl pomažu trošku krémem, jen na zalepení dir ať mi nevsákne čokoládová poleva (pokud bílá poleva pomažu bílým krémem, pokud hnědá pomažu hnědým krémem). Pak potřu kraje dortu krémem a posypu buď mletými ořechy nebo kokosem. Poté zdobím vrch dokola a pak liju čokoládovou polevu rozpuštěnou ve vodní lázni. Poté kladu ozdoby a dám do lednice ztuhnout.
Zveřejněno 12. 7. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dort Podkova velká (8 vajec)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/582B
Moje poznámka
Dort Podkova velká (8 vajec)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/582B
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 21 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 22 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 22 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 2 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 2 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 2 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 2 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 3 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 4 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 4 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 5 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 5 hodinami
Tématické fráze:
dort podkova,
dort podkova recept,
podkova dort,
zdobeni dortu podkova,
dort podkova ořechová,
dorty podkovy,
dorty podkova,
zdobený dorty podkova,
recept na dort podkova,
ořechová podkova,
zdobení podkovy,
dort podkova zdobeni,
dorty podkova zdobení,
podkova dort recept,
ořechová podkova recept,
zdobení dortů podkovy,
recept na podkovu,
dortový korpus recept na podkovu,
dort do podkovy recept,
recepty na dort podkova
Suroviny:
vejce,
cukr moučkový,
mouka,
ořechy,
prášek do pečiva,
máslo,
mouka hladká,
mléko,
máslo,
cukr moučkový,
kakao,
žloutek,
pudink vanilkový,
mléko,
cukr krupice,
máslo,
rum,
poleva čokoládová,
kokos
Komentáře (13)
moc děkuji za super recept, zkusila jsem svůj první dort v životě a výsledek jsem dala do fotek, kytičky jsou samozřejmě kupovaný