Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapečená krkovička podle magazínu Albert

Hodnocení receptu je 5,0 (115×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

ivulinka ivulinka

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 60 min

70 min (10 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Krkovice je velmi oblíbený kousek vepřového masa zejména díky své šťavnatosti, chuti i přívětivé ceně. Ať už ji připravíte jakkoliv, vždy si na ní pochutnáte. Zkuste ji upéct třeba s česnekem a medovou marinádou.

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 110 kJ /
504 kcal
Bílkoviny7,01 g
Tuky22,71 g
Vláknina10,61 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 2,63 g
Sůl6,30 g
Sacharidy65,81 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso naklepeme, osolíme a potřeme utřeným česnekem. Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlměsíčky. Krok 2: Pekáček vymažeme tukem a plátky masa do něj vložíme. Cibuli poklademe na maso. Krok 3: Marinádu uděláme z uvedených surovin a přilijeme 50 ml vody. Krok 4: Maso zalijeme marinádou a dáme do trouby, pečeme asi 1 hodinu při teplotě 180 °C.

TIP: Nejlepší recepty na marinády

Zveřejněno 24. 4. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Zwjv

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Zwjv

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (70)

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Vynikající oběd, udělala jsem s bramborami. Maso bylo křehoučké, muž si ho moc pochvaloval. Děkuji za inspiraci.

Vynikajúce a chutné jedlo, robil som v remoske, príloha selské zelí od @cathleen, výborná kombinácia, vďaka za recept, pridávam foto…:yes:

moc jsme si pochutnali

Michal_amater: děkuji za komentář, cibulí nic nezkazíte;-)

Mám rád jednoduché recepty, vyzkoušeno a chutné. Fotku jsem přidal, do oblíbených receptů uloženo. Příště dám více cibule.

:-)<3:yes::yes: Pěkný recept i provedení - krásné foto :-K

Pavli a Nadi, jsem ráda, že se vám recept líbí. Když nevím, co uvařit, ráda sáhnu po tomto receptě, je to příjemná změna a děkuji vám oběma:-K

U nás se marináda ujala; sice jsem si ji trochu poupravila, ale je výborná. Tak na Nový rok byla krkovička, v pátek jsem s touto marinádou dělala kuřecí stehna a dnes tresku. <3

Je to opravdu moc dobré,dávám boda i fotku

Na Nový rok mám vždy přichystané vepřové, tak jsem 29.12. udělala vepřové kostky na kmíně s rýží a dnes jsem vzala krkovičku. Hledala jsem nějaký nevšední recept, a narazila jsem na tento. Vsadila jsem na něj a udělala jsem dobře - všem moc chutnalo. Měla jsem 4 plátky a byli jsme jen tři, ten čtvrtý plátek snědl Petr ještě k večeři a prý musím udělat znovu. <3<3<3

Nadja: Nadi, děkuji, moc mě těší:-K

Včera jsme pekli 4 plátky v remosce (bez naklepávání masa) - opravdu výborné, díky:-K

cathleen: to mě těší:-K:-*

Výborný, mohu vřele doporučit :-8:yes:

Iva159: já vím, je to výborné. Děkuji za komentář:-K

Peče se to prosím přiklopené? Vypadá to luxusně!<3

Moravák 3. 1. 2017 14:43
Koukám že krkovička z trouby a tento recept jsou docela shodné, ale jinak perfektní recept taky jsem ho zkoušel a můj syn ho označil za "luxusní" :yes:

:-) Dělala jsem už několikrát, dnes je krkovička v troubě také. Už se těším, vždy jsme si pochutnali. Dnes jako příloha vařený brambor a zelené fazolky na slanince. :-) <3 Díky za recept. :yes:

martiline: jsem ráda, že se recept u vás těší velké oblibě. U nás to bylo k obědu včera.
Děkuji za pochvalu receptu:-K

opět jsem se nespletla ve výběru receptu od dobré kuchařky:-). Díky za inspiraci, přikládám foto, bodík už byl:yes:

Romario: to je milá pochvala, děkuji:-K

Bahula: díky za skvělou fotku a za tip, jak tento recept zinovovat:-K

Měla jsem čerstvou krkovičku a chuť na knedlík. Vařila jsem přesně podle receptu pouze jsem závěrem slila šťávičku s cibulí, rozmixovala, přidala smetanu a uvařila karlovarský knedlík. Všem moc chutnalo :yes: Přidávám foto.

chocolate: Lucinko, ty víš, jak mně udělat radost:-K:-K:-K
Opět děkuji za důvěru v můj recept. Měj se moc hezky;-)

Ivuli, pekla jsem ke vcerejsi veceri.Krkovicku moc nekupuji, me dcery jsou preparatorky, ale zlakala me libova krasavice u naseho reznika.Mame radi ruzne ochucena masicka se sosem a po tech letech na topkach uz vim, ve kterych receptech a u koho pro inspiraci zalovit;-).
Bylo to vyborne, pridavam zaslouzeny bod, v oblibenych jiz zustane a Tobe dekuji:-K.

:-p:-p:-p:-p:yes::yes::yes::yes::yes::-)

Verulinka:posílám velké díky za pochvalu:-K

Dělám podobně, ale místo vody dávám pivo - a posílám bodík:yes:

VYNIKAJÍCÍ, jiný slovo na to není :yes: posílám bodík a určitě někdy zas zopakuju, jsme z toho doma nadšení :-)

Dneska jsme měli na oběd a pochutnali jsme si :yes: takže + další bodík :-8

ivulinka:Dnes připravím a zítra upeču, všichni chválí tak to bude na jistotu. Už se těším jak nám bude chutnat. Bodík jsem poslala,41+:yes::-p

alus.s: to jsem ráda, že jste si tak moc pochutnali, díky a moc tě zdravím, už jsem tě tu dlouho nezahlédla;-):-K:-)

tedy, to byla ale bašta :-p :-p :-p maso jsem naložila přes noc do dvojité dávky marinády ( kečupu jsem dala 6 lžic ), pekla hodinku pod alobalem. Opravdu vynikající recept a ten sosík :yes: :yes: :yes:

Tuhle krkovičku jsem dělala zrovna teď v neděli k obědu. Jednoduché, téměř bezpracné, ideální jídlo, když se nechce stát půl dne u sporáku a rodina chce přesto něco pořádného k obědu. Moje verze nebyla fotogenická, takže bez fotky, nicméně chutná byla, byla jsem pochválena. Tak Ti tu pochvalu přeposílám :-)) Bod jsem dala ;-)

rebeka:Naděnko:-), velký dík za vyzkoušení a fotka lepší jako moje:yes:

ivulinka: pochutnali jsme si všichni nááramně:-p;-):yes::yes:
posílám díky a foto:-K bod už proběhl dááávno;-):-D kdyby se ti obrázek nelíbil, klidně smaž.. počasí na všechno, jenom ne na pěknou fotku:-//

savlinka: to sa stáva...:-D
A ja sa tu vykecávam a nevidím, že Ivuli tu má takýto krásny recept! :yes:...

magdalenka::-O:-8:-8:-8a jooo já jsem vážně dnes mimo:-)):-)):-))už od sameho rána co jsem ve 3.50 vstávala do práce:-)):-)):-))

savlinka:7.2.2013 - bol február = únor...
a teraz máme marec = březen - 6.3.2013
Jak prosté, milý Watsone...

Fokuska:děkuji:-K, je to vážně dobrý recept a díky za fotku:-K

:yes::yes::yes::yes:

petnovka::-O:-Ojak je možné,že datum vložení je 7.2.2013:-O:-Okdyž dnes je 6.3.2013:-O:-O:-O:-O

Taky jsem dělala a posílám svou fotečku.Je to dobrota.:-))

Je to vynikající, moc ráda se k tomuto receptu vracím.:yes:

Dnes u nás k vynikajícímu obědu:yes::yes::-K bod, foto a díky za inspiraci:-K:-K

Včera jsem zkoušela a jedním slovem - vynikající!!!! Jen jsem marinádu udělala ze dvou dávek a lžičku pepře vyměnila za trošku pepře a trochu ďábelského koření. Opravdu VÝBORNÉ!!!!!!!

tato tvoje parádička mi utekla, Ivčo:-K:-K:-K
krásné foto a marinádka samá chuť:-p:-p:-8:yes::-):-)
přidám bodík, buď jak buď:-K:-D;-)

Vynikající, právě spokojeně funím :-)
Jsem ráda, že se sem dávají recepty ať už z časopisů či kuchařek, každý se k nim nedostane.
Tenhle recept je skvělý a jednoduchý. Já ho jen zdvojnásobila, plátky jsem udělala menší, dala více česneku a protože jsem měla krkovičku s kostí, tak jsem upekla i tu kost. Tu si dám později :-P

Už jsem i vyzkoušel.Jak to vypadá,tak to i chutná.Prostě jedna báseň.Děkuji

mira: pečeme odkryté, aby maso pečením chytlo pěknou barvu.
Díky za pochvalu, dobrá jídla se mi vždycky dobře fotí;-):-K

Ahoj
V receptu mi chybí, zda pečeme zakryté či ne.
Jinak klobouk dolů,foto nádherné.

Ivulinko - delam poradek ve fotkach a tu jsem si uvedomila, ze jsem vubec nenapsala, ze na Mikulase jsem ozkousela tvuj receptik a ze nam moc chutnal. Takze ti prideluji bodika :yes:30:yes: a dovoluji si i pridat fotku:-K

už jsem taky dělala z Alberta 2x,jednou v troubě a a jednou na pánvi( bez vody a cibule,jen jsme jí naložila do marinády přes noc ) ,myslim že na pánvi byla lepší,taková štavnatější,akorát zase nebyla šťáva :-( každopádně ta marináda je super :yes:

Už je masíčko v troubě, zatím to tu voní a vypadá to lákavě, už se těším :)

Výborný, skvělý recept. Četla sem ho v Albertu, ale radši zkouším co už zkusil někdo jiný. Moc jsme si pochutnali. Dala sem šťouchané brambory k tomu. I manžel co nemá rád moje pokusy si mlaskal :)

Ha!!:-O To mi uteklo, Ivi!! A co hůř, nevšimla jsem si ani v tom magazínu!!:-/ Vypadá skvěle, určitě zkusím:-p

Ivulinko,bodík jsem ti už poslala,chtěla jsem přidat foto z víkendového vaření,ale když jsem to odťukla,někam se mi schovala a nemohu najít:-OTak jen chválím,protože mi chutnalo:-p:yes:

:-p mňam, to je moc pěkné:yes::-K

Mňááám, už jen za ty fotky a použité suroviny letí bod a nadzvukovou rychlostí...:yes::-p:-p

Krásná dobrota:-p+:yes:a moc príma nafocená;-):-K

mňam...:yes:;-)

Co dodat k takové kráse. Sosík je úžasný a fotky 3D ;-);-);-)

Moc lákavé!:yes:

:-p:-p Dobrotka,zrovna dnes ráno jsem to v Alberťáku studovala:-D:-D Vyzkouším,fotka velmi lákavě nedietní:-D:-D

Ivulinko, jako vždy nádhera:-O:-*:-p

Načíst další komentáře (5)

Tématické fráze:
zapečená krkovice, zapečená krkovička, albert recepty z časopisů, recepty z časopisu albert, albert magazín, albert recepty, recepty zapečená krkovička s, recepty albert, magazín albert, časopis albert únor, krkovička podle albertu, časopis albert recepty, recepty z krkovice, albert magazín únor, albert magazín od 1. 10., časopis albert březen, albert magazín recepty, časopis albert, najít recept na zapečenou krkovici, albert kuchařka recepty

Suroviny:
krkovice vepřová, česnek, cibule, sůl, olej, omáčka sojová, kečup sladký, med, paprika sušená sladká, pepř, máslo

Přidat fotografie receptu