Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 312 kJ / 3 182 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 329,80 g |
| Tuky | 202,04 g |
| Vláknina | 4,90 g |
| Cholesterol | 806 mg |
| Sodík | 1,00 g |
| Sůl | 2,10 g |
| Sacharidy | 10,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bůčky vykostíme, okraje zarovnáme a osolíme(2/5 soli).
Krok 2: Krkovičku nakrájíme na kostičky cca 1,5cm, přidáme na 1cm kostičky nakrájený ořez z bůčku, 2/5 soli, polovinu vody a řádně promícháme.
Krok 3: Hovězí maso najemno umeleme, pak v sekáčku potravin (mixeru) spolu s vodou, 1/5 soli a kořením vymícháme v pojivou spojku, kterou přidáme k masové směsi a opět důkladně promícháme.
Krok 4: Bůčky k sobě ze tří stran sešijeme potravinářským motouzem, vzniklou kapsu naplníme ze ¾ masovou směsí, bůčky stlačíme k sobě, abychom vytlačili vzduch a zašijeme. Pokud kapsu hodně naplníme, v průběhu pečení nám může prasknout!
Krok 5: Kapsu vložíme do pekáče, podlijeme vodou, přikryjeme víkem a za občasného podlévání a polévání pečeme při 180 stupních 3-4 hodiny (podle velikosti kapsy).
Použití je široké v teplé i studené formě.
Použití je široké v teplé i studené formě.
Zveřejněno 4. 3. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bůčková kapsa ze selete
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Xnw5
Moje poznámka
Bůčková kapsa ze selete
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Xnw5
Nejnovější recepty
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 5 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno před 20 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 23 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 23 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 20. 12. 2025 12:19:24
Salát Emerald
Přidáno 20. 12. 2025 10:41:55
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vinná klobása trochu jinak
Peetrys před 12 minutami
Vinná klobása se žampiony, sýrem a šunkou
Sahula před 31 minutami
Vinná klobása pečená na zelí s karamelizovanou cibulkou
Sahula před 1 hodinou
Zelný salát z červeného nebo bílého zelí
JanSmola před 2 hodinami
Pusinky z bílků s vlašskými ořechy
katkachromcova2 před 3 hodinami
Vynikající pomazánka ze sušených rajčat
KrisZaezemi před 3 hodinami
Vánočka III
Marcela.Ma. před 5 hodinami
Kapří hranolky
loing před 14 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 14 hodinami
Tématické fráze:
selečí bok,
selečí bok recept,
mléčné sele,
bůček ze selete,
bok ze selete,
bůčková kapsa,
krk sele recept,
seleci bucek,
selečí bok recepty,
selecí krkovice,
sele recepty,
recepty selečí maso,
labužník selečí bok,
recepty selečí bok,
makro sele,
recepty ze selete,
top recepty bůčkové kapsy,
kapsa z bůčku,
buček z selete,
selečí krk
Suroviny:
bůček vepřový,
krkovice vepřová,
bůček,
přední hovězí,
voda,
pepř mletý,
sůl,
kmín celý,
česnek,
koriandr sušený
Komentáře (23)
na toto se nedá říci nic jiného, než: Ano, šéfe