Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lasagne se špenátem (2)

Hodnocení receptu je 4,8 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jurgen.k Jurgen.k

Náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 683 kJ /
3 748 kcal
Bílkoviny244,44 g
Tuky171,50 g
Vláknina38,85 g
Cholesterol 540 mg
Sodík 1,14 g
Sůl3,00 g
Sacharidy290,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na oleji si ve větší pánvi osmahneme nakrájenou cibulku, dáme nakrájené rajčata a osolíme a o pepříme, necháme podusit. Po 15 minutách přidáme mleté maso, tymián, oregano a za stálého míchání necháme povařit a nakonec přimícháme protlak. Krok 2: Špenát necháme rozmrazit, podle chuti přidáme česnek (já dával bez něj). Zatím si připravíme v menším hrnci bešamel. Rozpustíme máslo a za stálého míchání přidáme hladkou mouku, dokud nám nezhoustne a na závěr přilijeme horké mléko a 5 minut povaříme. Krok 3: Na vymazaný pekáč pokládáme na dno na plátky nakrájená rajčata a na ně postupně vrstvíme lasagne, masovou směs, bešamel a sýr. Do jedné vrstvy dáme jenom špenát. Jako poslední je vrstva bešamelu. Krok 4: Potom 30-35 minut zapékáme v troubě na 180°C. Nejlepší je nechat lasagne po vyndání s trouby nechat trošku vychladnout aby se nám nerozpadly.

Zveřejněno 5. 3. 2012

Poznámka autora Jurgen.k

Všechny recepty jsou i na FB ve skupině "Vaříme s Jirkou" (Cooking with Jirka).

https://www.facebook.com/groups/107167705971951/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lasagne se špenátem (2)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kDKN

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lasagne se špenátem (2)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kDKN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

nofrona: Tak dej potom vědět jak se to povedlo ;-):-)

To musím zkusit:yes::yes:, krása:-K:-K

To je krása:-K+9:-p:yes:

Jurgen.k: Jo, to určitě :-)):-)):-)) Nezapomeň nakoupit termomísy, ať nám to nevystydne :-p

danielle72: no, už chybí jen město a je jasné kde bude ochutnávka :yes::-p

Jana Remkova: No a nenaděláš nic :-D A co teprve já chudák, který bydlí v ulici Prokopa Holého:-?:-!:-O

Jurgen.k:moc pěkně udělané a nafocené, to chce jasnej 8.bod:yes:

Jurgen.k: a tak to pardónia:-8:-D:-D já jsem Tescoma, těší mě:-8:-D:-D:-D:-D

rebeka:JJ Ikea vládne světem :-))

:-O:-O:-O šlohli mi talíř:-O:-!:-D:-D:-D:-D
krásné papu, jen co je pravda:-p:-p;-):-):yes::yes:

:-p:-p;-) +:yes:

No, tak danielo, to je pech:-(, adfresu nedá a nedá:-( a já bych taky zašla..:-S Nikdy jsem to nejedla a vypadá to fakt dobře;-):yes:

Tak ochutnávka ;-), to by nebylo dobré sem psát adresu, to by asi dopadlo hih :-8 :yes:

Výborně +3. Jen prosím o doplnění adresy, abychom my "Topinky", věděly, kam se máme dostavit na ochutnávku :-)):-)):-))

Děkuji ;-)

Načíst další komentáře (1)

Tématické fráze:
lasagne z mletého masa se špenátem, jednoduché lasagně se špenátem, tescoma s chutí recepty lasagne, lasagne z mletého masa a špenátem, lasagne se špenátem, špenátové lasagne bez bešamelu, lasagne z mletého masaa špenátem, mletého maso se spenatem, lasagne z mletého masa a špenát, recept na špenátové lasagne, lasagne bez masa, lasagně se špenátem bez masa, recepty lasagne, lasagne bez mletého masa, lasagne s mleteho a spenatu, lasagne tescoma s chuti, recepty špenátové lasagne bez bešamelu, lasagne z mletého masa spenat, lasagne špenát mleté maso, lasagne mleté maso špenát

Suroviny:
těstoviny lasagne, maso mleté, protlak rajčatový, rajče, česnek, špenát, cibule, tymián, koření oregáno, pepř, sůl, olej, sýr, mléko, máslo, mouka hladká

Přidat fotografie receptu