Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 32 211 kJ / 7 699 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 328,22 g |
Tuky | 708,24 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 2,03 g |
Sodík | 3,18 g |
Sůl | 6,84 g |
Sacharidy | 2,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejdříve si nakrájíme slaninu na malé kostičky, které orestujeme na pánvi, přidáme k nim rozmíchaná vejce a usmažíme omeletu. Dáme do hrnce podusit kapustu, jakmile je kapusta hotová, slijeme zbytek vody.
Krok 2: Bůček podélně prořízneme (ne uplně), jen tak, aby nám vznikl větší plát masa. Potom maso naklepeme, potřeme prolisovaným česnekem, opepříme, osolíme, pokmínujeme.
Krok 3: Začneme plnit roládu:
Maso stejnoměrně posypeme kapustou, na kapustu dáme vaječnou omeletu a na omeletu nasypeme na kolečka nakrájený pórek. Znovu osolíme, opepříme. Maso začneme stáčet do rolády, kterou nakonec převážeme potravinovým provázkem. Krok 4: Maso vložíme do zapékací mísy, podlijeme troškou vody a pečeme zhruba 1,5 hodiny. Do mísy můžeme přidat na kolečka nakrájenou cibuli, zeleninu, jak kdo má rád. Jako přílohu volíme brambory na jakýkoliv způsob.
Maso stejnoměrně posypeme kapustou, na kapustu dáme vaječnou omeletu a na omeletu nasypeme na kolečka nakrájený pórek. Znovu osolíme, opepříme. Maso začneme stáčet do rolády, kterou nakonec převážeme potravinovým provázkem. Krok 4: Maso vložíme do zapékací mísy, podlijeme troškou vody a pečeme zhruba 1,5 hodiny. Do mísy můžeme přidat na kolečka nakrájenou cibuli, zeleninu, jak kdo má rád. Jako přílohu volíme brambory na jakýkoliv způsob.
Zveřejněno 5. 3. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Plněná bůčková roláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9OBB
Moje poznámka
Plněná bůčková roláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9OBB
Nejnovější recepty
Medvědí špenát
Přidáno před 57 minutami
Kuskusový salát s uzeným tofu
Přidáno před 3 hodinami
Pečené brambory s chřestem
Přidáno 26. 4. 2025 14:00
Bezlepková bábovka s vaječným likérem
Přidáno 26. 4. 2025 13:16
Květákový koláč à la pizza bez mouky (vhodný pro diabetiky)
Přidáno 25. 4. 2025 12:56
Chléb z červené čočky s tahini (vhodný pro diabetiky)
Přidáno 25. 4. 2025 11:41
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Květák z horkovzdušné fritézy
MirkaP před 2 hodinami
Houbový pekáček
bobnak před 3 hodinami
Vepřové pod zelím pečené - z remosky
bobnak před 3 hodinami
Bábovka šlehačková čtyřvaječná
pralinkaalenka před 4 hodinami
Tagliatelle se špenátem a kuřecím masem
Januli-holky před 4 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
MARKANITA před 4 hodinami
Hermelín do trouby i na gril
Jasminka4 před 5 hodinami
Guláš na černém pivu
Sahula před 5 hodinami
Kýta na černém pivu
Sahula před 5 hodinami
Krkovička na slanině, zázvoru a černém pivu
Sahula před 5 hodinami
Tématické fráze:
plněná bůčková roláda,
bůčková roláda plněná nádivkou,
bůčková plněná roláda,
bůčková roláda plněná,
bůčková roláda,
bůčková roláda recept,
bůčková roláda se zelím,
krájení masa na roládu,
čím naplnit bučkovou roládu,
buckova rolada plnena zelim,
jak krájet maso na roládu,
jak se dělá bůčková roláda,
bůčková roláda se sýrem,
recept na buckovou roladu,
dobrá bůčková roláda,
plněná roláda z bucku,
bůčková roláda plněná vejci,
bučkove rolady,
napln do buckove rolady,
vepřové roládky se sýrem zabalené v anglické slanině
Suroviny:
bůček vepřový,
kapusta,
pórek,
vejce,
slanina anglická,
česnek,
sůl,
pepř,
kmín celý,
Komentáře (11)