Jahodovotvarohové pokušení
Na zahrádce se pomalu začínají červenat první jahody. Pokud hledáte inspiraci, co z jejich úrody připravit, tak vyzkoušejte tento osvěžující dort, skládající se z nadýchaného korpusu, tvarohového krému a jahodové vrstvy.
Suroviny pro 1 kus
dortová forma o průměru 24 cm
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 012 kJ / 959 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 27,88 g |
Tuky | 28,67 g |
Vláknina | 11,80 g |
Cholesterol | 520 mg |
Sodík | 278 mg |
Sůl | 0,93 g |
Sacharidy | 141,47 g |
Postup přípravy
Krok 1: Dortovou formu o průměru 24 cm vyložíme pečicím papírem. Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C.
Krok 2: Vejce ušleháme s cukrem do hustého krém. Všleháme olej, mléko a vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva.
Krok 3: Těsto přelijeme do dortové formy, vložíme do trouby a pečeme na 180 °C přibližně 15-20 minut, zkusíme špejlí.
Krok 4: Na tvarohový krém ušleháme do tuha šlehačku, všleháme cukr a tvaroh.
Krok 5: Do hrníčku nalijeme horkou vodu, vsypeme želatinu, necháme nabobtnat za občasného zamíchání, jakmile začne lehce tuhnout, všleháme do tvarohové směsi.
Krok 6: Směs nalijeme na vychladlý korpus a dáme chladit do ledničky.
Krok 7: Na jahodovou vrstvu rozmixujeme jahody, osladíme podle chuti cukrem moučka.
Krok 8: Do hrníčku nalijeme horkou vodu, vsypeme želatinu a necháme nabobtnat za občasného zamíchání. Jakmile začne lehce tuhnout, všleháme do jahodové tresti.
Krok 9: Jahodovou směs nalijeme na částečně ztuhlou tvarohovou vrstvu a vše necháme vychladit a ztuhnout v lednici, nejlépe do rána. Poté zdobíme šlehačkou, cukrovou polevou, ovocem.
Zveřejněno 30. 9. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jahodovotvarohové pokušení
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/myXr
Moje poznámka
Jahodovotvarohové pokušení
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/myXr
Nejnovější recepty
Plněné těstoviny se špenátem
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí kousky na cibuli s rajčátky
Přidáno před 14 hodinami
Vajíčková pomazánka se sýrem
Přidáno 21. 4. 2025 08:02
Barevná ďábelská vajíčka
Přidáno 21. 4. 2025 05:00
Boží milosti
Přidáno 20. 4. 2025 17:00
Hrášková pomazánka s Lučinou
Přidáno 20. 4. 2025 15:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Velikonoční vajíčka pro koledníky
iveta.kroul před 25 minutami
Sýrová omáčka s listovým špenátem a kuřecím masem
miklve před 14 hodinami
Závin z jogurtového těsta
miklve před 14 hodinami
Cuketový koláč s ovocem
miklve před 14 hodinami
Tortilla plněná kuřecím masem
miklve před 14 hodinami
Květákový nákyp s hráškem
miklve před 14 hodinami
Jahodové řezy se smetanou a želatinou
miklve před 14 hodinami
Biskupský chlebíček III.
Benetka před 15 hodinami
Club sušenky
Kerstein před 15 hodinami
Hrachová kaše s cibulkou
Michaela87 před 16 hodinami
Tématické fráze:
dort za studena s ovocem a zakysanou smetanou,
zelatina za studena,
želatinový ztužovač za studena dr.oetker,
jak dlouho tuhne zelatina,
želatinový ztužovač za studena,
želatinový ztužovač,
želatinový ztužovač za studena dr. oetker,
želatina za studena dr oetker,
příprava sypké želatiny,
tvarohové pokušení,
jahodovotvarohove řezy,
želatina za studena dr.oetker,
jahodovo tvarohový dort,
sypká želatina,
želatina do krému za studena,
želatina do tvarohu za studena,
želatina do krémů,
jahodový dort se zakysanou smetanou a tvarohem,
jahodovy dort za studena se zakysanou smetanou,
tvaroh a želatina
Suroviny:
vejce,
cukr moučkový,
olej,
mléko,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
tvaroh měkký,
šlehačka,
želatina,
voda,
cukr,
jahody,
želatina,
voda,
cukr,
šlehačka,
poleva cukrová,
ovoce
Komentáře (62)