Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Řezy s piškoty v rumu

Hodnocení receptu je 4,9 (23×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

buryna

Náročný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 10 min

30 min (20 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Dobrý moučník pro posezení s rodinou či přáteli. Kvůli alkoholu ho sice nebudeme nabízet dětem, ale nahradíme-li rum čajem nebo džusem, pak si na něm i děti velmi pochutnají, neboť krémové zákusky milují.

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie25 417 kJ /
6 075 kcal
Bílkoviny74,13 g
Tuky307,31 g
Vláknina18,30 g
Cholesterol 1,16 g
Sodík 441 mg
Sůl1,69 g
Sacharidy723,21 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ze surovin na těsto vypracujeme vláčné těsto, a rozdělíme ho na dvě poloviny. Krok 2: Vyválíme dvě stejné placky (zhruba velikost papíru A4). Krok 3: Pečeme cca na 170 °C asi 10 minut. Krok 4: V polovině mléka rozšleháme mouku, cukr a pudinkový prášek a přelijeme do druhé poloviny mléka, kterou jsme zatím ohřáli. Krok 5: Krátce povaříme a zakryté necháme vychladnout. Krok 6: Utřeme máslo s cukrem a po lžících vmícháme chladný pudink. Dobře vyšleháme do hladkého krému. Krok 7: Na jednu placku namažeme polovinu krému, na to klademe piškoty namočené v rumu (můžeme rum naředit troškou vody), na piškoty namažeme druhou polovinu krému a přiklopíme druhou plackou. Krok 8: Polijeme čokoládovou polevou, kterou připravíme tak, že rozpustíme máslo s mlékem a za stálého míchání přidáme cukr, škrob a kakao a necháme přejít varem. Krok 9: Nakonec můžeme posypat oříšky, či kokosem, nebo necháme jen tak. Krok 10: V chladu necháme do druhého dne rozležet.

Zveřejněno 2. 2. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řezy s piškoty v rumu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/09J3

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řezy s piškoty v rumu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/09J3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (23)

satelit: Mám je pod názvem: Krymeš řezy

Tyto výborné řezy peču už skoro 45 roků. Místo čokoládové polevy dávám pařížskou šlehačku.

kdepak, tenhle řez je absolutně bezkonkurenčně nejlepší:yes::yes::yes::yes: numero uno:-p. Zrovna jsem ho dala do ledničky a už přemýšlím, že bych možná mohla jít spát, abych se na to mohla vrhnout :-D

Tak tohle mi nějak uniklo, moc se mi to líbí příležitostně vyzkouším, bodík+:-O:-O:-K:-)):yes::yes::yes::yes::yes:

hezký řezík:yes::-p

Rok se s rokem sešel a já si konečně vzpomněla a dodala fotku řezu :-8

Olinko, buryno, dík. :yes: :-)) Příště vyzkouším tohle těsto.:-))

řezy jsou moc dobré :yes::-D a pláty jsou pouze o velikosti cca 30x21 cm jak píše autorka (velikost A4) větší těžko vyválíte

Sodovko - jojo, není to vysoké těsto - po upečení asi 1 cm. A jak píšu v receptu rozválet cca na velikost papíru A4 ;-)

Tak tyhle řezy dělávám už snad 20 let a jsou moc dobré. Sodovko, Opravdu jen 1 vejce a 2 pláty:-)

Teď se ještě jednou dívám na recept - na ingredience na těsto. Burina, z tohoto množství ingrediencí doopravdy uděláš 2 pláty těsta? Dva pláty těsta z jednoho vajíčka? :-O Já dělám těsto piškotové. :-))

Podobné řezy dělám a můžu jenom doporučit. Jsou výborné, šťavnaté a i na řezu vypadají velice hezky. :yes: Piškoty dávám podlouhlé - cukrářské. Jsou chutnější než dětské. Krásně voní a pak na výšku jsou i silnější. Piškoty namáčím v silné kávě ochucené cukrem a pochopitelně rumem. :-)) :-p Posílám +11.

Adela (neregistrovaný/á) - zaregistruj se a předveď nám svůj smysl pro estetiku - ráda se nechám inspirovat ;-)

V řezu brzy dodám, dělám je často, ale nikdy mě nenapadlo dát recept sem. ;-)

Tak tyto řezy jsme kdysi děláváli také, jsou moc dobré.

Načíst další komentáře (8)

Tématické fráze:
řezy s piškoty, piškot, kakaové řezy s piškoty, rumové řezy s piškoty, řezy z piškotů, řezy s piškoty a rumem, krémové řezy s piškoty, řezy s piškotama, co z piškotu, piškotové řezy, řezy z dětských piškot, řezy z cukrářských piškotů, rezy z detskych piskotu, piskoty v rumu, řezy s piškotem, co s piškoty, piškotové řezy s rumem, piškoty, manci rezy, piškoty namočené v rumu

Suroviny:
mouka hladká, prášek do pečiva, cukr moučkový, máslo, kakao holandské, mléko, vejce, mléko, mouka hladká, pudink vanilkový, máslo, cukr moučkový, rum, máslo, mléko, cukr moučkový, solamyl, kakao, piškoty, rum, oříšky

Přidat fotografie receptu