Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dušený králík na hořčici

Hodnocení receptu je 5,0 (27×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mysulka mysulka

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min bez doby odležení masa

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava, bez doby odležení masa)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 355 kJ /
1 280 kcal
Bílkoviny2,91 g
Tuky120,75 g
Vláknina4,50 g
Cholesterol 38 mg
Sodík 543 mg
Sůl1,35 g
Sacharidy43,13 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Králíka vykostíme a necháme ve větších kusech. Krok 2: 7 lžic oleje, hořčici, med, sůl a pepř dobře vymícháme a vetřeme do masa. Necháme do druhého dne odležet v lednici. Krok 3: Druhý den maso zprudka opečeme na 2 lžících oleje, přidáme šalotku nakrájenou na měsíčky, podlijeme vývarem a pekáček přiklopíme víkem nebo přikryjeme alobalem. Dáme dusit do trouby při teplotě cca 180 °C. Krok 4: Podle potřeby podléváme vývarem a ke konci přípravy můžeme pekáček odklopit. Nakonec přidáme máslo na zjemnění chuti.

TIP: Nejlepší recepty z králičího masa

Zveřejněno 11. 3. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dušený králík na hořčici

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qD9G

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dušený králík na hořčici

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qD9G

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (24)

:-)<3:yes::yes: recept i foto se mi líbí :-K

Moc dobré <3

Moc dobré <3 Králíka připravuji poměrně často na různé způsoby a tento recept se dnešním obědem též řadí mezi naše oblíbené :yes:

LUXUSNÍ recept! DĚKUJI! Ušáčky dělám celkem pravidelně na mnoho způsobů, tohle bylo něco nového a moc dobrého. :yes::yes::yes::yes:

Leni, tohle jsem přehlídla;-):yes:

Moc nechápu ty "bodíky" a vztyčené palce, když jen jedna hodnotící ho snad upekla a tudíž i ochutnala. Snižuje to úroveň hodnocení a diskuze k receptu.

srettka:Ježíš,to je nádherně popsané..úplně mi tečou sliny když si představím ty brambůrky a sosík..;-):-p:-p:yes:

Krásné! Králíka nemám, snad by šlo i s vepřovým. :-8 To se musí vyzkoušet ;-):yes:+

při pohledu na tu baštu mě napadají naprosto stejné myšlenky jako srettku:yes::-D

Co dodat:-)jedině mňam mňam:-p+12:yes:

;-) všem moc děkuji:-K:-K

Krásný recept:yes:+

Krásné;-);-);-)

:-p:yes::yes:

moc hezky připraveno, proto bodík:-O:-O:-)):yes::yes:

Načíst další komentáře (9)

Tématické fráze:
dušený králík, králík na hořčici, dušený králík recepty, králík dušený, duseny kralik recept, králík na medu a hořčici, králík dušený na zelenině, recept králík na hořčici, králík recepty, dušený králík na smetaně, kralik na hortici, recepty králík na hořčici, králík na kremžské hořčici, recept dušeny kralik, recepty na dušeného králíka, králík na hořčici a medu, recepty z kralíka, recept na kralika, recept na duseneho kralika, králík na hořčici recept

Suroviny:
stehno králičí, králík, olej olivový, hořčice kremžská, med, sůl, pepř, cibule šalotka, vývar masový, máslo

Přidat fotografie receptu