Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Houskové autíčko

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

sara25

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie733 kJ /
175 kcal
Bílkoviny20,68 g
Tuky9,96 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 303 mg
Sodík 615 mg
Sůl1,41 g
Sacharidy0,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do hrnce si dáme vlažnou vodu, 1 lžíci soli a vajíčko. Krok 2: Pak dáme vařit na sporák tak na 10-15 minut. Když se po 10-15 minutách vajíčko začne vařit, odendáme ze sporáku a horkou vodu vylejeme do dřezu a napustíme vlažnou. Krok 3: Do vlažné vody přidáme ocet a vajíčko tak na 10 minut, protože se skořápka potom lépe sloupne. Krok 4: Mezitím si vezmeme housku a rozkrojíme na 2 půlky. Krok 5: Na horní půlce housky vykrojíme uprostřed kolečko. Spodní housku natřeme máslem a pokládáme 2 plátky sýru a 3 plátky šunky. A na horní půlce dáme libovolnou pomazánku a pak obě půlky spojíme Krok 6: . Do vykrojeného kolečka pokládáme vajíčko. Krok 7: Teď se vezmeme 1 párátko na které napíchneme vykrojené kolečko a píchneme do vajíčka tím to vytvoří čepičku. Krok 8: Vajíčku uděláme obličej ze 2 kuliček pepře uděláme oči a hořčicí uděláme pusu a nos. Krok 9: Pak už jen uděláme kolečka z okurky. Krok 10: Ze 4 zbývajících párátek které pak napíchneme do stran housky.

Zveřejněno 5. 2. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houskové autíčko

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oOGL

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houskové autíčko

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oOGL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

:yes: jj

Evička:chceš říct, že houska se šunkou a sýrem je špatné jídlo:-? Jen aby ti ještě někdy nebyla dobrá:-! A pokud ti toto nepřipadá jako recept, tak to ber jako návod, jak dodat chuť k jídlu třeba nemocnému dítěti. Já za sebe oceňuji bodíkem:yes:

Evička:Evičko víte co nechte si své názory pro sebe.Tohle tu je pro lidi kteří chtějí střeba dětem udělat radost a nebo si s věcma trochu pohrát.Když se vám to nelíbí tak to nekomentujte,já vaše recepty taky nekomentuju.Děkuju :-S

Kdybyste raději místo takových blbostí uvařili něco dobrého. :no:

hahahaha-super nápad:yes:

;-):-K:yes:

Ahoj všem vám moc a moc děkuju udělali jste mi radost.:-KA jahůdko obrázek se mi líbí tak mi ho tam prosím nech.
Jana a já ani nevím ,protože jsem ho dala vařit ale zapoměla jsem ho měřit na čas.A vařila jsem ho zhruba těch 10-15 min. Ale díky příše to bude jen do těch 10min.:-)):-)

Ježkovy oči, Jahůdko, ten vlevo má super vlasy!!:-)

hezký nápad;-)+1:yes:

:-);-) to je pěkné;-):yes::-K

sara25, kdysi jsem tvořila stejné autíčko jako máš Ty, jen z obyčejného rohlíku. Přidám Ti fotku pro inspiraci, ale pokud ji nechceš, dej vědět - odstranila bych ji;-).
:-K:yes:2

sara25 já tě srdečně vítám na Topreceptech:-K a opravdu ses uvedla moc hezky! Pro děti opravdu super vychytávka, jen bacha na párátka!!:-) Jen malý dotaz, proč vařit vajíčko 10-15 minut? Já myslím, že 10 je až- až;-):yes:

Tématické fráze:
autíčko z rohlíku, rohlík jako autíčko, kolečko na autíčko, housky z jednoho pramene videorecept, jak udelat dort autičko, auticko rohlik, recept dort autíčko, jak upéct dětem autíčko dort, maly dort s autickem videorecept, jak udělat autíčko, jak vyrobit dort autičko, dort autíčko návod, auticko z rohliku, autíčko k jídlu, jak udelat nos jezkovi, řezy od houškové, rohlik auticko, autíčko z okurky, tvarohové karbanátky, autíčko,vajíčko,rohlík

Suroviny:
houska, sýr, šunka, ocet, vejce, okurka čerstvá, máslo, pomazánka, sůl, pepř, párátka, hořčice, kečup sladký

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu