Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Placky z brambor s droždím

Hodnocení receptu je 4,8 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

srettka

Náročný

Suroviny

Porce: cca pro 4 lidi

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 424 kJ /
3 448 kcal
Bílkoviny111,47 g
Tuky128,60 g
Vláknina30,65 g
Cholesterol 845 mg
Sodík 2,47 g
Sůl5,95 g
Sacharidy445,76 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory nastrouháme na jemné nudličky, přidáme mouku, vejce,sádlo, máslo, sůl. Krok 2: Mléko, cukr a droždí necháme oživit, napěnit - jako že nakynout.(rozmíchané v hrnečku v teple..třeba v misce teplé vody) Krok 3: Přidáme ke směsi a propracujeme rukama těsto. Na pomoučeném vále rozdělíme na půl, uděláme válečky silné asi jako na knedlík. Z něj ukrajujeme tak 4cm špalíky, ušmoulíme z nich kuličku a válečkem rozválíme na výšku cca 0,5 cm. Pomáháme si moukou, aby se to nelepilo. Krok 4: V pánvi nahřejeme jednu až dvě polévkové lžíce oleje a osmažíme do růžova z obouch stran. Udržujeme teplé. Krok 5: Pokud by se na pánvi při smažení objevilo už více spečené mouky, vytřeme papírovou utěrkou, dolijeme nový olej a smažíme dál. Krok 6: Na mazánky si smícháme ve dvouch miskách ingredience a necháme v chladu.Mažeme je na horké placky a splachujeme to vychlazeným zlatým mokem. Krok 7: Pokud zatoužíme ještě po sladké tečce, máznem si placku povidly a uděláme bobek s kysané smetany.

Zveřejněno 21. 3. 2012

Poznámka autorky srettka

Sešlo se mi dost brambor od oběda, tak jsem zaimprovizovala a ještě teď mám plný břuch ;-)

Tím droždím jsou placky krásně hebké a jemné i po vychadnutí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g6q6

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g6q6

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

Robím podobné placky a ako prílohu č.3 doporučujem plátky opečenej slaninky.Mňam.Pripisujem ďalší bodík.:-p

Ty budou dobrééé:-p;-)

A k tomu rozhůdu, mňam:-p. To určitě někdy využiju, protože brambory u nás taky zbývají. Díky za recept;-):yes:

bramborové placky miluji, ale s droždím jsem ještě nikdy nedělala,to mě fakt nenapadlo - takže určitě vyzkouším :yes::-D
zatím tedy jenom polykám

Líbí se mi ten podrobný popis receptu i s vychytávkama, přesně pro začátečníky :-). Určitě vyzkouším. +12 bod:yes:

Jůů:-OPríma bašta:-pJá bych si dala mazánky obě;-)na střídačku,mňam:-p:yes::yes:

Zaujímavý recept, určite dobrý ;-):yes:

sretti..tak to musí být bomba:yes::yes::yes:mňaaaaaaaaaaaaaaaaam:yes::yes::yes::yes::yes:

To mne po...omyjte lidi:-O, to by mne nikdy nenapadlo:-O. Asi bych dala i česnek:-p.

Bibinka:nojooo:-O ještě budou myslet, že v rámci kríze a drahoty, melu drobný hmyz na cukr pudr:-))
děkuji,již je opraveno:-K

;-)bramborové placky ty já můžu:yes::yes:+7

srettka: Sretti, když zbydou brambory, taky ráda dělám placky ale bez droždí, máme je rádi, ale vyzkouším i takto podle tebe. Jen mám problém, co to je mouŠkový cukr:-?ten neznám, že by z mušek:-D:-D:-D Dávám 6.bod:yes:

Krásné foto.:yes::yes:Hned bych si dala.:-p:-pBod je tvůj.;-)

srett: ach jooo svoji vlastní babku :-D:-D:-D

spagetka:babku?? jako tu prašivku?? nebo ňa v šátku a s nůší??:-O máš tedy děsivé představy:-D

Tématické fráze:
bramborove placky s drozdim, bramborové placky, recepty s droždím, brambory vařené v soli, co s droždím, bramborové placky s droždím, droždí z brambor, bramborová placka s droždím, brambora placky, bramboraky z brambor a cukety s droždím, bramborové placky z vařených brambor s drozdim, bramborove placky sdrozdim, placky s droždim, brambory s droždím, placky_recepty, těsto s droždím z brambor, bramborové placky s droždí, placky s drozdim recept, placka z bramborové kaše s droždím, recept s droždím

Suroviny:
brambory, mouka polohrubá, vejce, máslo, sádlo, sůl, droždí sušené, mléko, cukr moučkový, olej, smetana kysaná, sýr, cibulka zelená, pepř, sůl, smetana kysaná, sýr niva, pepř, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu