Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí guláš v troubě se zeleninou.

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

spagetka spagetka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 828 kJ /
1 632 kcal
Bílkoviny226,31 g
Tuky39,34 g
Vláknina33,12 g
Cholesterol 480 mg
Sodík 1,47 g
Sůl3,60 g
Sacharidy82,07 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu předehřejeme na 200°C. Maso nakrájíme na kostky, cibuli a česnek nasekáme na kousky. Krok 2: Do pekáče dáme maso, cibuli, česnek, hořčici a veškeré koření a důkladně promícháme. Krok 3: Zalijeme vývarem, pokud nemáme, rozdrobíme na povrch bujon a zalijeme vodou – maso by mělo být protopeno, ne přelito a opět promícháme. Krok 4: Povrch zakryjeme alobalem a přiklopíme vhodnou poklicí, pekáčkem atd. Krok 5: V troubě necháme bez jakékoli kontroly a míchání 90 minut. Po této době odklopíme (pozor na opaření od alobalu!!!!), zkontrolujeme měkkost masa a chuť omáčky – případně dochutíme. Krok 6: Pokud je maso ještě tuhé (záleží na jakosti masa), ještě zakryjeme a vrátíme tak na 20 min. do trouby.¨ Krok 7: Potom v trošce vody rozmícháme mouku, nebo nastrouháme patku tvrdšího chleba na zahuštění, vsypeme sáček zeleniny a už bez alobalu přiklopíme a vrátíme do trouby. Necháme dojít cca 10 min., zkontrolujeme chutě, troubu vypneme. Krok 8: Servírujeme jen s chlebem, nebo i s knedlíky, případně jinou naší oblíbenou přílohou.

Kdo má rád pivečko, k tomu bude jako říz!!!!!!

Pokud nám zbude na rozležení, po 2 dnech je to přímo mana nebeská ;-)) - zapomněla jsem porci pro kamarádku v lednici (nepřišla, ale přišel na ni manžel po těch 2 dnech a spokojeně debužíroval ;-))

Zveřejněno 12. 12. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jnvY

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jnvY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Colombo65: Když ona zelenina dodává masu a omáčce přece jen šmrnc, stejně jako bylinky, :-)co si budeme povídat, že... :-). Navíc ta zelenina je uvedena už v názvu guláše, tak se tam dá očekávat. :-p

spagetko, právě jsem ho dodělala, jen místo mražené zeleniny použila čerstvou (dělám v obchodě a mám k ní blízko) a k vývarové zálivce přidala cca 1/4 litru svařeného piva. Ohromná mňamka, děkuji za super nápad. Zasloužíš si bodík. :yes::-p:-D:-p:yes::yes:

Nějak jsem tě zanedbávala, koukám, hmm, luxusní gulášek:-p

Vypadá moooc pěkně, spagetko! Opravdu škoda, že není vyfoceno též naservírované na talíři. :-p +3 :yes:

Asi soutěž - hledej ve fotkách 15 rozdílů. ;-)
Guláš s květákem to bych fakt nedal, ale proti gustu .....:-K
Prosím foto na talířku;-)

:-p:yes: u nás doma je velice:-p (myslím, mlakačový-tj.velice dobrý), stačí jen dělat v pekáči s poklicí, alobal nepoužívám, ale jinak nevidím problém - i v alobale;-):-K

Tématické fráze:
guláš v troubě, hovězí guláš se zeleninou, hovězí guláš, hovězí v troubě, gulas se zeleninou, guláš v troubě recept, hovězí krk guláš, guláš z hovězího krku, hovězí guláš na zelenině, recept na gulas v troube, recepty hovězí, guláš vařený v troubě, recepty guláš v troubě, hovězí guláš z krku, guláš v troubě z hovězího masa, recept gulas v troube, hovězí maso v troubě, hovězí guláš recept, zeleninový guláš, hovězí guláš recepty

Suroviny:
kližka hovězí, cibule, česnek, paprika sušená sladká, koření paprika gulášová, paprika sušená uzená, paprika sušená pálivá, hořčice plnotučná, vývar, pepř černý, sůl, směs zeleninová mochovská mražená, mouka chlebová

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu