Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brumíci

Hodnocení receptu je 4,8 (22×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Zdenka +++ Zdenka +++

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Prodávané Brumíky milují téměř všechny malé děti. Tuto sladkost není nutné pouze kupovat, můžete ji upéct sami. Z prověřeného těsta, plněné čokoládou. Jediné, co je nutné mít doma navíc, je forma na medvídky. Pokud ji nemáte, zkuste upéct "brumíky" v muffinovém plechu.

Suroviny pro 24 kusů

24kusů

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie19 815 kJ /
4 736 kcal
Bílkoviny71,52 g
Tuky207,59 g
Vláknina15,00 g
Cholesterol 404 mg
Sodík 379 mg
Sůl1,53 g
Sacharidy637,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny suroviny na těsto smícháme dohromady. Krok 2: Troubu vyhřejeme na 180 °C. Formu na brumíky vymažeme tukem. Krok 3: Pokud chceme u medvídků mít hnědé bříško a tlapky, bokem v hrníčku obarvíme část těsta kakaem a brumíky s ním dozdobíme. Krok 4: Pokud budeme brumíky plnit před pečením, nalijeme trochu těsta do formy a dáme na chvíli péct. Potom vyndáme, na těsto dáme kousek čokolády, zalijeme ji trochou těsta a dáme dopéct. Krok 5: Brumíky lze podávat i neplněné. Nejlepší je ale je naplnit až po upečení rozpuštěnou čokoládou ze stříkačky. K plnění lze také použít marmeláda.

Jak oslavit Den dětí - oblíbené recepty

Zveřejněno 1. 3. 2010

Poznámka autorky Zdenka +++

Tohle je těsto na bábovku, jde to i z piškotového těsta.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brumíci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Y7yK

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brumíci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Y7yK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (50)

Brumíci jsou opravdu luxusní, dala jsem do nich Milka čokoládu a marmeládu, pekla 9 minut. Povedli se na první pokus. :-8

Dobré a rychlé těsto + náplň čoko ganache =lepší brumíky sem nejedla :yes:

Těsto dobre, super rychle a moc chutné. Přidala jsem kousek citronové kůry. Medvídky se mi, ale nedařilo vyndat

ďakujem za receptík, taký ľahký som zvládla aj ja:-)))) a detvakom naramne chutilo:-D

Dobrý den, nemáte někdo tip na jinou než čokoládovou náplň? Třeba něco ovocného?

David Ardamica 18. 11. 2014 17:35
když jsme to vymazali máslem tak jsme to upekli v poho ,ale nešlo to vyndat.Jinak jo super
:-)top recepty

FORMA NA BRUMÍKY AKTUÁLNĚ TADY, DLE HODNOCENÍ V POHODĚ:
www.mimibazar.cz/foto.php?id=40615210&tab=0

Díky za recept. Dělaly jsme s dcerkou hvězdičky a velikonoční vajíčka.Medvědy zatím nemáme a vůbec to nevadilo. Formy máme silikonove a z těch to jde krasne i bez vymazání. S olejem zase lépe vyniknou detaily. Snědli jsme je ještě ten večer a něco málo zbylo na snídani. Chutnalo to i tatínkovi a braskovi. Příští várku zkusíme s kefirem.

a chutia ti brumici tak isto ako ti kupovani? alebo aspon podobne? :)

Kuchařka Jenda 7. 8. 2013 16:07
Nemá někdo nějaký tip, aby šli brumíci z formy vyklepávat? Formu jsem klasicky vytřel olejem. Dík za info

Mám plech na 12ks brumlíků. Dělala jsem z poloviční dávky a i tak těsto přelezlo, takže měli medvědi pěkné pupíky. Příště tedy zkusím jen z 1/4 dávky. Plech jsem vymazala máslem a dala na chvilku do lednice. Plnila jsem nutelou hned (bez předpečení). Po upečení jsem nechala vychladnout. Brumíci šli pěkně ven a ve většině zůstala i náplň. Děkuji za recept. Příště zkusím i s kakaem či jinou náplní:-p

_XPlode_SVK 5. 4. 2012 09:24
Vynikajúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúce :) :yes::yes::yes::yes::yes::yes:

Alenka: Já formu koupila taky dneska v Globusu za 150 Kc :-) v Olomouci mezi velikonočním zbožím)))

dadynka: Formu mají v Globusu, mají ji mezi velikonočním zbožím. Koupila jsem si ji v pátek za 199, teď se ji chystáme otestovat.;-)

dadynka:prodávaji jí na Mimibazaru :-K

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
recept na brumíky, forma na brumíky, těsto na brumíky, recept na brumika, forma brumík, plech na brumíky, pečící forma na brumíky, formičky na brumíky, domácí brumík, forma brumíci, domácí brumíci, brumík forma, testo na brumika, forma na brumíka, forma na pečení brumík, formy na brumíky, recepty na brumíky, forma na medvídky, pečící forma brumík, pečící forma medvídci

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr krystal, prášek do pečiva, mléko, olej, vejce, kakao, tuk, čokoláda, marmeláda

Přidat fotografie receptu