Pomazánka z brynzy
Brynza je jemný ovčí sýr, který je populární hlavně na Slovensku, ale i u nás si získává značnou oblibu. Výrazná slaná chuť a typické aroma dodávají brynzové pomazánce na jedinečnosti, hotová je během chvilky a strávníci si jistě pochutnají.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 749 kJ / 1 852 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 44,60 g |
| Tuky | 180,47 g |
| Vláknina | 4,36 g |
| Cholesterol | 410 mg |
| Sodík | 2,42 g |
| Sůl | 6,27 g |
| Sacharidy | 11,37 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 26. 3. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pomazánka z brynzy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GgJy
Moje poznámka
Pomazánka z brynzy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GgJy
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 9 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 11 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 11 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 13 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 15 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dalmatské čufty
Ceesay před 6 hodinami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 9 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 9 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 11 hodinami
Karamelový likér - latté
Merylas před 12 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 13 hodinami
Maminčina vánoční rybí polévka
slunicko.rk před 13 hodinami
Moji utopenci
marky79 před 15 hodinami
Pudinkové cukroví
adela. před 15 hodinami
Tématické fráze:
pomazánka z brynzy,
brynza recepty,
brynza,
recepty z brynzy,
brynza pomazánka,
brynza recept,
brinza recepty,
pomazánky z brynzy,
slovenská pomazánka z brynzy,
co je to brynza,
pomazanka z brinzy,
brinza,
recepty brynza,
recept brynza,
pomazanka z tvarohu a brynzy,
pomazánka s brynzy,
pomazánka z brynzi,
pomazánka brynza,
pomazanka z bryndzy,
brynza - pomazánka
Suroviny:
brynza,
máslo,
majonéza,
cibule,
paprika sušená sladká,
sůl
Komentáře (23)
Colombo65: po slovensky je to jednoznačne BRYNDZA.
rebeka: a kde v Česku sú salaše?
no jo, zase ten medveď.. už to začíná
http://sk.wikipedia.org/wiki/Bryndza
Bryndzové pomazánky robím rada, hlavne na jar je "májová" bryndza zvlášť chutná... dochucujem raz pažítkou, raz cesnakom, medvedím cesnakom, orechami...