Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nálev na okurky

Hodnocení receptu je 3,7 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JIRICKA

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 702 kJ /
2 080 kcal
Bílkoviny0,00 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 20,04 g
Sůl50,00 g
Sacharidy520,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do hrnce dáme vodu, ocet, cukr, sůl a koření. Krok 2: Přivedeme k varu. Když se směs začíná vařit přidáme deko a povaříme dalších 5 minut.

Zveřejněno 20. 7. 2009

Poznámka autora JIRICKA

Já okurky zalévám studeným lákem. Na dno hrnce dám utěrku, nandám sklenice a zaleji asi do půlky sklenic vodou a začnu zahřívat. Jakmile okurky změní barvu vyndavám. Otočím dnem nahoru a nechám vychladnout. Takto dělám již několik roků. Ani jedna se nezkazila a mohou se okamžitě jíst.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nálev na okurky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0gv7

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nálev na okurky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0gv7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

presne robím tento nálev na uhorky ,akurát nedávam viečkami dole ,ale ešte sa nestalo,že by viečko nechytilo,,,:-))

No, já vlastně dělám i tento nálev, ale nikdy mne nenapadlo je hned zkoušet:-O Ale jinak vím, že je dobrý. Osobně, kdybych dělala něco takového poprvé, tak určitě jen na pár sklenicích pro případ, že by nám pak třeba nechutnaly.;-)

Nikdo mi ale nevymluví, že nejlepší okurky jsou až pár dní po působení jakéhokoli nálevu;-)

tak to určite vyskúšam hlavne ma zaujalo že sa dajú hneď jesť:-))

Tématické fráze:
nálev na okurky, lak na okurky z deka, nálev na okurky z deka, nálev na okurky deko, deko nálev, okurkovy nalev, deko na okurky, nalev do okurek, nálev okurky, nálev z deka, nálev deko, nálev na okurky s dekem, nejlepší nálev na okurky, lák na okurky, nálev na okurky recept, lák na okurky deko, deko nálev na okurky, okurky nalev, deko okurky, nejlepší lak na okurky

Suroviny:
voda, ocet, cukr, deko, sůl, pepř celý, koření hřebíček, koření nové koření, bobkový list

Přidat fotografie receptu