Moravský vrabec
Moravský vrabec je klasika restauračních hotovek. Ať už ho podáváte se zelím nebo s dušeným špenátem, vždy by měl mít typickou chuť, kterou mu dává tučnější vepřové maso, česnek, cibule a kmín. Nejčastěji se podává s bramborovým nebo kynutým knedlíkem.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 957 kJ / 2 858 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 179,36 g |
| Tuky | 219,88 g |
| Vláknina | 13,90 g |
| Cholesterol | 600 mg |
| Sodík | 564 mg |
| Sůl | 1,00 g |
| Sacharidy | 37,70 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 19. 7. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Moravský vrabec
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxxp
Moje poznámka
Moravský vrabec
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxxp
Nejnovější recepty
Čokoládové budino s kávovým podtónem
Přidáno před 6 hodinami
Brambory na cibulce se zelím
Přidáno před 15 hodinami
Staročeský houbový kuba
Přidáno před 17 hodinami
Vánoční roláda s čokoládovým krémem
Přidáno před 18 hodinami
Opilcův kapr
Přidáno před 22 hodinami
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno 22. 12. 2025 07:15:12
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánočka s rozinkami
Terka.Ambrozkova před 30 minutami
Nejlepší marokánky
Terka.Ambrozkova před 31 minutami
Babiččin mazanec
Vlastali před 33 minutami
Vánoční rybí polévka s jikrami a mlíčím
MilanJ před 33 minutami
Vinná klobása trochu jinak
Mech_cz před 44 minutami
Minutkový kuřecí guláš
Mimino před 1 hodinou
Pečená vinná klobása se zelím (z remosky)
Susanna před 2 hodinami
Palačinky s džemem
jakub@V před 2 hodinami
Skořicový pletenec (Estonský kringel)
Dr. Green před 3 hodinami
Flíčky s tvarohem a jablky
[email protected] před 3 hodinami
Tématické fráze:
moravsky brabec,
vepřový vrabec - nejlepší recept,
vepřový vrabec,
vepřový vrabec recept,
moravští vrabci,
moravský brabec recept,
recept na moravského vrabce,
recept na moravské vrabce,
vrabci recept,
moravský brabec se špenátem recept,
moravský brabec video,
recepty moravský brabec,
pečení vrabci,
vepřový brabec se špenátem,
peceny moravsky brabec,
moravský vrabec se zelím,
moravské vrabce,
moravští brabci,
moravští vrabci recept,
recept na moravske brabce
Suroviny:
plecko vepřové,
bůček vepřový,
sádlo,
mouka hladká,
cibule,
česnek,
kmín celý,
sůl
Komentáře (87)
Není vůbec napsáno... Pro začátečníka podstatná věc.
A mám snížit teplotu po těch 40 min .... Nebo nechat na 200....
Nebo jen předehřát na 200 ale péct na min.
Tak DULEZITY detail tu chybí
Tady ale dávám bodík. Česká klasika, je česká klasika
A já tam opravdu ty vrabce vidím také
... taky jsem se nechal inspirovat.
Chybí sice udaj na jeké množství masa jsou ty ingredience, ale my profíci si s tím poradíme
Pozdrav z Brna
pošmákla jsem si já i mimino v bříšku, dávám kladný bodík
posílám bodík a foto