Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kančí se šípkovou omáčkou

Hodnocení receptu je 5,0 (37×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Náročný

Doba přípravy 170 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 140 min

170 min (30 min příprava + 140 min tepelná úprava)

Kančí se šípkovou, nebo se zelím? My máme jasno, a proto pro vás máme variantu se šípkovou. Podle našeho receptu se vám zaručeně povede. Budeme doufat, že se doma nezačnete dohadovat jako pánové ve filmu Slavnosti sněženek.

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 162 kJ /
2 190 kcal
Bílkoviny127,00 g
Tuky157,78 g
Vláknina19,25 g
Cholesterol 336 mg
Sodík 2,25 g
Sůl5,52 g
Sacharidy25,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kančí prošpikujeme slaninou, osolíme, opečeme v pekáčku na zbytku slaniny a na oleji s máslem. Krok 2: Maso odložíme stranou a na tuku opečeme nakrájenou zeleninu a koření. Krok 3: Vrátíme maso, podlijeme vínem a čajem, přidáme 1 lžíci šípkového džemu, přikryjeme a pečeme v troubě doměkka. Krok 4: Během pečení, je-li potřeba, podléváme vývarem nebo vodou. Krok 5: Maso vyndáme, do omáčky přidáme další lžíci (nebo víc - podle chuti) džemu, dochutíme a propasírujme nebo rozmixujeme.

TIP: Zvěřina - oblíbené recepty

Zveřejněno 22. 3. 2009

Poznámka autorky maris

Většinou je třeba zvěřinu předem naložit. Já nejraději jen poliji rozpuštěným máslem, přidám koření a nechám v chladu přes noc odležet.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j2R4

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j2R4

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (37)

veronikaps: moc děkuji za vyzkoušení a za krásnou fotku:-K

Výborné. Také jsme si moooc pochutnali.:-K

Posílám bodíka, vynikající recept, jednoduchý, včera jsem dělala a super, manžel si pochvaloval :-)

Ivka: děkuji, že jste si vybrala tento recept a jsem moc ráda, že jste spokojení;-):-)

Inspirovala jsem se Tvým receptem a posílám velkou pochvalu a k tomu zasloužený bod:yes:. Moc jsme si pochutnali:-p. Pekla jsem v pomalém hrnci.

Zajímavý recept zrovna sem dělal o víkendu srnku na divoko a přišlo mi to trochu podobný akorát místo šípkového džemu sem dával brusinkový. ale určitě zkusím :-p

Veronika.Hrozna: Veroniko, odpovídám na Tvůj dotaz tady - uvařím si hodně silný čaj a přidám k masu společně např. s vínem nebo vývarem. Chuť se zvýrazní:-)

L.e.n.k.a: moc jsi mě potěšila, děkuji;-):-)

Opravdu výborný recept. Zvěřinu jsem jedla poprvé v životě a musím říct, že podle tohoto receptu se kanec povedl na výbornou. Dlouho jsme si tak nepochutnali:-p:-p posílám zasloužený bod.

Jarka.B: děkuju za tak dobrou zprávu,:-) mám radost, že chutnalo:-):-K

maris:
Tak moc moc dík, povedlo se,chutnalo to moc, i přítel který moc zvěřinu nemusí si pochutnával, omáčka je opravdu dobrá...ještě jsem si vyhrála, propasírovala tam uvařené šípky... jelikož šípky na čaj si sbírám a suším...díky

Jarka.B: moc děkuju a hlavně doufám, že bude chutnat a budete spokojeni;-):-)

Tak bodíka posílám ted, nebyla jsem přihlášená..

Dobrý den, hledala jsem inspiraci, jelikož jsem dostala kousek kančí kýty, tak to dnes naložím a o víkendu vyzkouším... Díky za inspiraci.. a posílám bodík

No to je božská krmě a ty fotky:-O:-O:-OKdo umí, ten umí:-!:yes: Samozřejmě bod:yes:...+1

se šípkovou:-!:-! se zelím:-!:-! se šípkovou:-!:-! se.... picnu:-O:-O to je nesmírná krása:-):-):-K:-K:yes::yes::yes:

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
kanec na šípkové omáčce, divočák na šípkové omáčce, kanec se šípkovou, kanec na šípkové, recepty zvěřina kančí, kančí maso na šípkové omáčce, kanci kyta na sipkove omacce, kanec recepty, šípková omáčka na zvěřinu, recepty z kance, kančí hřbet se šípkovou, kanci na šípkách, kanec na šípkové omáčce-recept, zvěřina na šípkové omáčce, kančí recepty, divočina na šípkove omačce, kančí guláš recept, kančí maso recepty na šípkové omáčce, kanec recept, recept na kance

Suroviny:
plec kančí, slanina, mrkev, petržel, celer, cibule, víno červené suché, čaj šípkový, pepř celý, koření nové koření, bobkový list, jalovec, tymián, džem šípkový, olej, máslo, vývar masový, sůl

Přidat fotografie receptu