Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 245 kJ / 2 449 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 234,26 g |
Tuky | 150,88 g |
Vláknina | 5,75 g |
Cholesterol | 908 mg |
Sodík | 3,63 g |
Sůl | 9,00 g |
Sacharidy | 35,55 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na plátky, rukou naklepeme.
Krok 2: Suroviny na marinádu v míse smícháme dohromady, přidáme nakrájené maso, promícháme, aby bylo pěkně za všech stran obalené, přikryjeme a necháme do druhého dne odležet.
Krok 3: Odleželé maso opečeme z obou stran, při opékéní osolím a opepříme.
Krok 4: Opečené maso narovnáme do pekáčku a zalijeme nivovou směsí.
Krok 5: Nivová směs: Rohlík namočíme asi na půl hodinky do vody, vymačkáme, dáme do misky, přidáme nivu, tymián a vidličkou rozmačkáme, můžeme přidat trochu smetany.
Krok 6: Zalité maso dáme péci na 180°C asi 25 minut. Podáváme s různě upravenými bramborami a salátem.
Zveřejněno 13. 4. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jehněčí s nivou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Np4N
Moje poznámka
Jehněčí s nivou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Np4N
Nejnovější recepty
Vajíčková pomazánka se sýrem
Přidáno před 42 minutami
Barevná ďábelská vajíčka
Přidáno před 3 hodinami
Boží milosti
Přidáno před 15 hodinami
Hrášková pomazánka s Lučinou
Přidáno před 17 hodinami
Velikonoční nádivka s kopřivami
Přidáno 20. 4. 2025 06:50
Velikonoční minizákusky
Přidáno 20. 4. 2025 06:38
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Moravské zelí
JuliePetule před 33 minutami
Nejlepší bramboráky jaké znám
Buba48 před 1 hodinou
Šlehačkový beránek
LucietaTom před 2 hodinami
Biskupský chlebíček II
LucietaTom před 2 hodinami
Klasické palačinky
Coolbins před 3 hodinami
Argentinská křídla
wimra před 4 hodinami
Kuře na paprice s hráškem
Moanka před 4 hodinami
Gnocchi s brokolicí, nivou a zakysanou smetanou
Vacice93 před 11 hodinami
Velikonoční beránek
Praizlerka před 12 hodinami
Babiččina třená bábovka
Atata27 před 13 hodinami
Tématické fráze:
jehněčí maso s nivou,
jehněčí maso recepty kýta s nivou,
jehneci kyta s nivou,
recepty na jehněčí maso s nivou,
jehněčí s maso s nivou,
jehněčí žebírka recepty,
jehněčí plátky s nivou,
recept recke jehneci,
jehněčí pečeně s nivou,
recept na jehněčí pečeni s nivou,
jehneci kyta s nivou,
jehněčí maso niva recepty,
jehneci zebirka v recke kuchyni
Suroviny:
maso jehněčí,
sýr niva,
rohlík,
olej,
sůl,
pepř,
olej,
máta,
šťáva citronová,
hořčice plnotučná
Komentáře (5)