Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 245 kJ / 2 449 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 234,26 g |
Tuky | 150,88 g |
Vláknina | 5,75 g |
Cholesterol | 908 mg |
Sodík | 3,63 g |
Sůl | 9,00 g |
Sacharidy | 35,55 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na plátky, rukou naklepeme.
Krok 2: Suroviny na marinádu v míse smícháme dohromady, přidáme nakrájené maso, promícháme, aby bylo pěkně za všech stran obalené, přikryjeme a necháme do druhého dne odležet.
Krok 3: Odleželé maso opečeme z obou stran, při opékéní osolím a opepříme.
Krok 4: Opečené maso narovnáme do pekáčku a zalijeme nivovou směsí.
Krok 5: Nivová směs: Rohlík namočíme asi na půl hodinky do vody, vymačkáme, dáme do misky, přidáme nivu, tymián a vidličkou rozmačkáme, můžeme přidat trochu smetany.
Krok 6: Zalité maso dáme péci na 180°C asi 25 minut. Podáváme s různě upravenými bramborami a salátem.
Zveřejněno 13. 4. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jehněčí s nivou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Np4N
Moje poznámka
Jehněčí s nivou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Np4N
Nejnovější recepty
Jarní polévka s růžičkovou kapustou
Přidáno před 5 hodinami
Mini mazance s meruňkami
Přidáno před 5 hodinami
Biskupský beránek
Přidáno před 20 hodinami
Barevná vajíčka
Přidáno před 22 hodinami
Pikantní segedínský guláš
Přidáno před 22 hodinami
Extra rychlé rohlíkové knedlíky
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zvěřinový guláš
Sumaru před 35 minutami
Šlehačkový beránek
Piafka před 42 minutami
Květákovo-brokolicová polévka s rybičkama
RomanaMonika před 49 minutami
Biskupský beránek
janina8 před 1 hodinou
Knedlík z polenty
Denade před 1 hodinou
Kokosový beránek
Mikinka30 před 1 hodinou
Velikonoční nádivka - jak ji dělám já
Blazenka před 2 hodinami
Hrníčková bábovka
káťa před 2 hodinami
Mazanec
VeraStranska před 2 hodinami
Segedínský guláš
Dasa89 před 2 hodinami
Tématické fráze:
jehněčí maso s nivou,
jehněčí maso recepty kýta s nivou,
jehneci kyta s nivou,
recepty na jehněčí maso s nivou,
jehněčí s maso s nivou,
jehněčí žebírka recepty,
jehněčí plátky s nivou,
recept recke jehneci,
jehněčí pečeně s nivou,
recept na jehněčí pečeni s nivou,
jehneci kyta s nivou,
jehněčí maso niva recepty,
jehneci zebirka v recke kuchyni
Suroviny:
maso jehněčí,
sýr niva,
rohlík,
olej,
sůl,
pepř,
olej,
máta,
šťáva citronová,
hořčice plnotučná
Komentáře (5)