Žloutkové řezy bez vajec
Z listového těsta můžete vykouzlit snadné řezy, plné vanilkového krému s citronovou polevou svěží chuti na povrchu. Řezy se jen lehce rozplynou na jazyku a vám v ústech zůstane jen jejich příjemná chuť.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 21 947 kJ / 5 246 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 39,07 g |
Tuky | 352,74 g |
Vláknina | 5,80 g |
Cholesterol | 668 mg |
Sodík | 434 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 460,14 g |
Postup přípravy
Krok 1: Dva plechy vyložíme pečicím papírem.
Krok 2: Těsto rozválíme na dvě placky, které přeneseme na plech vyložený pečicím papírem a každou zvlášť pečeme v troubě na 180 °C zhruba 10-15 minut.
Krok 3: Běžným způsobem dle návodu na sáčku uvaříme pudink, který necháme za občasného promíchání vychladnout.
Krok 4: Do vychladlého pudinku nakrájíme celé máslo, podle chuti přisladíme a šleháme, až vznikne hladký krém. Můžeme přidat 1-2 lžíce rumu.
Krok 5: Na upečenou placku rozetřeme pudinkový krém, přiklopíme druhou plackou, povrch potřeme meruňkovou marmeládou a dáme ztuhnout.
Krok 6: Moučkový cukr prosejeme. Přidáme horkou vodu a citronovou šťávu. Třeme do zhoustnutí, poleva nesmí bít řídká.
Krok 7: Řezy po ztuhnutí potřeme polevou.
Zveřejněno 1. 6. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Žloutkové řezy bez vajec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JZ2l
Moje poznámka
Žloutkové řezy bez vajec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JZ2l
Nejnovější recepty
Snídaňové slané muffiny s cottage
Přidáno před 6 hodinami
Vepřové medailonky z panenky na česneku
Přidáno před 8 hodinami
Myslivcova játra
Přidáno před 8 hodinami
Bakoňské vepřové karé
Přidáno před 8 hodinami
Pečené koleno na pivu v pomalém hrnci
Přidáno před 8 hodinami
Plněný vepřový bůček s jarní nádivkou
Přidáno před 8 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Kávové řezy jsou vynikajícím moučníkem nejen ke kávě. Využijte silnou kávu bez lógru a nechte rozetřený krém vychladit
Játrová rýže jako vynikající zavářka do polévky: Mini alternativa knedlíčků je snazší na přípravu, hlavní je směs pořádně ochutit
Jídelníček čínského diktátora Mao Ce-tunga: Rybí hlava plněná tofu, prorostlý bůček a pálivá paprika ke každému jídlu
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Langoše z jogurtu
MajaFero před 3 hodinami
Segedínský guláš, jak ho vařila maďarská babička
Sharkie před 5 hodinami
Domácí chléb II.
Petulice před 5 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
Lukrejka před 6 hodinami
Zapražená bramborová kaše (staročeský recept)
Antonausprag před 6 hodinami
Letní špagety
spodkalsky před 8 hodinami
Tvarožník s drobenkou
Surmei před 9 hodinami
Tvarohové šátečky s jablky
esstelle před 9 hodinami
Jednoduchý koláč s tvarohem
Mirek22 před 9 hodinami
Naložený Romadúr na topince
Zezik před 10 hodinami
Tématické fráze:
žloutkové rezy,
řezy bez vajec,
rychlý recept mraky řezy,
mraky recept,
řezy kremeše,
žloutkový řez,
kremsnyty,
žloutkové řezy z listového těsta,
nejlepší žloutkové řezy,
žloutkové řezy recept,
recept na žloutkové řezy,
žloutkový krém,
krém do žloutkových řezů,
recept mraky,
krém na žloutkové řezy,
recept na kremsnyty,
zakladní žloutkový krém,
žloutkové,
vaječné řezy,
rychlé žloutkové řezy
Suroviny:
těsto listové,
pudink vanilkový,
mléko,
cukr vanilkový,
máslo,
rum,
cukr moučkový,
šťáva citronová,
voda,
marmeláda meruňková
Komentáře (53)