Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Fazolová gulášovka

Hodnocení receptu je 4,9 (35×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

srettka

Středně náročný

Suroviny

Porce: cca 2,5l polévky

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 461 kJ /
1 783 kcal
Bílkoviny96,24 g
Tuky31,25 g
Vláknina195,52 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 37 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy185,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Fazole si buď namočíme den předem a nebo zkrátka vaříme přímo a do měkka. Vařila jsem bez namáčení v tlaku cca 70 minut. Krok 2: Zahřejeme olej a osmažíme na něm na kolečka pokrájené klobásy, až pustí tuk. Přihodíme cibule na drobno, osolíme a zesklovatíme. Pak odstavíme a dáme papriku, česnek a dobře promícháme. Nakonec vmícháme oba protlaky. Krok 3: Z uvařených fazolí oddělíme jednu třetinu i s trochou fazolového vývaru. Zbylé dvě třetiny i s vývarem nalijeme na základ. Rozdrobíme bujon a dolijeme vodu, aby byly fazole potopené. Necháme chvilku provařit. Krok 4: Zbytek fazolí s vývarem rozmixujeme na kaši a tou polévku dohustíme. Přidáme cukr, ocet, pepř a sůl dáme už jen dle vlastní chuti. Je to vydatná husťačka. Není nutno hustit moukou.

Zveřejněno 19. 4. 2012

Poznámka autorky srettka

Původně jsem chtěla dělat guláš, ale nakonec jsem změnila plán a je z toho dobrá polévka ;-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Fazolová gulášovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yMKR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Fazolová gulášovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yMKR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (28)

:-)<3:-K

Kokky83: potěšeni na mé straně :-8

vyborny recept doporucuji.......

přidávám bodík, přidávám ke svým oblíbeným, tento recept se mi moc zamlouvá:yes::-p:-K

Myslím,že tohle uvařím,receptu na fazolovou polévku nikdy není dost!:-K

Znám, vařím a taky milujeme:yes::yes::-8:-D:-D

jirka66:poteseni na me strane, a at chutna i drahe polovicce;-)
p.s. jeste lepsi je druhy den, kdyz se odlezi a chute se jeste vice propoji:-p

Tak sem ji uvařřil a udělal sem kompromis:-p Pouze jeden protlak. Musím uznat výborná polévka. Tato si určitě zaslouží uložení do oblíbených. Musím ještě počkat na hodnocení od manželky, ale věřím že bude kladné:-K:-K:yes::yes:

:yes:

jirka66:Jirko, to je blbý, za naší rodinu: změní dost, tu se s protlakem miluje..... Vyber jiný recept, nebo fakt jednoduše vynechej a písni zkušenost a je to vyřešené ;-):yes:

Tak to si mosím uvařit. Mimochodem jak moc se změní chuť pokud vynechám protlak? Já totiž moc spojení fazole a protlak nemusím.:-8 Jinak samozdřejmě bodík a už je uložena v oblíbených.:yes:

:yes::yes::-))

Toto je fazolová frankfurtská, gulášovka je z masa, ale jinak vypadá výborně

srettka:moc pekné a 14.bod:yes:

Paráda:-p Teda holky, vy se dneska předháníte, takové delikatesky, ani nestačím rozdávat body :-K:yes::yes::yes:

Načíst další komentáře (13)

Tématické fráze:
fazole recept, namáčení fazolí, fazolová polévka v pomalém hrnci, gulášovka z klobásy, fazole bez namaceni, fazolova p, gulášovka s fazolemi, fazolová polévka bez namáčení, namočení fazolí, fazolova polevka v tlakači, fazolová gulášová polévka, gulášová polévka s fazolí, jak uvarit dobrou fazolovou polevku., domácí gulášovka z klobás, co uvařit s fazolí, jak uvařit fazole bez namoceni, gulasovka v pomalém hrnci, gulasovka protlakem, gulášovka s klobásou, gulášovka s fazolová polévka

Suroviny:
fazole červené, klobása papriková, klobása, cibule, paprika sušená sladká, česnek, bujón, protlak rajčatový, olej, ocet, cukr, pepř, sůl

Přidat fotografie receptu