Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tvarohové muffiny s ovocem

Tvarohové muffiny nemají tvaroh v náplni, ale v těstě. Těsto je vláčné a kypré, jemná chuť tvarohu mu dodává šmrnc. Jedná se o rychlý recept, který můžete doladit podle své chuti. Experimentujte s ovocem, přidejte drobenku či oříšky.

Hodnocení receptu je 4,6 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

aanicka

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 12 kusů

12kusů

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 161 kJ /
2 429 kcal
Bílkoviny59,18 g
Tuky123,06 g
Vláknina6,00 g
Cholesterol 299 mg
Sodík 261 mg
Sůl0,89 g
Sacharidy268,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vyšleháme vejce s oběma cukry a olejem do pěny, přidáme tvaroh a šleháme do hladka. Krok 2: Pomalu přimícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a libovolné drobné ovoce nebo kousky čokolády. Krok 3: Lžící rozdělíme husté těsto do košíčků nebo do plechu na muffiny. Krok 4: Pečeme asi 20 minut na 200 °C.

TIP: Jak se pečou muffiny

Zveřejněno 1. 11. 2009

Poznámka autorky aanicka

Já je dělala půlku s mraženými borůvkami a půlku s kolečkem banánu a okýnkem hořké čokolády. Dobrou chuť!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OMgg

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OMgg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (26)

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Děkuji za recept na výborné muffiny. Do těsta jsem dala na malé kousky nakrájené hrušky a před pečením zapíchla doprostřed kousek čokolády 😋

Jsou trošku hutnější, ale chuťově nejsou špatné :-)

Výsledek fajn, ale těsto hrozně husté, špatně se s ním manipuluje, dostat do toho ovoce a trefit správně zaplněný košíček je s tímhle těstem kumšt

Doporučuji také vyzkoušet velmi oblíbené muffiny bez mouky. Recept k přečtení:
https://www.dancahajkova.com/single-post/2016/04/0...

Přeji dobrou chuť, Danča.

fitnessDanca: plevelit pod cizím receptem odkazem a upoutávkou na svůj vlastní je přinejmenším neslušné. Na tyto stránky se recepty VKLÁDAJÍ, vyhledávač je jinde;-)

Zobrazit 3 starší odpovědi

Dáša R. 22. 9. 2017 09:32
Udělala jsem dneska tyto tvarohové muffiny napůl - vespod kakaové, doprostřed kousek Margotky, nahoru světlé těsto a na to trochu mražených malin. Zdály se mi trochu málo sladké, tak jsem přidala třtinový cukr, 4 lžíce kokosu a trochu mléka na rozředění. Teď chladnou a opravdu jsou moc dobré :-)

Zrovna je peču :) vypadají skvěle :) dělám s borůvkama a malinama a kousky hořké čokolády :)<3:-) a do těsta jsem dala špaldovou mouku hladkou :-)

Doporučuji vyzkoušet přidat do tvarohových muffin i kokos, zlepší jejich chuť. Zkuste si je upéct podle tohoto receptu http://www.magazinobydleni.cz/recept-na-tvarohove-...

Moc dobré. Recept používám jako základ a vždycky z toho vyjde něco moc dobrého. Posledně to bylo s jahodami. :)

mám tu borůvky :-p tak jdu na ně ;-):yes::-p:-K

děkují...recept bezvadný,dělala jsem je s malinama a mufinky byly užasné.....už nejsou:-)

moooooc pekny recept, opisu si ho!:-K

diky za recept, uz se pecou:-)

Včera jsem dělala z dvojité dávky, jahodové a meruňkové, a dnes už není ani jeden.. Opravdu vynikající recept:yes::yes::yes:

Právě jsem je dopekla ;-). Udělala jsem je s banánem a jsou moc dobré :-p:yes:.

Výborné muffiny, dělám je jen s ořechy a rozinkamy, jsou krásně vláčné a podle tohoto receptu už je peču po několikáté. Všem doporučuju, moc nám chutnají. Supr recept

Alenka D. 5. 1. 2012 20:44
Jsou naprosto LUXUSNÍ:-8:-8!!!!Dala jsem jedno nastrouhané jablko a jsou takové vláčné no SUPER:yes::yes:Moc doporučuji!!

Byly dobré, ale příliš tuhé na můj vkus.

byly vynikajicí dělala jsem je vcera jsou moc lehke na pripravu. A to je mi 12 . Moc nám chutnali jen se po nich zaprasilo :):-8

já jsem je teď hodila do trouby...já mám náplň tvarohovou a lesní směs:-)

Jsou krásné, chutnají ještě líp :) udělala sem s malinami, některé ještě s kakaem. :yes:

Hmmm, ty s bananovym pudinkem a tyčinkou margot by mohly být mňam, mňam. Dobrý nápad :yes:.

Dobry vecer, zrovna pecu, udelala jsem tri ruzne druhy, jeden s jablky a skorici, druhy s kakaem a kokosem, a treti s banany, bananovym pudinkem, vlasaky a nastrouhanou tycinkou margot, a zatim (v troube) vypadaji nadherne, urcite budou super. Peceni zdar, Lindous

Tématické fráze:
tvarohové mufíny, mufiny recepty s tvarohem, muffiny s tvarohem, muffiny s ovocem, muffiny ty nejlepší recepty, tvarohové muffiny s jablky, mufiny s ovocem, zdravé muffiny s ovocem, tvarohove mafiny, jahodove muffiny s tvarohem, mufiny s tvarohem, tvarohové mufiny s ovocem, mufíny tvarohové, tvarohové mufiny recept, muffiny s tvarohem a ovocem, muffiny s tvarohem recept, tvarohové muffiny s jahodami, nejlepší borůvkové muffiny, recept na muffiny s tvarohem, recept na ovocné muffiny

Suroviny:
vejce, cukr krupice, cukr vanilkový, olej, tvaroh měkký, mouka hladká, prášek do pečiva, borůvky, banán, rozinky, jablko, čokoláda

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu