Pikantní grilovaná polenta
Pokud si chcete grilování zpestřit něčím novým, vyzkoušejte tuto dobrou grilovanou polentu. Je pikantní, dochucená česnekem, cibulkami a naloženými rajčaty. Hodí se například k pečené zelenině nebo houbové směsi.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 653 kJ / 1 351 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 31,65 g |
| Tuky | 26,73 g |
| Vláknina | 44,73 g |
| Cholesterol | 45 mg |
| Sodík | 131 mg |
| Sůl | 0,13 g |
| Sacharidy | 212,04 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na trošce oleje osmahneme oloupanou a nakrájenou červenou cibuli, přidáme rozmačkaný česnek, jarní cibulky nakrájené na kolečka, drobně nasekanou chilli papričku a nakrájená rajčata.
Krok 2: Ještě chvíli smažíme a než začne cibule růžovět, zalijeme vínem a vývarem, okořeníme a povaříme.
Krok 3: Vezmeme si chňapku, tenkým pramínkem sypeme do hrnce krupici a pilně mícháme. Pozor, směs hodně bublá a "vybuchuje".
Krok 4: Když je kaše hladká a měkká, vypneme plotýnku a ještě dochutíme. Polenta má být výrazné chuti.
Krok 5: Plech vytřeme olejem, nalijeme kaši, uhladíme a necháme ztuhnout.
Krok 6: Pak krájíme čtverce, potřeme olejem a grilujeme z obou stran. Podáváme s pečenou zeleninou či houbami.
Krok 7: Houbová směs: Na oleji nebo másle osmahneme cibuli na půlkolečka, přidáme překrájené houby, osolíme, opepříme, chvilku smažíme, a když se začne z hub uvolňovat voda, zalijeme smetanou a dusíme, dokud se tekutina nevypaří.
Zveřejněno 4. 3. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pikantní grilovaná polenta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6mm7
Moje poznámka
Pikantní grilovaná polenta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6mm7
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 8 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 9 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 9 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 11 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 13 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dalmatské čufty
Ceesay před 4 hodinami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 7 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 8 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 9 hodinami
Karamelový likér - latté
Merylas před 10 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 11 hodinami
Maminčina vánoční rybí polévka
slunicko.rk před 12 hodinami
Moji utopenci
marky79 před 13 hodinami
Pudinkové cukroví
adela. před 13 hodinami
Tématické fráze:
polenta recept,
polenta,
polenta instantní recept,
polenta recepty,
recepty polenta,
úprava polenty,
příprava polenty,
instantní polenta příprava,
grilované žampióny,
instantní polenta,
instantní polenta recept,
recepty z polenty,
instantní polenta recepty,
uprava poleniy,
instantní polenta - recepty,
polenta příprava,
recepty s polenty,
recepty polenta výborný,
kukuřičná polenta,
polenta instantní
Suroviny:
krupice kukuřičná,
víno červené,
vývar masový,
cibule červená,
česnek,
cibulka jarní,
rajče naložené,
chilli paprika čerstvá,
sůl,
pepř mletý,
olej,
houby,
cibule,
smetana,
olej,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (21)
tady na fotce se mi to moc líbí
žíži.. myslíš, že mi to chutná
Na druhou stranu si myslím, že 125 ml smetany není pro čtyři žádná hrůza.
Jsem ráda, že Tě recept zaujal
Low fat to asi úplně nebude, ale výborné stoprocentně.
Fantome, zkus napoprvé instantní polentu, ta je rychle hotová a vždycky se povede