Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pikantní grilovaná polenta

Pokud si chcete grilování zpestřit něčím novým, vyzkoušejte tuto dobrou grilovanou polentu. Je pikantní, dochucená česnekem, cibulkami a naloženými rajčaty. Hodí se například k pečené zelenině nebo houbové směsi.

Hodnocení receptu je 4,9 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

zizala zizala

Středně náročný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 653 kJ /
1 351 kcal
Bílkoviny31,65 g
Tuky26,73 g
Vláknina44,73 g
Cholesterol 45 mg
Sodík 131 mg
Sůl0,13 g
Sacharidy212,04 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na trošce oleje osmahneme oloupanou a nakrájenou červenou cibuli, přidáme rozmačkaný česnek, jarní cibulky nakrájené na kolečka, drobně nasekanou chilli papričku a nakrájená rajčata. Krok 2: Ještě chvíli smažíme a než začne cibule růžovět, zalijeme vínem a vývarem, okořeníme a povaříme. Krok 3: Vezmeme si chňapku, tenkým pramínkem sypeme do hrnce krupici a pilně mícháme. Pozor, směs hodně bublá a "vybuchuje". Krok 4: Když je kaše hladká a měkká, vypneme plotýnku a ještě dochutíme. Polenta má být výrazné chuti. Krok 5: Plech vytřeme olejem, nalijeme kaši, uhladíme a necháme ztuhnout. Krok 6: Pak krájíme čtverce, potřeme olejem a grilujeme z obou stran. Podáváme s pečenou zeleninou či houbami. Krok 7: Houbová směs: Na oleji nebo másle osmahneme cibuli na půlkolečka, přidáme překrájené houby, osolíme, opepříme, chvilku smažíme, a když se začne z hub uvolňovat voda, zalijeme smetanou a dusíme, dokud se tekutina nevypaří.

TIP: Jak správně připravit polentu

Zveřejněno 4. 3. 2011

Poznámka autorky zizala

Inspirace: Sue Kreitzmanová - Low fat (Vaříme bez tuku), upraveno

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6mm7

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6mm7

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

magdalenka::-D:-D tebe verím, Magduška;-) já to někdy vyzkouším;-)

rebeka:bude ti to chutiť určite...:-D

já jsem hrozná ostuda:-8 já jsem polentu nikdy nejedla:-8
tady na fotce se mi to moc líbí;-):yes::yes: jenom by mě zajímalo, jaká je výsledná chuť:-? dá se k něčemu přirovnat:-?
žíži.. myslíš, že mi to chutná:-?:-D:-D:-D:-D:-D

chocolate: :-)):yes: Přesně tak. Právě proto jsem si recept upravila ;-):-8

zizala:Ovšem znáš to, kde je tuk, tam je chuť..:-D
Na druhou stranu si myslím, že 125 ml smetany není pro čtyři žádná hrůza.

chocolate: :-8 Moje úprava opravdu není nízkotučná, ale dá se - stačí polentu nalít na papír na pečení (jak píše Magdalenka) a při grilování použít olejový spray. Rovněž omáčky lze i bez tuku nebo jen s minimálním množstvím ;-)
Jsem ráda, že Tě recept zaujal :-K

Taková nádhera v náhodných receptech, ukládám:yes:.
Low fat to asi úplně nebude, ale výborné stoprocentně.

:-p:yes: já jsem polentu také ještě nejedla, ale určitě vyzkouším;-):-K

Žížalka, ja ten peč. papier považujem za jeden z najgeniálnejších vynálezov...:-D

Jarka :yes::yes::yes: výborné, polentu máme radi, až budú v lete huby, určite urobím, zatiaľ odkladám a dávam bodík :yes::-D;-) + 6

Zuzun: nic složitého to není - osmahneš včechny "suché" ingredience, zaliješ vínem a vývarem a pak vsypeš krupici nebo instantní polentu a povaříš. Chladne to samo, nakrájíš a griluješ. Mezitím, co kaše chladne, připravíš přílohu a je to ;-)

tak tohle vypada super. Ten postup je na me komplikovanej, ale ten vysledek bych si hned dala... asi risknu vybuch v kuchyni a dam se do toho:yes:

juuj ty hubky,mňam:-p:yes:

Maruško, děkuju, já ani nemluvím, u vás doma se jí i očima, to u nás moc ne:-8:-8
Fantome, zkus napoprvé instantní polentu, ta je rychle hotová a vždycky se povede ;-)

taky že to zkusim;-):yes:

Tématické fráze:
polenta recept, polenta, polenta instantní recept, polenta recepty, recepty polenta, úprava polenty, příprava polenty, instantní polenta příprava, grilované žampióny, instantní polenta, instantní polenta recept, recepty z polenty, instantní polenta recepty, uprava poleniy, instantní polenta - recepty, polenta příprava, recepty s polenty, recepty polenta výborný, kukuřičná polenta, polenta instantní

Suroviny:
krupice kukuřičná, víno červené, vývar masový, cibule červená, česnek, cibulka jarní, rajče naložené, chilli paprika čerstvá, sůl, pepř mletý, olej, houby, cibule, smetana, olej, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu