Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mochito (Mojito)

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Dooga Dooga

Snadný

Doba přípravy 5 min Doba přípravy: 5 min

5 min (5 min příprava)

Kubánský oblíbený nápoj Ernesta Hemingwaye je příjemným osvěžením na sklonku horkého letního dne. Jeho příprava není nijak složitá a tak si tento výborný koktejl můžete doma připravit s tímto receptem i vy. V duchu se tak přenesete na pláž na Kubě.

Suroviny pro 1 porce

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie619 kJ /
148 kcal
Bílkoviny0,27 g
Tuky0,03 g
Vláknina0,67 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 8 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy11,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do vysoké skleničky ze silného skla vložíme limetku rozkrojenou na tři dílky. Krok 2: Přisypeme cukr a mátu. Dřevěnou paličkou rozmělníme (jinak máta a limetka nepustí potřebnou chuť). Krok 3: Nalijeme rum a džus, přidáme ledovou tříšť a dolijeme vodou. Krok 4: Ozdobíme plátkem limetky a mátou.

TIP: Velký přehled chlazených nápojů

Zveřejněno 13. 8. 2009

Poznámka autora Dooga

Ledovou tříšť můžeme udělat rozmixováním kostek.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mochito (Mojito)

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZVgR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mochito (Mojito)

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZVgR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

Co je třinový cukr:-D:-?.Třtinový nebo normální,oba mají stejnou chuť...sladkou;-)

Jirka: Je to stejné, akorát třtinový cukr je hnědý má lepší chuť :yes:

Jen to vidím a už se mi sbíhají sliny.Super návod a ještě lepší,že to je doplněno obrázky s ingrediencemi.Vždy mojito dělala jen kamarádka a teď budu i já.:-D

Dneska jsem si udělala mochitko a je to luxusnííííí :yes::yes::yes::yes::yes::yes:
osvěžující a mooooc dobrý... i mamča si pochutnala :-D:-D:-D

sprite je sladký,už docela moc cukr nepotřebuje :) ale každý podle chuti:)

Lenča:Jak píšu v receptu - já používám jemně perlivou.;-)

jaká je sodovka nejideálnější? neperlivá, jemně perlivá nebo perlivá? :-)

vybusna:dobre vyzkousim ;)))

nicol: nie je naozaj zac, ale ak si k limtetkovej stave a vodke zozenies cointreau (pomarancovy liker)a brusnicový džús tak budes mat suroviny na koktail metropolitan. ;-)

vybusna:dekuji moc ;)

nicol:chut mojita sa zmeni uplne zasadne....vlastne to nebude mojito....

nicol: :-D Tak to jsi mě pobavila - zkus ochutnat bílý rum a pak vodku, myslím, že poznáš, jak moc by to chuť Mochita mohlo změnit... :-))

ahoj myslite ze bych mohla bily rum nadradit normalni vodkou?zmeni to chut mojita?

Takže pokud to chápu dobře, když nechci použít cukr, dám na spod sklenice mátu s kousky citronu, limet. džus s bílým rumem a doleji spritem??? :-) Moc děkuji.

ak nechcete pouzit cukor, miesto vody al.mineralky skuste perlivu schwepps limonadu alebo sprite.Tiez dobra kombinacia:-)

Nezkoušel jsem, nevím.

Načíst další komentáře (3)

Tématické fráze:
mochito příprava, mochito koktejl, jak se dělá mochito, mochito koktejl nealko, mojito příprava, příprava mochita, příprava mochito, mojito recept, jak udelat mojito, nealko mochito příprava, nealkoholicke mochito priprava, jak se dela mojito, nápoj mochito, mochito koktejl recept, příprava nápoje mojito, domácí mochito, nealkoholicke mojito, mojito složení, mojito, koktejl mochito

Suroviny:
rum bílý, džus limetkový, limetka, cukr třtinový, máta, voda perlivá, led

Přidat fotografie receptu