Bezová marmeláda
Recept ještě nebyl hodnocenAbychom na zimu měli dostatek zásob, je potřeba si je během teplé části roku připravit. Z nasbíraných bezových květů tak můžeme snadno připravit skvělou marmeládu.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 137 kJ / 33 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,57 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,57 g |
Tuky | 0,14 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,14 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,14 g |
––– omega 3 | 0,03 g |
Vláknina | 2,57 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 2 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 6,00 g |
– cukry | 5,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Abychom na zimu měli dostatek zásob, je potřeba si je během teplé části roku připravit. Z nasbíraných bezových květů tak můžeme snadno připravit skvělou marmeládu.…
Bezové květy zbavte případných nečistot nebo hmyzu. Já je nemyji, aby se nevymyl pyl, musí se sbírat na místech, kde se nepráší nebo se jinak neznečistí. Zázvor…
Z květů černého bezu můžete připravit spoustu skvělých věcí. Ať už se jedná o med, sirup nebo smažené květy. Co třeba ale taková bezinková limonáda? Příjemně voní a…
Mechový dort nádherně vypadá a dokonale chutná. Je plný výborného krému ze šlehačky a mascarpone, lehkého ovoce a zdravého špenátu. Originální ozdoba velkých událostí,…
Cheesecake je typickým americkým dezertem. Tradičně se smetanový dort peče, ale hned druhou nejoblíbenější variantou je ten nepečený, třeba se svěží chutí limetek. Tento…
Kubánský oblíbený nápoj Ernesta Hemingwaye je příjemným osvěžením na sklonku horkého letního dne. Jeho příprava není nijak složitá a tak si tento výborný koktejl můžete…
Pro milovníky máku a nadýchaných dezertů je tento recept ideální volbou. Rakouský makovec bez mouky je krásně vláčný, plný živin z máku a bez obav si pochutnají i…
Vietnamskou pollévku Pho Bo znáte z vietnamských bufetů a restaurací. Její vymazlenou verzi zvládnete i doma, musíte ale počítat s delším časem na vytvoření dobrého…
Máte-li rádi na talíři "exotiku", bude vám chutnat i osvěžující a pikantní polévka připravená podle tohoto receptu. Úžasně vonící polévku podáváme v miskách a určitě v…
Sirupy jsou skvělým osvěžením během celého roku. Zejména v létě pak na míchání limonád či drinků využijeme širokou škálu jejich příchutí. V tomto receptu tak najdete…
Suroviny na noky spojíme a těsto necháme půl hodiny odležet. Na pánvičce nasucho opražíme ovesné lupínky, přidáme moučkový cukr a strouhaný perník. 1/4 kila jahod…
Jahodová marmeláda je pro mnoho lidí ta nejoblíbenější. Ze sladkých a voňavých jahod doplněných osvěžující chutí limetkové a pomerančové šťávy vytvoříte marmeládu, která…
Máte chuť na thajské jídlo? Uvařte tuto kari polévku s krevetami a rýží. Polévka z kokosového mléka je plná chutí, které jí dodá zázvor, červená kari pasta a limetková…
Ingredience na krém vyšlehám ve vyšší nádobě do hladka a husta.Do kastrůlku pokrájíme jahody na drobno, přidáme cukr, limetkovou šťávu a kůru, přilijeme trochu vody a…
Maso nakrájíme na větší kusy, zhruba na 4 cm kostky a v míse smícháme s nahrubo pokrájenou cibulí, nasekaným česnekem, solí, kořením, protlakem, šťávou z jednoho…
Do hrnce vložíme skořici, omyté citrusy a nakrájené, levanduli jak sušenou tak i čerstvou. Vše zalijeme 1l vody. Směs přivedeme k varu a necháváme probublavat 15…
Využijte sezónu červené řepy a připravte si z ní carpaccio. Pečená řepa přejme ochotně chutě koření. Doplněná sýrem, karamelizovanou cibulí a zálivkou se stane luxusním…
Cheescake, lahodný dezert s neotřelou chutí jarních květů bezu,si připravíte podle našeho receptu. Neváhejte s přípravou, květy nelze sbírat příliš dlouho. Odkvetou a…
Thajská jídla si v naší kuchyni získávají stále větší oblibu. Mnohé suroviny je již možné běžně koupit a tak se většinou snažíme dodržovat původní recepturu. Ale stále…
Zajímavý nápad jak podávat grilované žampiony. Lehký nádech asijského stylu oživí chuť žampionů a jistě si najde své příznivce, kteří je budou vyhledávat mezi…
Thajsko se pyšní jednou z nejlepších světových kuchyní. Thajská jídla jsou většinou lehká, kořeněná a velmi pikantní. Mnohými chutěmi i ingrediencemi se podobá se…
V rozpálené wok pánvi na olivovém oleji opečeme kostky kuřecího masa a osolíme. Přidáme nasekaný zázvor, kari pastu, necháme rozvonět za stálého míchání.Vložíme červenou…
Na rozpálenou wok pánev dáme olej a na něm prudce opečeme osolená, opepřená kuřecí prsa. Opečená prsa dáme do alobalu, přendáme do pekáčku a dáme do vyhřáté trouby na…
Celý oběd, uvařený do hodinky, když se vám nechce vařit zdlouhavě žádné maso. Tuhle variantu na zdravější oběd nebo večeři zvládnete i ve všední den, kdy nemáte moc času…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno 7. 6. 2024 11:52
Přidáno 7. 6. 2024 10:33
Odkud je vánoční punč? Název tradičního pití vzešel z počtu ingrediencí pro jeho přípravu
12 nejbizarnějších jídel Ládi Hrušky: Smažená tlačenka nebo tatarák ze špekáčků jsou jen slabý začátek
Pravá valašská kyselice: Polévka z brambor a zelí, která postaví na nohy i horala, se dá vylepšit klobáskou nebo houbami