Suroviny pro 3
3
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 201 kJ / 765 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 29,43 g |
Tuky | 57,78 g |
Vláknina | 0,99 g |
Cholesterol | 618 mg |
Sodík | 246 mg |
Sůl | 0,52 g |
Sacharidy | 31,32 g |
Postup přípravy
Krok 1: V misce dokonale smícháme uvedené množství mouky, smetany a vejce ve středně hustou hladkou směs.
Krok 2: V hrnci uvedeme do varu vývar zvolený dle naší chuti. Dobře promíchanou směs vlijeme za stálého míchání do vařícího vývaru a necháme cca 10 minut provařit. Krátce před koncem provaření přidáme na jemno nasekané čerstvé lístky petržele.
Krok 3: Na rozpálenou malou pánev dáme na jemné nudličky nakrájenou Lopenickou slaninu a necháme opéct do křupava. Při servírování posypeme polévku nudličkami křupavé Lopenické slaniny a podáváme.
Zveřejněno 27. 4. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bavlněná polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Pr0A
Moje poznámka
Bavlněná polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Pr0A
Nejnovější recepty
Vajíčková pomazánka se sýrem
Přidáno před 9 hodinami
Barevná ďábelská vajíčka
Přidáno před 12 hodinami
Boží milosti
Přidáno 20. 4. 2025 17:00
Hrášková pomazánka s Lučinou
Přidáno 20. 4. 2025 15:00
Velikonoční nádivka s kopřivami
Přidáno 20. 4. 2025 06:50
Velikonoční minizákusky
Přidáno 20. 4. 2025 06:38
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrachová kaše s cibulkou
Michaela87 před 15 minutami
Tvarohový beránek
zelenapampeliska před 1 hodinou
Majonéza a tatarka z vařených vajec
Akinom1978 před 2 hodinami
Krkovice na leču a smetaně
zujali před 2 hodinami
Štrúdl s tvarohem
PavlaSl. před 2 hodinami
Biskupský beránek
Birdmann před 2 hodinami
Šťavnatý špendlíkový koláč s tvarohem
Sluncejasne před 3 hodinami
Nejrychlejší a nejchutnější velikonoční bochánek
veronika_straka před 4 hodinami
Velikonoční mini mazance
veronika_straka před 4 hodinami
Tématické fráze:
plocholistá petržel,
bavlněná polévka rettigová recept,
petržel plocholistá,
bavlnenapolevka,
jak slaninu opéct do křupava,
rettigová polévka,
m.d.rettigová bavlněná polévka,
to tu nemamo,
recepty rettigová
Suroviny:
vývar hovězí,
mouka polohrubá,
slanina lopenická,
smetana 33%,
vejce,
petrželka
Komentáře (10)