Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Carpaccio ze žampiónů

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie742 kJ /
177 kcal
Bílkoviny10,60 g
Tuky1,21 g
Vláknina15,16 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 49 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy24,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Klouboučky hub pečlivě očistíme a oloupeme, nožky odkrojíme a žampionky nakrájíme na tenké plátky. Krok 2: Olej, ocet, bylinky a šťávu z citronů promícháme s pepřem a solí. Krok 3: Vidličkou vyšleháme do hladké emulze. Krok 4: Houby upravíme na talíře a přelijeme zálivkou.

Zveřejněno 4. 5. 2012

Poznámka autorky varilamyskakas…

Sladké carpacio zase můžeme udělat z tenkých plátků pomeranče, zdobené hořkou nastrouhanou čokoládou a kokosem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Carpaccio ze žampiónů

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Zp55

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Carpaccio ze žampiónů

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Zp55

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

jarka skrobakova: díky Jaruško:-K

1974andrea: pořád Andrejko,dumám s fotákem, jak a co? Jednou tak,podruhé to zase nejde,chce to vše čas..:-)

olina16: hlíva i žampióny se jí i syrové, ale také jsem to slyšela, pa pa:-K

moc pěkné:yes::yes::yes::-)):-K

Velmi pěkně naservírováno a nový foťák ti svědčí;-):-)). Já osobně jsem syrovým žampionům na chuť nepřišla, ale proti gustu...;-)

myško, moc se ti to povedlo.. krásný, úhledný řad:yes::yes::-D:-D:-K

olina16:jo bude to z dětství, za to nemůžeš, nakonec návyky na jídlo získáváme díky rodině ;-);-);-)

Nevím proč, mám to zakořeněné z dětství, že houby se mesmějí jíst syrové. Asi by nám nebylo moc dobře od žaludku? Nevím.

olina16: proč ne? Určitě ano, zkus třeba jen na vzorečku ;-);-):-p:yes:

Jíst syrové houby:-? To by se snad ani nemělo?

magdalenka: naopak,právě čtu Tvůj příspěvek a jsem ráda,že to máš také ráda,jako my, je to pochutnáníčko,máš pravdu;-):-K

:-O jdu koupit žampece:-D:-D:-D:yes:
parádní

Petra Ku.: odvahu naber, je to fajn, uvidíš. Napr. keď hocičo varíš s čerstvými peknými bielymi šampiňónmi. Odkusni a už im podľahneš. A tento recept je také zobáníčko k telke, alebo ak ťa honí mlsná...
(prepáč Ivi, že ti tu kecám)

Ivi, já jsem stará konzerva, nedovedu si to představit, ale zřejmě o hodně přicházím... Třeba někdy seberu odvahu :-)

magdalenka: ano, právě jsem to už podala k jídlu, díky:-K

Načíst další komentáře (1)

Tématické fráze:
recepty s žampiónů, houbové carpacio-recept, recepty ze žampionů, carpacio ze žampionů, žampionové carpaccio, portobello carpaccio, carpacio z žampionů, syrové žampióny, carpaccio z hub, houbové carpacio, carpaccio z pomeranče, houbové carpaccio, žampiony jíst syrové červené řepy, recept ze z žampionů, jí se syrové žampiony ?, jídlo ze syrových žampionu, carpaccio ze žampionů portobello, jsou k jídlu syrové žampióny, syrové žampióny k jídlu, recepty z žampiónů

Suroviny:
žampióny, citron, česnek, petrželka, olej olivový, ocet balsamiko, pepř, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu