Suroviny pro 3
3
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 569 kJ / 2 048 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 172,19 g |
| Tuky | 126,10 g |
| Vláknina | 23,00 g |
| Cholesterol | 583 mg |
| Sodík | 8,07 g |
| Sůl | 19,30 g |
| Sacharidy | 48,15 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z opláchnuté a osušené krkovičky uřízneme 2 pláty na plnění tak, že ostrým nožem zařízneme dvou cm plát masa a nedořízneme až do konce a druhý dvou cm plát dořízneme. Po rozložení a naklepání nám vznikne větší plát masa na plnění. Postup zopakujeme ještě jednou.
Krok 2: Jemně rozklepané pláty masa mírně osolíme a lehce poprášíme pepřem. Každý plát masa poklademe zelím, dáme celou nožku klobásky, zavineme do závitku a spíchneme kovovou jehlou. Pokud nemáme, můžeme ovázat motouzem, nebo nití.
Krok 3: Špek nakrájíme na malé kostičky, vložíme do většího kastrolu a minutku osmahneme. Očištěnou cibuli rozpůlíme a nakrájíme na jemné půlměsíčky, přidáme ke slanině a necháme společně 4 minuty restovat.
Krok 4: Připravenou naplněnou krkovici vložíme na pánvičku s rozehřátým sádlem a necháme ze všech stran osmahnout (zatáhnout). Takto připravené maso přendáme na cibulový základ, výpek v pánvičce zalijeme 2dl horké vody, necháme převařit a přilijeme do kastrolu s masem a cibulí.
Krok 5: Vložíme do předem předehřáté trouby a pod pokličkou pečeme na nejvyšším stupni 35 minut. Poté troubu ubereme na minimum, pokličku odstraníme a dopékáme na barvu dalších 15 minut. Jako příloha se hodí různě upravené brambory, nebo bramborový knedlík.
Zveřejněno 4. 5. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krkovička plněná v cibuličce pečená
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7Ov1
Moje poznámka
Krkovička plněná v cibuličce pečená
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7Ov1
Nejnovější recepty
Staročeský houbový kuba
Přidáno před 1 hodinou
Opilcův kapr
Přidáno před 6 hodinami
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 12 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 21. 12. 2025 17:52:16
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno 21. 12. 2025 11:32:02
Babiččina vánočka
Přidáno 21. 12. 2025 10:00:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá ořechová náplň do cukroví
zvon23 před 17 minutami
Celerové karbanátky se šunkou a sýrem
Wanilor před 1 hodinou
Piškotová vosí hnízda
vladka.sme před 1 hodinou
Snadná vaječná pomazánka
Slavista62 před 2 hodinami
Jednoduchá hermelínová pomazánka
Slavista62 před 2 hodinami
Domácí šunková pěna
Slavista62 před 2 hodinami
Bramborový švýcarský salát
TondaJ před 2 hodinami
Jemná mandlová vánočka
Dechtochema před 3 hodinami
Nivové hvězdičky
80Katerina.M před 3 hodinami
Medovníkové koule
Dechtochema před 3 hodinami
Tématické fráze:
plněná krkovice,
plněná krkovička,
nadívaná pečená krkovice,
krkovička s nádivkou,
pečená krkovice,
pečená krkovice s nádivkou,
krkovice plněná,
krkovicka na panvicce minutka,
krkovice recept,
jak udělat velký plát masa,
plněná krkovička recepty,
nadivana krkovice,
krkovice pecena na cibuli top recept,
top recepty plněné cibule,
recept na pečenou krkovičku plněnou,
plněná krkovice s nádivkou recept,
krkovice prokladana kysanym zelim,
pečená krkovice na slanině,
pečená krkovička,
vyborna plnena krkovicka
Suroviny:
krkovice vepřová,
zelí kysané,
klobása,
špek,
cibule,
sádlo,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (23)
Drahuško a Elizo Vám dvěma ještě zvlášť díky za uvaření podle mého receptíku a za přidání velice krásných fotek
Bylo to výborné, jseš skvělá kuchařka. Posílám obrázky a plusíka.