Závitky se šalvějí a jarní cibulkou a čerstvé pappardele
Těstoviny provoněné aromatickou šalvějí podáváme s lahodnými závitky z vepřového masa, které naplníme pršutem, jarními cibulkami, šalvějí a s jednoduchou omáčkou z výpeku, vývaru a cherry.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 871 kJ / 447 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 0,67 g |
| Tuky | 0,73 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 2 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 57,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Řízky rozkrojíme tak, abychom měli z každého dva tenké plátky. Naklepeme, osolíme, poklademe pršutem, dvěma lístky šalvěje a na špalíčky nakrájenými jarními cibulkami. Pevně svineme a spíchneme párátky. Opečeme na rozpáleném oleji ze všech stran a přendáme do zapékací misky.
Krok 2: Výpek zalijeme cherry a necháme trochu odpařit, poté přilijeme vývar. Vše přilijeme k závitkům a vložíme do vyhřáté trouby na 220 °C na 15 minut.
Krok 3: Mezitím připravíme šalvějové pappardele. Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody tak, aby byly na skus, čerstvé jsou uvařené cca za 5-7 minut. V pánvi rozpustíme máslo a přidáme posekané zbylé lístky šalvěje. Vložíme těstoviny a chvilku prohazujeme.
Krok 4: Do výpeku k závitkům přidáme na zjemnění kousek chladného másla.
Zveřejněno 10. 5. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Závitky se šalvějí a jarní cibulkou a čerstvé pappardele
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kBQN
Moje poznámka
Závitky se šalvějí a jarní cibulkou a čerstvé pappardele
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kBQN
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 7 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 7 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 7 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 7 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 8 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 9 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 9 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 10 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 11 hodinami
Tématické fráze:
jedlá šalvěj nádherná,
vepřové závitky se šalvějí,
jak připravit šalvějový čaj z čerstvých lístků,
recepty s šalvejí na čaj,
kuřecí závitky na šalvěji,
maso na šalvěji s pršutem,
jak se vaři čaj ze šalvěje,
těstoviny se šalvějí,
testoviny s salveji,
pršut záhorácký,
pršut záhorácký,
jarní závitky recepty,
jarní závitky wikipedie,
šalvěj a těstoviny,
co se šalvejí,
jarní závitky,
salvejove závitky,
testoviny na šalvěji,
čaj z čerstveho šalvěje,
těstovin s šalvějí
Suroviny:
řízek vepřový,
šalvěj,
pršut,
cibulka jarní,
likér cherry,
vývar masový,
pappardelle,
máslo,
olej,
sůl
Komentáře (31)
příští víkend asi spáchám
foto naprosto dokonalé, pokrm luxusní
co jsou pappardele