Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kynutý mřížkový koláč s tvarohem

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 248 kJ /
3 644 kcal
Bílkoviny130,19 g
Tuky100,42 g
Vláknina16,68 g
Cholesterol 765 mg
Sodík 432 mg
Sůl0,92 g
Sacharidy546,63 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny suroviny (v pořadí tekuté, sypké) dáme do pekárny a použijeme program Těsto. Krok 2: (Můžeme ho ale samozřejmě vypracovat i klasickým způsobem, bez pekárny). Krok 3: Vyykynuté těsto vytáhneme, propracujeme a buď z něj uděláme veliký koláč nebo dva menší a podle toho si rozdělíme těsto. Krok 4: Na dno koláče budeme potřebovat 2/3 dávky těsta, na mřížky zbylou třetinu. Těsto rozválíme na kolo o průměru vymazané formy, pokud je třeba, můžeme přitom lehounce podsypat moukou. Na plát těsta ve formě urovnáme tvarohovou náplň, posypeme rozinkami a poklademe mřížkou ze zakroucených proužků, které nakrájíme z vyváleného zbytku těsta. Krok 5: Necháme vykynout, pak mřížky potřeme rozšlehaným vejcem a koláč upečeme ve vyhřáté troubě (180°C/35-40 minut).

Zveřejněno 11. 5. 2012

Poznámka autorky cathleen

Opravdu výborný koláč, nadýchaný, nevšedně vypadající, měkounký i na druhý den.

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m8Rr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m8Rr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

tak jdu na něj :-)

Hned ho dnes vyzkouším :)):-*

bystrouska: á, Vlaďko, i s posýpkou? Musel být moc dobrý:yes: Díky za fotky:-K

Koláč je moc dobrý :-p. Přidala jsem fotku, ale nejsem tak zručná pekařka jako Ty:-O, tak můj koláč moc vzhledný není, ale na chuti mu to naštěstí neubralo:-D.

Iness: Kráásný!:yes::yes: Díky za fotku:-K

:yes: moc pěkný

Ivuško, byl moc dobrý. Já jsem se s ním tentokrát moc nepatlala, ta samozřejmě nemá na ten tvůj :-D.

Další nádhera do sbírky;-):yes::yes:

To je nádhera k zakousnutí:yes::yes::yes::-K:-K:-K:-))

vseumel: ááá, omlouvám se, náplň samozřejmě napsanou mám, špatně jsem zkopírovala. Hned doplním;-)
A těší mě, že se vám všem koláč líbí:-8

Koláč vypadá nádherně :-K, hned bych si klínek dala :-p:yes: +8:yes:

Ivi krása, zas budu o víkendu péct:-8 :-D

Vypadá lákavě! Škoda, že v surovinách není, co bylo použito na tvarohovou náplň. :-p:yes:

:yes:paráda,večer ho upeču:-K:-*

nádherný koláč :yes::-D a o tom, že je skvělý nepochybuji:-p

Načíst další komentáře (2)

Tématické fráze:
kynutý mřížkový koláč, mřížkový koláč s tvarohem, kynutý koláč s tvarohem, mřížkový kynutý koláč, mřížkový koláč kynutý, mřížkový tvarohový koláč, kynuté tvarohové koláče, kynutý tvarohový koláč, třešňový koláč s tvarohem, mřížkový koláč, tvarohový mřížkový koláč, tvarohový koláč, kynutý koláč, top recepty kynuty kolac s tvarohem, héra mřížkový koláč, kynuty kolač z hery, třešnový koláč s posýpkou, tvarohový koláč kynutý, tvarohový kynutý koláč, koláč s tvarohem

Suroviny:
voda, tuk hera, žloutek, cukr, cukr vanilkový, sůl, šťáva citronová, mouka hladká, mouka polohrubá, droždí, tvaroh, vejce, cukr, cukr vanilkový, kůra citronová, créme olé

Přidat fotografie receptu