Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Višňový zákusek

Hodnocení receptu je 4,9 (54×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bahula Bahula

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 562 kJ /
3 720 kcal
Bílkoviny110,59 g
Tuky76,69 g
Vláknina20,70 g
Cholesterol 1,59 g
Sodík 1,06 g
Sůl2,05 g
Sacharidy636,41 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Žloutky s cukrem ušleháme do pěny, postupně přidáme vodu a olej. Potom přimícháme mouku a kakao a nakonec ručně zlehka vmícháme z bílků ušlehaný sníh. Krok 2: Pečeme na vymazaném a hrubou moukou vysypaném plechu asi 15 minut na 200°C. Upečený korpus necháme vychladnout. Vychladlý korpus polijeme griotkou. Krok 3: Náplň I.:
Višně z kompotu vypeckujeme, šťávu přecedíme. Višně rozmixujme a šťávu dolijeme vodou do 7 dl. Do kastrůlku dáme višně, 100 g cukru, 6 dl šťávy a dáme vařit. V zbývajícím 1 dl šťávy rozmícháme 3 pudinkové prášky a přidáme do vroucích višní a uvaříme hustou kaši. Když zhoustne, ještě do vřelé vmícháme sníh z bílků a zbývající cukr. Sníh i cukr přidáváme postupně. Hotový krém vlijeme na korpus a necháme ztuhnout. Krok 4: Náplň II.
Šlehačku ušleháme do tuha. Jogurt smícháme s cukrem. Želatinový ztužovač připravíme s vodou podle návodu na obalu, smícháme s ušlehanou šlehačkou a jogurtem. Šlehačkovou náplň natřeme na vychladlou náplň I. a necháme ztuhnout. Krok 5: Povrch řezů zdobíme nastrouhanou čokoládou.

Zveřejněno 12. 11. 2011

Poznámka autorky Bahula

Vypeckovaný višňový kompot kupuji v Lidlu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Višňový zákusek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x75r

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Višňový zákusek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x75r

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (66)

Bahula: Bahulko, Eva 406 vůbec nepřehání, protože Tvoje moučníky jsou dokonalost sama.
Nádherné a sbíhají se sliny!

:yes::yes::yes::-K krásné

Nádherné :yes::yes::yes::yes:

eva406:Děkuji, ale myslím, že přeháníš:-K:-K:-K:-

Dívala jsem se na všechny recepty autoky "Bahula" a nemůžu si pomoct. Dokonalé výtvory a profesionální fotografie by s přehledem mohly být ihned vydány jako kuchařka. Ráda peču, vařím, jako všichni si myslím, že dobře,ale proti ní jsem opavdu "pipla" (zvlášť na úhlednost řezů apod.)

Bahula:povedl,:yes:chutnal:yes:a určitě ještě někdy upeču;-):yes::yes::yes:

monikaK: Určitě se povedl a doufám, že bude chutnat :-K

rebeka:holka,copak nevíš,že to neumím:-S:-8:-D:-D:-D

monikaK: a kde je foto:-//:-? ukaž:-!:-D:-D:-D

upečeno,vychlazeno,načančáno-už chybí jen hosté:yes::yes:

Evi,mám,možná hloupý,dotaz - ty 4 bílky jsou nutné v té 1.náplni?Zítra chci vyzkoušet tuto nádheru:-8

Tak jsem dnes tuhle nádheru udělala jsem zvědavá jak bude chutnat hostům :-):-))

Super, určitě zkusím udělat:yes::-p

Ja.Lenttilka: Moc se Ti podařil, vypadá moc hezky:yes: A autorku receptu jsem už chválila:-D

Díky za typ. Koupím si ho tam:-):-K

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
top recepty višnové řezy-luxusní, recepty na zákusky, zákusek s višněmi, višňový kompot, zákusky recepty, luxusni zakusky, zajímavé zákusky, višnová bublanina od cukráře, zajímavý zákusek, zákusek, visnový kompot recept, višnové zákusky, zákusky s višněmi, nejlepší zákusky, recepty zákusky, luxusní zákusek, dorty řezy rolády recepty, luxusní recept na zákusek, zákusky z višní, zákusky jako od cukráře

Suroviny:
vejce, cukr, voda, olej, kakao, mouka polohrubá, griotka, kompot višňový, cukr krystal, pudink vanilkový, bílek, jogurt bílý, šlehačka, cukr vanilkový, ztužovač želatinový, voda

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu