Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čokodortíky

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jenny

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 305 kJ /
4 375 kcal
Bílkoviny105,50 g
Tuky79,95 g
Vláknina5,67 g
Cholesterol 1,56 g
Sodík 4,69 g
Sůl2,84 g
Sacharidy805,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bílky trochu vyšleháme, pak po lžících zašleháváme moučkový cukr, až je hezky hustá pěna, tak zašleháme žloutky, hezky jedno po druhém, ne naráz. Krok 2: Potom si připravíme sypké suroviny, všechny smícháme a opatrně je vsypeme do hmoty (zase ne naráz), nalijeme na pečící papír a hluboký plech, dáme do prostřední přihrádky trouby. Pečeme na 180°C. Krok 3: Korpus necháme vychladit a pak vykrojíme kolečka, která potřeme marmeládou a krémem, já jiný než bílkový nad parou nedělám, takže jistě každý má svůj krém, boky natřeme a posypeme čokoládou, nahoru patří taky krém.

Zveřejněno 11. 5. 2012

Poznámka autora Jenny

Krém: 12 bílků + 60 dkg krystalového cukru šlehám nad párou, až je hmota hustá, odstavím a ještě chvilku šlehám, nechám zcela vychladnout. V druhé míse našlehám 4 másla, nejprve je nakrájím a při pokojové tepl. je nechám změknout, pak vařečkou zamíchám se sněhem...do ušlehaného krému rum po tročkách--dle chuti, nakonec zdobím.

Obojí musí mít stejnou teplotu, spíš nechat obě mísy u sebe

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čokodortíky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NXkp

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čokodortíky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NXkp

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (26)

Jeee,pridala jsi receptik:-K:yes:Tak posilam dalsi bodik..jen at se za tu krasu sypou;-):-D:yes:

Díky Jenny za dodaný pěkný receptík:-K;-)

mňamina,mám chuť na dortíčky,jsou výstavní:yes::yes::yes::yes::yes::-):-)

Pěkné, pěkné...:yes:

xxx:tak ať se dílko podaří,jen stačí určitě 2 másla a 6 bílek a 30 dkg cukru,ale krystalu,ale toho jemně namletého,chce to vychytat,když se krém srazí,tak si dám do sklinky ještě kousíček cca 5 dkg másla,dám do mikrovlnky,aby z másla byla tzv.voda,pak už jen po malých troškách leju do krému a míchám-ne šlehačem,jen vařečkou,je to docela drahý a na přípravu těžký krém,ale zase je nejlepší,dlouho vydrží a jde pod všechno,marcipán,potahovku atd.;-)

Mám velikou radost a moc děkuji za vložený recept. Dortíky vypadají nádherně a já je chci udělat svému tatínkovi (72 let) k oslavě narozenin. :-K Janatová

já jsem si počkala na recept a teď chválím:-D;-):yes:

Díky za receptík ;-), to budu muset vyzkoušet:-8.

Uvedený bílkový krém je zde:
http://www.toprecepty.cz/recept/11388-dort-podkova...
------------------------------
Jenny, pokud neuvádíš recept na krém nebo polevu apod., bylo by vhodné přidat na ně alespoň odkaz - třeba v poznámce - místo něčeho, co s receptem vůbec nesouvisí.

:yes: dortíky jsou úplně nádherné!

Vačice: je to v kategorii Zdobení, tak není třeba se hned tak čertit. Každý není na Topkách pořád;-)
Při mé představivosti si myslím, že už název "čokodortíky" napovídá vykrojené dortíky z čoko-piškotového těsta a mohou být, ale nemusí prořízlé a natřené marmeládou, nebo krémem. Potřené dokola máslovým krémem + viz pěkné zdobení z krému nahoře.
Nakonec posypané čokoládovými zlomky - ty vyrobíme tak, že čokoládu rozpustíme a natřeme např. na igelit - dáme na chvíli do chladničky nebo mražáku a před použitím nalámeme na zlomky.

Já bych sem nedávala žádné body, fakt že ne. Alespoň do té doby, než autorka fotky přiloží i recept. :(

Toho receptu se asi nedočkáme.

Prosím, prosím , pošli nám receptík, také bychom chtěli vyzkoušet:-p;-):yes:

:yes::yes: Krásné, ale jak na to:-?:-(

Načíst další komentáře (11)

Tématické fráze:
dortíčky z piškotového těsta, malé piškotové dortíčky, vykrajovane dorticky, slepovane piškotové dortíky, malé vykrajované dortíčky, jak dlouho nechat potřenej dort máslovým krémem v ledničce, vykrajované dortíčky z piškotového těsta, vykrajovaná kolečka z piškotového těsta, piškotová buchta vykrajovaná, dortíky vykrajované, vykrajované piškotové dortíčky, piskotove dortiky male recept, malé čoko dortíky, zdobení dortů máslovým krémem, vykrajované dortíky, vykrajované dortíky z piškotového těsta, dortičky vykrajované z piškotového těsta, vykrajovaný dortiček, vykrajované řezy, slepovane dortiky

Suroviny:
vejce, cukr moučkový, mouka polohrubá, soda jedlá, kakao, káva rozpustná, ořechy mleté, marmeláda rybízová, bílek, cukr krystal, máslo, rum

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu