Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kapary zahradní

Hodnocení receptu je 4,9 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

30 min (30 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 2 malé skleničky(2x 200 ml)

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie308 kJ /
74 kcal
Bílkoviny1,30 g
Tuky0,71 g
Vláknina0,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 7 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy15,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Natrháme si květy sedmikrásek, nejlépe k večeru, aby byly zavřené (i když z rozvitých to také funguje) a tolik, kolik budeme chtít skleniček, omyjeme je a pak osušíme. Ocet si nalijeme do kastrůlku, přidáme stejné množství vody, lžíci soli a 5 minut povaříme. Krok 2: Do vymytých skleniček, které ještě propláchneme vařící vodou dáme na dno koření, polovinu udaného pepře, nového koření, hořčičných semínek a trošku soli, naplníme sedmikráskami a zalijeme lehce zchladlým vývarem. Krok 3: Skleničky dobře zavíčkujeme, postavíme do hrnce s vodou, aby sahala do 3/4 jejich výšky a zavařujeme 12 minut. Krok 4: Skleničky vyndáme na utěrku, otočíme víčkem dolů a necháme je vychladnout. Uchováváme je v chladnu a používáme třeba do salátů, omáček, na pizzu a tam, kde se běžně používají kapary.

Zveřejněno 14. 5. 2012

Poznámka autorky Bibinka

Recept mám z časopisu "Glanc", který mi chodí poštou od jeho 1.čísla už hodně let, recepty jsou v každém čísle a občas se objeví bomba recept. Tento se mi líbil, tak jsem ho realizovala a chci se o něj s váma podělit- hlavně to funguje a je to zadarmo!

Na kapary se dá použít i lichořeřišnice, nebo poupata pampelišek!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kapary zahradní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GzZ8

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kapary zahradní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GzZ8

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (32)

casino:Mnohem lepší než sedmikrásky jsou poupata pampelišky a zmíněná lichořeřišnice je skoro srovnatelná s chutí kaparů. Měla jsem možnost si v Řecku natrhat z keřů čerstvá poupata a chutnají opravdu velmi podobně nahořkle jako lichořeřišnice a pampeliška. Takže neplenit sedmikrásky, ale radši tyto dva druhy;-)

Tak toto je 2. rcp který si píši do kandeláře k odzkoušení. :yes:
Moc od toho nečekám, (asi to bude horší než např. "brusinky" z rybízu), ale neříkám tak ani tak...:-D Nejdůležitější bude neprošvihnout ten správný čas ke sběru nerozvinutých poupat.
Asi vynechám jamajský pepř v nálevu a pepře dám 10x víc.
Zkusím i poupata zmíněné lichořeřišnice (dosud plením záhony paní casinové pouze kvůli listoví a květům do salátů či na chleba s máslem)

:-O:-O:yes::yes:

Já znám, že se dělají zavřená zelená poupátka z čekanky obecné :-p je to dost podobné kapary, ale nedává se nové koření.
http://www.danihelka.cz/02.odkazy/06.RUZNE/lecivky...
Sedmikrásky to je dobrý a zdraví nápad :yes:

BOMBA !!! :yes::yes:

1974andrea:Hella: blatouch bahenní je opravdu mírně jedovatý, to bych neriskovala ;-)
Já znám kapary z nezralých plodů lichořeřišnice. Dělá se to z toho důvodu, že i vzhledově "trochu" kapary připomínají. U rozkvetlých sedmikrásek jsem poněkud na rozpacích. Chuť asi bude dobrá. Spíš vyzkouším ty pampelišky, letos jsem nesehnala lichořeřišnici do koryt, takže ta nebude. Dávám její listy do salátů :-p

Hella: Tie malé tuhé poupata pampelišky nie sú vôbec horké. Z čistého prostredia môžeš rovno ochutnať, uvidíš, že mám pravdu, len tú rúrkovitú stonku dobre odtrhni.

Všem vám velmi děkuji, hodně mě překvapilo, že se recept líbí a potěšilo mě to:yes:;-)

Hella:Z blatouchu?:-O Já myslela, že je jedovatej:-O:-)

Tak já tohle znám z poupat blatouchu, sedmikrásky by mě nenapadly a pamppelišky bych se bála, že budou hořké.

Ahoj, ako som čítala recept, prv než som dočítala, ma napadli tie pampeliškové poupata. Pokosili tu lúku, tak snáď sa zas objavia tie malé tuhé púčiky, poupata. (Zbierala som doteraz len na šalát.)Je veľmi ťažko vystihnúť ten správny čas ich zberu. Sedmikrásky mi ničia trávnik, mám ich, na šťastie málo.
Recept je bomba, to sa musí uznať! Vďaka!:yes:

No, taky sem slyšela, že z poupat pampelišek,ale sedmikrásky?:-O

:-O:-O:yes:

:-O:-O to čučím:-O:-O a ještě to krásně vypadá;-):-):-K:yes:

Jani super. Myslím ale, že by mi zdřevěněly záda, než bych to nasbírala:-D

Tématické fráze:
kapary, kapary z pampelišek, kapary z lichořeřišnice, pampeliškové kapary, kapary z pampelišky, recepty s kapary, lichořeřišnice jako kapary, kapary recepty, domácí kapary z pampelišek, kapary recept, lichořeřišnice kapary, domácí kapary, co je kapary, kapari, kapari z pampelišek, pampelišky jako kapary, co je to kapary, kapary ze sedmikrasek, co jsou kapary, recept s kapary

Suroviny:
květy sedmikrásky, ocet vinný bílý, pepř, koření nové koření, semínka hořčičná, sůl

Přidat fotografie receptu