Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Meruňkové knedlíky

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 892 kJ /
2 842 kcal
Bílkoviny49,29 g
Tuky145,28 g
Vláknina40,40 g
Cholesterol 1,02 g
Sodík 701 mg
Sůl1,10 g
Sacharidy314,24 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory oloupeme a prolisujeme. Krok 2: Z brambor, špetky soli, žloutků a mouky vypracujeme vláčné těsto. Meruňky oloupeme a zbavíme pecek. Místo pecky vložíme do každé meruňky kostku cukru. Krok 3: Potom je pečlivě zabalíme do kousku připraveného těsta. Knedlíky vložíme do vroucí vody a vaříme asi 10 minut. Krok 4: Na rozehřátém másle dozlatova osmažíme strouhanku. Knedlíky vyjmeme děrovanou naběračkou, necháme okapat a poté je dáme do teplé mísy. Krok 5: Potřeme zakysanou smetanou a posypeme osmaženou strouhankou.

Zveřejněno 19. 2. 2008

Poznámka autora toprecepty.cz

Podáváme posypané cukrem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Meruňkové knedlíky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qo7

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Meruňkové knedlíky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qo7

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Tyto meruňkové knedlíky, jsou také dobré. Výborné i se švestkami.:-K<3

mnam miluji kynuté knedlíky:-))

dnes jsem uvarila a moc jsme si pochutnaly davam bodik
:yes:

další nápad: je dobrota, když se na posypané knedlíky cukrem nastříká ještě šlehačka:-) je to fakt ňaminka :-)

další nápad: je dobrota, když se na posypané knedlíky cukrem nastříká ještě šlehačka:-) je to fakt ňaminka :-)

další nápad: je dorota, když se na posypané knedlíky cukrem nastříká ještě šlehačka:-) je to fakt ňaminka :-)

polohrubé mouce jsem příliš nevěřila, na střídačku jsem přisypávala i mouku hrubou. Obě děti chtěly pomáhat, to bylo něco pro ně:-D, pak jsem nevěděla odkud mám zaschlé těsto odškrabávat dřív :-S. Jinak jsme si všichni skvěle pošmákli :-p

A už jste zkusili na posypání ov.knedlíku opražit oříšky nebo vločky?

Tématické fráze:
meruňkové knedlíky, meruňkové knedlíky recept, knedlíky meruňkové, merunkový knedlíky, meruňkový knedlík, recept na merunkove knedliky, recept meruňkové knedlíky, merunkova knedliky, merunkové knedlíky z brambor, merunkove knedliky se strouhankou, recepty meruňkové knedlíky, merunkové knedlíky z pekárny, knedliky s merunkami, meruňkové knedle, meruňky knedlíky, meruňkové knedlík, bramborové knedlíky s meruňkami, merunkovi knedliky, recepty na merunkove knedliky, merunkove knedliky

Suroviny:
brambory, sůl, žloutek, mouka polohrubá, meruňky, cukr kostkový, máslo, strouhanka, smetana zakysaná, cukr

Přidat fotografie receptu