Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Slaný dort

Hodnocení receptu je 5,0 (65×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

keiti

Náročný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Když se řekne dort, většina si představí zdobený moučník. Nicméně dort můžete připravit i ve slané verzi. Příprava není složitá a záleží jen na vás, co do něj dáte. Tvar a zdobení necháme na vaší fantazii.

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve je nutné promyslet, jak velký dort bude a složit ho "nasucho" z toustového chleba. Krok 2: Pak položíme základnu (chleby vedle sebe), pomažeme připravenou pomazánkou (nebo bramborovým salátem) a vršíme na sebe jednotlivá patra. Krok 3: Nahoře končíme pomazánkou, aby na něm lépe držely ozdoby. Krok 4: Vršek a boky dortu můžeme potáhnout sýrovou hmotou, nebo jen sýr jemně na povrch nastrouhat. Krok 5: Sýrovou hmotu připravíme tak, že sýr (např. Eidam) roztavíte v sáčku ve vařící vodě, a když je tekutý, tak vyválíte placku. Krok 6: Pak už jen dle své fantazie nebo šikovnosti zdobíte různými druhy zeleniny, sýrů nebo uzenin.

TIP: Pohoštění nejen na Silvestra

Zveřejněno 5. 12. 2009

Poznámka autorky keiti

Protože jsem to dávala až druhý den, tak jsem to obalila folií, aby to neoschlo. Zdobila jsem ráno, ať je to čerstvé - tady se fantazii meze nekladou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Slaný dort

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nxm5

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Slaný dort

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nxm5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (61)

Ahojky, díky za inspiraci, přidávám fotku:):yes:

Děkuji za inspiraci, včera jsem slaný dort dělala tchyni k narozeninám, jako nápln jsem použila šunkovou a křenovou pěnu. Přidávám foto;-)

Krásné fotky, dobrý nápad, dnes ho budu tvořit po druhé.Není třeba tavit žádný sýr, v obchodě se dá koupit tzv.sendvičový sýr do toustů. Každý plátek je zabalený zvlášť. Mají ho např. v Lidlu.

Jarmila:Nejlépe nějaká 45% cihla.Nahradit se to dá i chlebem obyčejným.

Leňa:Omlouvám se,moc už sem nechodím.Na pomazání je třeba dost pomazánky-raději víc než míň.Pom.máslo jsem nastavovala tav.sýry.Aby to nebylo suché.Ten chleba to krásně zvláční.

já mám dotaz chtěla bych ho udělat na sobotu ale nevím jaký sýr mám roztavit na tu placku nahoře a čím by šel nahradit toustový chléb

Dobrý den,chci se zeptat jestli stačí na pomazání chlebů jen pom. máslo.. Děkuju za odpověď:-)

Taky občas dělám slaný dort z toustového chleba, jednou jsem někde koupila nějakou vaječnou bagetovou pomazánku a bylo to luxusní. Nikdy se mi ale nepovede je takhle krásně nazdobit :-)

Monika:
lepší je přikrýt vlhkou utěrkou a zůstane super

Monika:

Já bych měla otázečku, na kolik penízků tak taková dortík výjde?

dortík už jsem zkoušela, ale sýr mi do druhého dne oschl :-// nějaký fígl?? :-8 (Potřela jsem olejem, nepomohlo :-( )

eva:Chleba používám převážně ten americký toast-je to balení 750g,ten je super,naopak pomazánky krásně vsáknou a není to rozmočené.Nejhorší byl myslím ten z Penny-jejich značka.Jinak je dobrý i z Alberta.:-8

můžu se zeptat, když to děláte z toustového chleba, není potom rozmáčený?? děkuji :-)

Miši:Asi pozdě,ale tavím sýr v mikrotenu,a pak mám silikonovou podložku a nelepí se to.Rozstřihnu mikrotenový sáček a válečkem rovnoměrně vyválím.Dělala jsem to i přes potr.folii.Hodně štěstí.

dort je úžasný jen nevím jak roztavit ten sýr mohu použít normální igelitový pytlik? a poté když válím v placku tak se to určitě dost lepí ne? poradte prosím:-?:-?:-?:-?:-?

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
slaný dort, slany dort recept, slané dorty, recept na slaný dort, slané dorty recepty, jak udělat slaný dort, recepty na slané dorty, dort na slano, recepty slane dorty, slaný dort z toustového chleba, slané dorty recept, dorty na slano, dort slaný, recept slaný dort, recept na slaný dort-luxusní, slany dorty, recept na slané dorty, zdobení slaných dortů, slaný kuřecí dort, slanej dort

Suroviny:
chléb toustový, pomazánka, salát bramborový, šunka, salám, sýr, zelenina

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu